dikkatsizlik bazen bıkkınlık veriyor


metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 23:22
Birkaç aydır çalışmalarını başlattığım malawi akvaryumunuda kurma projemde adım adım ilerlerken santim santim yama yapıp test ettiğim akvaryumum ve aynı şekilde riskli dış filtremi tam güvenli olması için yamadım konular burada:

http://www.akvaryum.com/Forum/cam_kosebent_Ile_guclendirme_k616470.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/tetratec1200_kemer_kova_k633666.asp
üstüne silis kumla başedemeyip yeniden midye kırığı yıkadım filtremde saatlerce uğraştım katmanları yapabilmek için ve jel bakteri kültürü+mikrobakter7+stability koydum su beklemedeydi zaten..
Ama hiç yapmadığım birşey yaptım dalgınlıkla dezenfektan yerine contra spot attım az miktarda.. bir de baktım ki suyum bulanmış nedenini düşünürken farkettim durumu....

daha üzüntüsü geçmeden bir de baktımki seviye azalması var ve damlama sesleri geliyor aklım çıktı korkudan bir an farkettimki dış filtrenin su çıkış hortumunu sağlam kapatamamışım.. Alt kattaki yarın gelirse mahcubiyetimi tahmin bile edemezsiniz..

vel hasıl filtreyi yeniden açıp bakteri kültürü ilavesi yapmak suyu karbonlamak veya değiştirmek yine günlerce beklemek aslında ilaç atmayacak ve muslukları kontol edecek kadar dikkat gerektirirdi.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pcmanyakÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Izmir
Mesaj: 303
pcmanyakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 23:29
Geçmiş olsun. Bazen beklenmedik şeyler olabiliyor. Neyse ki telafi edilebilir bir durum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir