deep fix adlı gubre
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2009 09:57
İnsanlarımızda bir düşünce var ürün pahalı olunca kaliteli olur düşüncesi, bir çok pahalı markanın ürünlerini kullandım senelerce, aynı sonucu deep fix'te de aldım, fiyatı ucuz diye insanlar bence ön yargılı davranıyorlar, mühim olan kullanıp sonucu izlemek, sonuçtan memnunsanız, seçtiğiniz ürün, akvaryumunuza yarıyor demektir, eğer suyunuzdan eminseniz tankınızdaki su kaliteliyse, akvaryumdaki ışıklandırma bulunan bitkilerin cinsine göre yeterliyse, ve bu gübreyi kullandığınız sürecede, bitkilerininiz yaprağı canlıysa, cinsine göre kimi bitkiler iki haftada bir, örneğin anubiaslar senede bir 3-5 arası kadar yeni yapraklar veriyorsa, gübre işe yarıyor demektir, izlemeden analiz etmeden değerlendirmemek lazım. Örneğin ben deep ürününün vitaminini kullanıyorum çokta ucuz, ve çokta memnunum
mesutok 2009-06-12 10:02:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2009 10:07
Arkadaşlar benim anabias'ım 2 ayda 3 yaprak çıkardı, ama yapraklar kararıyor, kenarlarından kopuyor. Bu dediklerinizle örtüşmüyor hiç, isterseniz tanıtım başlığımdan bakabilirsiniz bitkilere.
Buyrun; yorumlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2009 10:23
Gelişmiş anubias yaprakları kalın ve sağlamdır, kolay kolay balıklar koparamaz, yeni yapraklar veriyorsa bitkiniz iyi besleniyor, ortamından memnun demektir. Büyük yapraklarınızda herhangi bir sorun yoksa, yeni çıkan taze yapraklarınızı balıklarınız tırtıklayıp kenarlarından koparıp yiyor olabilir, bununda önüne akvaryumunuzun içine vantuzla ıspanak yaprağı yapıştırarak, soyulmuş salatalık (hıyar), haşlanmış bezelye, yada haşlanmış ıspanak yaprağı atarak, balıklarınızın canlı bitki yeme ihtiyacını sağlayarak, bu bitkiler üzerine ilgilerini çekebilirsiniz diye düşünüyorum, ve bu eklediğiniz bitkilerin artanlarını yemediklerinide 4 saat içinde akvaryumdan çıkarın, sonraki gün tekrar tazelerini koyarsınız, böylece suyunuzun dengesi bozulmaz. Teknik olanak ilk sebep ve çözüm denemesi olarak, bu aklıma geliyor şimdilik.
mesutok 2009-06-12 10:27:38
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2009 11:15
Çok fazla gübre veriyorsunuz demekki, kararmanın anlamı bitkiniz o besini kullanamıyor ve üzerinde yosun oluşuyor. Yosunlarda bitkinize zarar veriyor. Kahverengine yakın renk alıyorsa büyük ihtimalle sorununuz budur.
Ama yılda 2-3 yaprak solabilir her canlı gibi onunda boşaltıma ihtiyacı vardır. Siz kahverengi oluyor diyorsunuzki bu yosundur.
Size tavsiyem o gubreyi daha kullanmayın.Co2 olmadan hiç bir işe yaramaz. Anubiasın ve sazların zaten gübreye ihtiyacı o kadarda fazla değil.
Eğer sorununuz hala devam ediyorsa dip çekimi yaparak akvaryum suyundaki fazla besini alın.
Tşk.ler... !
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2009 14:55
Arkadaşlar teşekkürler, dip çekimini her hafta uyguluyorum zaten. Sanırım gübreleme işini biraz daha az yapmalıyım. Kararmış ve bozulmuş yaprakları budadım. Umarım daha iyi olurlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2009 11:27
Bu gübreden ben de kullanıyorum fakat co2 olmadan işe yaramıyor.Günlük kullanınca daha iyi sonuç gösteriyor.Üstelik fiyatıda uygun. bobo_1903 2009-06-15 11:27:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2009 20:06
Tabiki bu gübrede işe yarayacaktır. Ama yaralılık seviyesi önemli olan noktadır. Deep çok satandart bir karışımdır etkisi hiç yoktan iyi şeklindedir.
Deep , sera, tetra , azoo gibi firmaların gübreleri orta düzeyin biraz altında performans verebilir. Bunu deneyerek kolayca gözlemleyebilirsiniz.
yüksek performanslı gübreleri sıralıyacak olursak.
Micropro element gübresi(kendi yapımım.)
seachem florish
HW Ferrovit
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir