Dış Filtre Tipleri


hkmtylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 24
hkmtylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2006 15:12

Merhaba,

Ön bilgi : Akvaryum ölçülerim 70x55x40 cm yaklaşık 150 litre canlı doğuran tropik balıklardan beslemek istiyorum lepistes, velifera, plati ve kılıç beslemek istiyorum. 

2 aydır Akvaryum sahibiyim. Fakat 2 aydır daha 1 haftadan daha fazla bir süre bir balık yaşatmayı beceremedim. Formları okuyorum Akvaryumcularla konuşuyorum hiç kimsenin bir dediğine diğeri tamam evet doğrusu bu demiyor. Örneğin bazı formlarda ve bazı Akvaryumcular tropikal akvaryumlara dış filitrede karfon kullanılmaz demesine rağmen bazı formlarda ve bazı akvaryumcularda illa karbon kullanılacak diyorlar.

Sonuç olarak sizlerden tropik canlı doğuranların bulunacağı bir akvaryumda dış filitrede neler kullanılmalı neler kullanılmamalıdır. Peat(torf) kullanılmalımıdır. yoksa karbon ve peat birliktemi kullanılmalı yoksa donüşümlümü kullanılmalıdır.

Peat kullanıldığı zaman duyun rengini nasıl berraklaştırılır?

Bu konularda detaylı bilgi istiyorum.

Ayrıca şu anda Atman AT-3338 model dış filitrem var. İçinde ise

en alttaki

1. sepette plastik makarnaya benzeyen dişli çark gibi boncuklar var. boncukların üzerinde 2 cm kalınlığında siyah bir sünger var. süngerin üstünde bir torna içinde karbon kömürü var.

ortadaki

2. Sepette bir torba içinde peat(torf) var.

en üstteki

3. sepette ise elyaf var.

bu yerleşim doğrumu. Bir eksiği varmı.

Yardımcı olmanızı rica eder şimdiden gösterdiğiniz ilgi ve alakaya tekkeür ederim.  

 

 

hkmtylmz2006-12-19 0:11:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lafayetteÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2952
lafayetteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2006 15:45

Merhaba,

Öncelikle tavsiyem filtre içindeki torf'u çıkarmanız.Torf'un genelde Güney Amerika Cikletlerinde kullanımı uygundur.Mesela Discus ve Melek Balığı.Tropikaller için bence torf uygun değil.Suyu asidik hale getirir,sarartır,bulanıklaştırır ve humik asit salgılar.Kömüre gelince onunda ömrü 20-25 gündür.Bu süreden sonra değiştirilmesi önerilir.Bunun haricinde alacağınız balıkları iyi seçmenizi veya güvenilir kaliteli akvaryumculardan almanızı tavsiye ederim.Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

6.muratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/08/2006
İl: Çanakkale
Mesaj: 355
6.muratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 11:40

Bende Latif Bey'e katılıyorum filtre içerisinden Torf'u çıkarın ve filtrenizi dikkatli bir şekilde temizleyip,akvaryumunuzdanda dip çekimi yapıp (%25 civarında) filtrenizi tekrar kurun.Sorun ortadan kalkacaktır.

Saygılarımla 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkmtylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 24
hkmtylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2006 00:09

Latif bey ve ahmet murat bey ilginize teşekkür ederim oncelikle.

Akvaryumda torf kullanmayı sürekli gidip geldiğim akvaryumcu tavsiye etmedi Torfu hiç tanımadığım akvaryumculuk işime yıllarını vermiş (kendi deyimiyle 45 yıldır) bir bey amca tavsiye etti. Torfu kullanmaya başlayalı bu gün tam bir hafta oldu. Torfu kullanmaya başladığım zaman akvaryumda 1 kılıç 1 velifera 2 tane lepistes vardı. aynı gün 2 plati 1 kılıç 1 velifera 8 tanede lepistes satın aldım. Şu ana kadar kayıbım olmadı. Akvaryumu kurduğumdan beri hiç bu kadar uzun süre kayıp vermeden balık bakmamıştım. Demekki torfun etkisi...

Yine bu gün torfu tavsiye eden bey amcanın yanına gittim akvaryuna balık alayım mı diye danıştım. Bir hafta daha beklememi Torfdan dolayı sararan ve bulanıklaşan suyun parlak hale gelene kadar beklememi söyledi. İnşallah bu sefer bu işi becerebileceğim.

Bu arada torfu çıkarın diyorsunuz ama yerine ne koyacağım. Filitrenin içinde sadece sünger ve elyaf mı olacak...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir