çiklet
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 20:50
Arkadaşlar selamın aleyküm bu gün yeni bir akvaryum aldım 4 tane çiklet yavrusu , 25 litrelik bir akvaryum görüşleriniz nelerdir bekliyorum hava moturu var ışığı var resimleri koyacağım birazdan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Onur Nergiz 2013-10-02 07:01:54
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 12:12
bende 80 litre tank var yaşamıyor 25 litrede şans varsa yaşar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 02:33
Arkadaşlar önerilerinizin hepsini dikkate aldım olmazsa gidip cikletleri
teslim edicem bide şu sorun war filitre sorunu su çok bulanık içinden
bi ton aparat çıktı çözemedim sadece hava hortumunu taktım hava üflüyo
ama sanki balıkları rahatsız ediyo gibi yardımcı olurmusunuz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2013 00:14
Daha deneyimli arkadaşlardan daha geniş kapsamlı bilgiler alabilirsiniz ancak benim tavsiye filtre kurulumunu gözden geçirin artan aparatlar belki de sünger filandır yani asıl süzme işini yapacak malzemedir
Sudaki bulanıklık kumdan olabilir kumu iyice yıkadıgızdan emin misiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2013 00:30
Filitreniz iç filitre mi sünger filitre mi? O litrede balık yaşar bir süre ama nasıl yaşar Allah bilir. Tamamen canlıya eziyet olur. Yavru dediğiniz 3 cm civarı ise 1 aydan fazla elinizde tutmayın. Chiclid leri iade etmeyip eğer ki imkanınız var ise daha büyük bir akvaryum (1 metre uzunluk ve 120 litre) almanızı öneririm. 4 değil daha fazla balık koyabilir rahatça tür değişikliğine gidebilirsiniz. 25 Litrelik akvaryumunuza ise karides türleri önerebilirim. Betta da olur pek tabi ama herkes sevdiği türü önerir sonuçta :). Karides nano akvaryum şeklinde bir arama yapıp incelerseniz belki kafanızda yeni bir fikir filizlenir.
Bu arada filitre konusuna gelince. İç filitre (mekanik filitre) farz ediyorum. Genel olarak şu şekildedirler;
filitre malzemesini (Sünger) ızgaralı bölüme sokun. Sonra ızgaralı bölümü motor bölümüne takın. Eğerki bir hortumu var ise motor bölümünün üst kısımlarında o hortumun gireceği yer var hortumu oraya takıp hortumun diğer ucunu suyun yüzeyine çıkartın. Flüt şeklinde delikli bir aparatı var ise bu sirkülasyonu azaltmak için , yağmurlama için kullanılır. Filitrenin motorunun basma kısmına bu aparatı isterseniz takabilirsiniz. Su çıkışını akvaryumun içine verebilir ya da su yüzeyine yaklaştırıp dalga yaratabilirsiniz. Ve ayrıca çok sirkülasyondan rahatsızsanız basma kısmını cama çevirin.
- Hava motoru hava hortumu dediğinize göre sünger filitre. Süngerin uzunluğunu ve çapını söylerseniz daha iyi olur. Bununda montajı şeffaf plastik iki ucu acık 5-7 santimlik bir boru var önce bunu filitreden bir çıkartınız. Sonra hava hortumuna geçirip hava hortumunu da boruyu çıkarttığınız yerdeki uygun yere takınız. Sonra bu şeffaf boruyu da takıp filitreyi akvaryumda uygun gördüğünüz yere koyun. Filitre havaya kalkıyorsa hava hortumuna vantuz geçirip cama sabitleyin. Hortumun diğer ucunu hava motoruna takıp pirize takın.
-Suyun bulanık olmasını şuna bağlıyorum. Sanırım önce su sonra kum boşalttınız. Ya da kumun üzerine suyu hızlıca boşaltıp beklemediniz. Kumun çökmesi biraz zaman alır(1 gün yeterli.). Ama suyu koyup direk balık koymakta hata etmişsiniz. Su en az 3-4 gün (akvaryum 25 litre olduğu için. Daha büyük olsa 6 gün bekleyin derim.) filitre ile dönmesi klorun atılması ve en azından az da olsa biyolojik döngünün başlaması sonra balık eklemeniz gerekir.
Filitrenin resimlerini ve akvaryumun resimlerini yükleyin daha detaylı konuşalım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir