CO2 Hakkında Soru
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 09:48
Konuyla ilgili ve bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Yaklaşık 40 Lt bir akvaryumum da Gül ve saz bitkileri bakıyorum yaklaşık olarak 25 kök var ve içinde 5 adet neon 4 adet de 3 cm boylarında meleklerim vardı. Bitkili işini bu 40 Lt akvaryumda becere bilirsem 100*30*40 akvaryum uma geçirecektim ki balıklarımı kaybettim. Dün akşam mayalı CO2 yaptım ve bağladım konuya acemi olmamdan dolayı da balıklarımı O2 sizlikten öldürmüşüm. Akvaryumum da 1 adet sürekli takılı hava motorum var ki bu yetmemiş anlaşılan ve ufak iç filtrem var.
ben bu malzemelerimi Hava motoru sürekli takılı iç filtrem ve aydınlatma sabah 09:00 dan akşam 24:00 de kadar açık tutuyordum gece sadece CO2 yi veriyordum. Sorularıma gelince
Ben bu malzemeleri en uygun hangi saatlerde kullanabilirim ve hangi sırayla. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 10:51
Oksijensizlikten değil, pH düşmesinden dolayı ölmüşler. Deneyimi olmayanların mayalı sistemi çok dikkatli kullanmaları gerekir. Sebebi de pH controller kullanılmaması sonucu ph ölçümü yapılmaması. Tüplü sistemlerde devreye bu cihaz da bağlanarak otomatik olarak ph istenen sınıra düştüğünde otomatik CO2 akışı kesilir. Bioball dolu kuş suluğu kullanarak 1-2 saat kısık ayarda vermek yeterlidir mayalıda. Zaten hacminiz 40 litre ve az asyıda bitki var. Ayrıca bitkileriniz CO2 verildiğinde potasyum,demir,mg gibi maddelere daha çok ihtiyacı olacak,sıvı gübre,taban gübresi de gerektirecek. Yani anlatmak istediğim,tankınızı high-tech yapmak, sürekli kontrol altında tutmam ve daha fazla masraf yapmak istemiyorsanız Co2'den uzak durun. Sıvı gübre yeterlidir,fotosentezi gözlemleme isteği uğruna tankın değerlerini bozmayın derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 11:43
Halit beyin dediği gibi PH dalgalanması olmalı hava motoru sürekli hava veriyorsa üstüne iç filtreninde 15 saat boyunca çalıştığını göz önünde bulundurursak oksijensizlik olamaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 12:12
Balıklar Gece ölmesinden dolayı gece oksijensizlikten diye düşündüm. hava motorum çok ufak 2 saniyede 1 baloncuk anca çıkartıyo filitrede çalışmıyodu. CO2 işi ince detaylı işe benziyo hiç bulaşmamak en iyisi sanırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 12:22
Ph kontrolü yoksa akvayuma gece co2 verilmez. Işıksız fotosentez olmayacağından co2 bitkiler tarafından kullanılmaz, PH düşer, hele bir de akvaryum küçük ise co2 dozu canılıları telef eder. Keşke uygulamaya geçmeden önce konuyu araştırmış olsaydınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 12:23
O hava motoru hiç bir işe yaramıyor böyle çalışıyorsa. 2 çıkışlı güçlü bir motor alın, hava motoru şarttır akvaryuma. İç filtre, dış filtre de olsa 24 saat çalışmalıdır takılıysa akvaryumda. Durduktan en fazla 10 saat sonra tüm bakteri kültürü zarar görür, suda zararlı atıklar birikmeye devam eder. iç filtre ve hava motoru 24 saat çalışmalıdır. Neden kapatıyor bazıları anlam veremiyorum. Kalp pili gibi birşey akvaryum dünyasında bu 2 alet.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 13:51
Akvaryum yattığım odada olduğundan ses nedeni ile geceleri kapatıyorum. Aydınlatmada aynı şekilde.
Konuyu da akvaryumu kurmadan önce araştırdım gece ışık yoksa fotosentez olmadığından CO2 nin işe yaramayacağını dıumuştum ama kalmasının da bir zararı olmayacağı yazıyordu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir