Crs Üretimi Bilgilendirme
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 21:24
Ozan bey bilirim yavru karidesleri büyük tankta yakalamak zordur,yavaş yavaş toparlarsınız.1-2 gün aç bırakın soran yem verin hepsi zaten yeme gelirler.Sonra toplarsınız...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2012 21:56
Garip olan ben bugüne kadar hiç yem vermedim .Yosunla idare ediyolar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 19:06
Ozan bey Kiraz karides ile Kristal karideslerin kırıldığını ne gördüm ne de duydum, bilimsel olarak kırıldıkları ya da kırılmadıkları hakkında bir buluntu-kanıta rastlayamadım. Kendi tanklarımda Yeşil Babaulti, Kırmızı-Mavi-Siyah Kristal, Kaplan karides çeşitlerini bir arada besliyorum kırıldıklarına rastlamadım.
Tabii bunlar kırılmazlar anlamına gelmez, karides bu belli olmaz:) %99 kırılmıyor diyebiliriz, gider %1 lik ihtimal tutar:)
Yalnız kendi tecrübelerimden yararlanarak sayısal anlamda fazla olan türün diğer türlere baskı kurduğunu söyleyebilirim. Kirazların da kristallere baskı kurabileceği ve üremelerini yavaşlatacakları doğru olabilir.
Tecrübelerime dayanarak Kristal karideslerin, Kiraz, Babaulti ve Kaplan karideslerden daha dayanıklı olduğunu söyleyebilirim.
Kiraz karidesleri salyangoz kapanı yaparak yakalayabilirsiniz, forumda salyangoz kapanı hakkında birçok konu mevcut araştırıp inceleyeniz. Tek yapmanız gereken 1-2 ya da 2,5 litrelik bir şişeyi ikiye kesip kapak kısmını ters gelecek şekilde birleştirmek. Şişenin içine karideslerin çok seveceği bir çeşit yem atmak ve beklemek.
Neredeyse balık türlerinin %99 u karides yavrularını yiyebilir, ille de balık besleyeceğim derseniz Rasbora, Otocinclus ve bazı Corydoras türlerini besleyebilirsiniz. Cüce Cichlidleri sakın kristallerin yanına koymayın :) Benim Kakadular bırakın yavruları 3 cm. lik S Grade Sakura dişilerini bütün olarak yutuyor :(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir