Boyut (cm): Aksan Akvaryum imalatı 150 x 60 x 65h - 80 x 45 x 45h Sump - 45x54x45 su dinlendirme tankı
Kapasite (litre): 585 lt - 160 lt Sump - Yaklaşık 745 lt.
Canlılar: 29 Adet Genç Damızlık Kasakalawe ve 1 adet siyah cüce vatoz
Malzemeler: New Jet 4500 Kafa Motoru, Eheim Jager 300W ısıtıcı;
Sump'ta kullanılan malzemeler:
8 lt Eheim Supstrat Pro, 4 lt Mech, Hagen Biobal, Mavi Biyolojik Sünger,
akvaryum tabanında 50 kg Coralx firmasının üretmiş olduğu
PH sevisesini 8.00 - 8,30 arasında tutan özel mineral kum ve siyah-beyaz
yuvarlak tambur kaya.
Akvaryum Bakımı: Haftada bir dip çekimi, 80 lt.ye yakın su değişimi ve Sump'taki elyaf
değişimi.
Kullanılan Yemler: Tetra Pro Vegetable, Tetra Phlly, Sera Flora, Sera Spirulina Tablet,
Tropical Spirulina Super Forte Pul, Osi Spirulina Flake, Tropical Spirulina
Super Forte Granül, JBL Spirulina Flake Pul, Bio-Marine Kens Spirulina
Flake,Dainichi Veggie FX, Dainichi Color Supreme,Dainichi Veggie Deluxe,
NSL Cichlid Formula, NLS Thera A..
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Su değişimi sonrası sadece kaya tuzu ve lake salt
ekliyorum.
Uzun zamandır aklımda olan fakat, hep çekince ile yaklaştığım sump'lu akvaryum sevdamı sonunda gerçekleştirdim. Bugüne kadar bana engel olan, sump'lu akvaryumlar için söylenen " koku olur, evi su basar, inanılmaz ses yapar, vs.." gibi düşüncelerin sistemi doğru bir şekilde tasarlayıp doğru ekipmanlar kullanılca yanlış olduğunu gördüm. Sump'lu sistem'i baya araştırdıktan ve birkaç firmanın ürünlerini inceleyip kısayladıktan sonra Aksan Akvaryum'da karar kıldım.
Akvaryum'da 12 mm. cam (ön cam extra clear) kullanılmıştır. Üst kapağı Serkon Plastikten imal edilmiştir. Su alma, şişme, vs. gibi bir sıkıntı olmaz. 150 cm uzunlığundaki bir kapağı tek başına kaldırabilmem çok büyük kolaylık.
Alt dolap profil sehpa üzerine mobilya kaplamadır. Dolabın içi ve taban dahil mobilya üzerine serkon plastik ile kaplanmıştır. Bu sayede olabilecek su taşması, vb. gibi bir durumda suyun mobilya ile teması tamamen engellenmiştir. Ayrıca dolabın içindeki mobilya ile serkon plastik arasına da strafor konularak yalıtım sağlanmıştır. Sump sistemi kuleli olarak yapıldı. Sump'a inen su ilk olarak suyun dışında bulunan elyaf, yağmurlama(delikli pleksi) ve bioball ile karşılanıp tekrar delikli pileksiyle ilk bölmeye iniyor. İlk bölümün tabanında sadece biyolojik sünger var. İlk bölmeye başka mazleme koymamamın nedeni, suyun yapmurlamadan sonra suyun içinde kabarcık oluşturarak havalanması ve biyolojik filtrasyon için yeterli malzemeyi ikinci bölmeye sığdırabilmem ki bence boş duran sumpın filtrasyona bir etkisi yoktur(Sumpın boyunu 80 lt yaptırmamdaki bir amaç da bu ve diğeri akvaryuma orta çelik dikmeyi koymabilmektir). Sonrasında su üstten ikinci bölmeye geçiyor ve sırasıyla 4 lt eheim mech, bir tabaka biyolojik sünger, 4 lt eheim substrat, 1 tabaka biyolojik sünger, 4 lt eheim substrat ve tekrar 1 tabaka biyolojik süngerden geçerek alttan motor bölümüne geliyor, burda zeolitten de geçerek akvaryuma basılıyor.
TEŞEKKÜRLER:
Murat Abi (Murat KURT)
Murat Abi'nin tanıtımından sonra evine gittiğimde ben de bir gün böyle bir akvaryum yaptıracam demiştim çünkü hem boyut hem işçilik, hem de görsellik olarak beni cezbetmişti, çok şükür bu hayalime ulaşabildim. Kendisine akvaryumun yapılmasında bıkıp usanmadan verdiği bilgilerve öneriler için çok teşekkür ederim. Kendisi örnek aldığım bir akvarist ve değerli bir abimdir.
Tayfur Abi (Tayfur ÇETİN-HANFUR)
Anormal iyi kapli ve yardımsever.. Kendisiyle yeni tanışmamıza rağmen eski akvaryumun satılması ve yeni akvaryuma nakli sırasında balıkların madur olmaması için elindeki boş akvaryumu benimle birlikte temizleyip, eve kadar taşıyıp(4 kat) kurulumunu yapan ve herzaman bilgi ve önerisini esirgemeyen birisine nedenir.. Çok teşekkür ederim Abi emeklerin için; eline, yüreğine sağlık..
AKSAN Akvaryum
Hayalimdeki akvaryumu üstün işçiliğiyle, fikirlerimi dinleyerek ve yanlışlarımı deneyimiyle düzelterek yapan ve sonrasında da herzaman sorularımı yanıtlayıp destek veren, paradan önce müşteri memnuniyetini benimsemiş Mehmet Ustaya ve oğlu Emre'ye çok teşekkür ederim.
Fuat Abi (Fuat ACAR)
Orjinal Kasakalawelerini özveriyle yetiştirip yavurlarını edinmemde katkısından dolayı kendisine çok teşekkür ederim.
Yakup ÖZDEMİRCİ
Zaman ayırıp, uğraşıp Nikon D3100(55-200 lens makro çekim) makinasıyla fotoğrafları çeken arkadaşıma çok teşekkür ederim, eline, emeğine sağlık.. (Resimlerin biraz bulanık olanlarını kendi makinamla çekmiştim, beğendiğim için koymak istedim, zaten fark anlaşılıyor:)
Sanırım biraz uzun oldu, kusura bakmayın ve MAŞALLAHLARINIZI esirgemeyin lütfen. Olumlu, olumsuz tüm düşünce ve önerileriniz benim için önemlidir, Herkesin Ramazan ve Zafer Bayramını kutlarım, Saygılar..
Aykut81812012-03-01 22:22:27