Dev Sazlarım Eriyor.yardım lütfen.fotoğraflı.
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2009 21:57
Merhabalar.Foruma ilk konumu açıyorum.Ve büyük bir sorunum var.Yazın memlekete gittiğimde abime emanet ettiğim akvaryumumda 10 köke yakın saz vardı.Tam olarak tür adını bilmiyorum.2.3-3 aylık uzaklıktan sonra akvaryumuma kavvuştum ve işnanılmaz mutlu oldum çünkü sazlar akvaryumu yarıdan fazlasını sarmış durumda.gelgelelim asıl meseleye.Akvaryumun altındaki masa lazım olduğundan dolayı akvaryumu yere almak zorunda kaldım(öğrenci evi).Tahminimce 150 litrelik akvaryumum.Dolayısıyla suyun birçoğunu boşalttım.Boşalttığım suyun birçoğunu geri koydum akvaryuma.Elimde dinlenmiş su bulunmadığı için şebeke suyuyla tamamladım akvaryumu.Ölçülere uygun şekilde tetra aquasafe ekledim.Havalar soğumaya başladığı için ısıtıcıyıda aktifleştirdim.Bir iki hafta sonra sazların uç kısımlarından itibaren bir sararma ve erime meydana geldi.bu arada içindeki mango kökünüde çıkarmak zorunda kaldım nerdeyse altı ay oldu hala renk veriyor kaynatıp koyacam(tabi öğrenci evinde ne kadar kaynatabilirsem).Sorun bu işte altta fotoğraflar var.Tecrübesi olanlar beni bu durumdan kurtarırsa çok mutlu olurum.
ulupınar 2009-11-15 02:23:00
bu baş belaları zarar verir mi?
bbirçoğu böyle.zarar veririm diye kum içinbe almıyorum kökleri.bu fotoğraf gayet net.sazlarım sağlıklı mı sizce?
Vereceğiniz cevapları bekliyorum dört gözle.Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2010 10:43
Demir eksikliğinden kaynaklanıyor demek doğru mudur?
harunresitz 2010-04-27 17:36:54
Düzeltme: Demir eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. (akvaryum ısısının çok yüksek olmadığını varsayarak söylüyorum)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2010 17:26
[QUOTE=harunresitz]Demir eksikliğinden kaynaklanıyor demek doğru mudur?[/QUOTE]
Harun bey; ne demek istediniz anlayamadım?
Sevgili kardeşim;
Bu sazlardan ben kullandım ve ben de erittim. Sonra anladım ki, fazla ısı bu sazları çürütüyor. Itıcıyı 28 derecelerden 24 lere kadar indirdim. Bir de sıvı gübre kullanmaya başladım, şimdilik iyi gibi. Zaman içinde daha net anlaşılacak gibi.
Bir de sazların ebatları fotoğraflardan çok iyi anlaşılamıyor ama eğer daha küçük ise sazları bir taşa yada vantuzla cama sabitlersen, kökleri kuma doğru uzayacak ve dip soğanı gelişecektir. Bu gelişimin ardından kuma (sadece köklerini) gömersen daha sağlıklı olacaklardır.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2010 00:21
Isıtıcı sıcaklığı 25 e kadar hiçbir sorun teşkil etmez. Su değişiminden sonra ya gübre eklenmemiş, ya da sıcaklıkla ilgili bir karışıklık olmuştur. Çünkü su oturana kadar sazlar pek bir aktivitede bulunmazlar.Köklerin çürümesi de gübrenin olmadığını gösteriyor. Gübre ekleyip suyun oturmasından sonra hiçbir sorun kalmayacaktır...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir