Cyanobacteria Claricide 500 Mg


KromatitÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6627
KromatitÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2017 11:09
[QUOTE=eryan]

Siyanobakter ile bitkilerin gelişmesi arasında ilişki yok mu? Dünya ve hayat deniyor, siz hala bitki ile olan ilişkisindesiniz.[:)))] Pilav sever misiniz Ahmet bey? Şöyle Baldo pirinçten yapılma, pırıl pırıl parlayan... Pirinç yetiştiricilerine bir sorun bakalım azot döngüsünü nasıl hallediyorlar toprağın içinde.

[URL]https://www.akvaryum.com/azolla_caroliniana_bitkir_30_1697.asp[/URL] Bu bitki de siyanobakter ve bitki ilişkisinin en iyi örneği. Sen bakma açıklamasına, Azolla bitkisi havadaki nitrojeni direkt olarak kullanmıyor, Azolla bitkisinin hücrelerinde barınan siyanobakterler havadaki n2yi fixleyip bitki ile paylaşıyor.

"Nitrat düzeyi ile bitkilerin gelişmesi arasında ilişki var diyorum. Bitkinin gelişmesini engelleyen şey düşük nitrattır diyorum."

Yanlış diyorsunuz diyorum 2 kere nh4 yazdım anlamıyorsunuz hala! Bitki nitrat isterim diye ağlamaz, nitrojen istiyorum diye ağlar. Nitrat sadece bir nitrojen formu. Nitrata gelene kadar kaç tane emilimi kolay nitrojen türü var. Siyanobakter de n2yi nh4 e çevirir etrafındaki canlılar kullanır diyorum buna yosun da bitki de dahil. Ama siz hala siyanobakterler "suda azot yok diye enerji harcayıp havadaki azotu amonyuma dönüştüren bakteri etrafa bunu hayır olsun diye vermez. Önce kendinde kullanır." diyorsunuz. [:cik:]

"Çevre mühendisliği alanında pek bilgim yok"
No shit sherlock.
[/QUOTE]
Sizdeki bu hümanizme göre siyanobakterinin cirit attığı akvaryumlarda yağmur ormanları gibi bitkiler yetişiyor. Şimdi anladım. Daha fazla size maruz kalmak istemiyorum. Sağlıcakla.

+1: [T]173193,ityo39[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir