Damlama Yöntemiyle Akvaryuma Balık Nasıl Eklenir?


Hobihanem48Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1281
Hobihanem48Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2017 15:38
Akvaryuma yeni balık eklenirken nelere dikkat edilmesi? Nasıl eklenmeli? Damlama yöntemi ile balıkları akvaryumun suyuna nasıl alıştırılır? Tüm bu soruların cevabını bulabileceğiniz bir video hazırladım. İyi seyirler. :)

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=455Eq7NKdHk[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2017 10:20
Şimdiye kadar baktığım tür ne olursa olsun bu tarz bir yöntem kullanmadım . Ve tabi herkesin bu hobi üzerinde izlediği yol yordam, taktik farklıdır, düşüncesi farklıdır, ancak benim soğuk baktığım, gereksiz bulduğum bir yöntem. Çünkü canlıları su değerlerindeki en ufak dalgalanmadan korumak adına binbir tedbir almak bu canlıları kırılganlaştırıyor. Hayvanlar yetiştirilirken 2 tane filtre çalışıyor, damlalık ile suya alıştırılıyor. Hali ile hayvanın bünyesi normalde kaldırabileceği hiçbir zorlu koşula alışık olmuyor. akvaryum patladığında, yada elektrikler kesildiğinde benim aldığım gibi suya attığım, her türlü şarta alıştırdığım balıklarım 2-3 haftalık bir elektrik kesintisine belki daha uzun süren bir sıkıntıya dayanabilirken sizin nazik yetiştirdiğiniz aynı tür 4 saatlik bir elektrik kesintisinde yada sudaki en ufak bir oynamada ölüyor.
Şöyle örnekleyebilirim;
Ben çocukluğumu bahçeli bir evde geçirdim. Toprakla, solucan ve salyangozlarla oynadım, köpeklere sarılarak yattım. Çiftliğe gittim, ineklerin, eşşeklerin sırtından inmedim. Ve bu tarz bir şeyden hiç etkilenmeyen bir insan olarak büyüdüm. Babamın arkadaşı ise kendi çocuğunu her şeyden sakındı, antibakteriyeller ile, "organik" besinler ile yetiştirdi. Çocukluğumuzda ben toprakta yuvarlanıp ta sapasağlam eve dönerken, o ayakkabısının altına dokunduktan sona hastanelik oldu, ölümden döndü, çünkü bünyesi o o denli basit bakterilere dahi alışık değildi.

Tabi bu video, farklı yöntemler izleyen, ihtiyacı olan arkadaşlar için oldukça kıymetli bir video ve onların görüşüne de saygım sonsuzdur.

Beğenenler: [T]196302,Bettarist[/T][T]52502,_SeNsiNi_[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir