Cıchled için uygun 'Kaya ve Taşlar' nasıl
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2009 13:21
Arkadaşlar içindekiler dışında 235 Lt lik bir akvaryumum var ciklet beslemek istiyorum ve bol kayalıklı olacak.Kum mu kullanıyim yoksa küçük çakılmı diyorum. Babamla balık tutmaya gideriz arada bir istanbulda göletlere falan güzel kum veya taşlar topluyabileceğim dere yakınları veya gölet kenarları önerirseniz sevinirim. Kendim toplamasamda size göre cikletler için en uygun kum çeşidi veya rengi hangisidir.Ve son olarak akvaryum dizaynı için önerileriniz varsa sevinirim..
Şimdiden teşekkürler..
Sağlıklı balıklar...
Saygılarımla,
Şimdiden teşekkürler..
Sağlıklı balıklar...
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2009 13:52
Seçeceğiniz türlerin kayalık mı, kumluk mu alanlarda yaşadığını öğrenin ona göre bir dizayn yapın. Hem kayalık hem de kumluk alanları seven balığınız varsa tankınızın bir kısmı kayalık diğer kısmını kumluk bırekmanız faydalı olacaktır.
Kaya olarak ben şu anda dereden topladığım taşlarla dizayn yaptım. Delikli antalya taşı dedikleri kireç taşını da kullanabilirsiniz. Tabi önce salınım yapıp yapmadığını kontrol ederek.
Kum olarak da şu aralar forumda çoğu kişinin kullandığı silisli quartz kum kullanabilirsiniz. Hiç bulamazsanız midye kırığı bile olur. Ayrıca mercan kırığı kullanarak Ph'ı arttırabilirsiniz.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2009 14:23
Malavi türleri olucak Hala karar kılamadım Sarıprenses kolonisi kurup karma bir kaç tane çeşit katmak istiyorum ama ayrıca aklımda demasoni lerde var
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2009 02:44
Bende senin gibi yeni cichlid akvaryumu kurdum. Zemin için kesinlikle kum öneriyorum. Çünkü birçok cichlid türü kumdan yem almayı seviyor ve kayaların altındaki kumları kazarak kendilerine çok güzel yuvalar yapıyorlar. Ayrıca kaya olarak da Lav Kayası kullanmanı tavsiye ederim. Hem çok doğal bir görüntü oluşuyor, hem suda çözünme yapmıyor, hem de diğer birçok kaya türüne göre daha yumuşak bir yapısı var ve bu balıkların pullarının çizilmesini engelliyor. Yaparsan şimdiden mutlu seyirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2009 18:13
Eved herşeyimi şimdiden araştırıyorum ve yapaylıktan uzak sade 200 lt lik bir akvaryum yapmayı düşünüyorum.Yorumlarınız için teşekkürler kararım çakıl yerine kum kullanmak ve şu kaya modellerini iyice araştırdıktan sonra akvaryumumu kurucam.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2009 18:59
Merhaba arkadaşım öncelikle hayırlı olsun diyelim seni de malawi grubuna aldık :) Ben taban malzemesi olarak midye kırığı kullanıyorum ve son derece memnunum çünkü balılarım yunus, sarı prenses, acei ve vatos da şuan hiç sorun yaşamıyorum yuva kazıyorlar, yem için kazıyorlar bazen tam ağzı kum dolu iken görüyorum çok hoş bir görünüm oluyor sonra bırakıyor bi yere o kazdığı kumları.Midye kırığını tam düz akvaryum tabanına yayın hafif arka plana doğru yükselti yapın eğim verin bunun nedeni galiba akıntıyı engellememek yada akıntı kolaylaşsın diye galiba ama kesin bu eğim neden veriliyo bilmiyorum büyüklerimizden böyle gördük böyle devam ettiriyoruz.Aldığınız kumu kesinlikle yıkamalasınız 12-13 durulama kadar sürüyor bu kumu temizlemek sonrasında kaya olarak delikli kayalar ile çok hos çok doğal bi görünüm kazandırbilirsiniz bi iki kaya topluluğu yapıp üst üste koyunca kaya aralarında balıklar duruyo çok hoşluyor ben şahsen malawi akvaryumumda düz taşlar kullanıyoum iki yuvarlak taş üstüne bir yassı düz taş köprü gibi oluyor ve baskın erkekler genellikle buralarda oluyo son oalrak kayaları çok iyi yerleştirin devrilmesi durumunda cama çarpma mesafesini ayarlayın çünkü bizim malawiler rahat durmuyor kazıyor hep kaya altları boşalıyor öylece devriliyo kayayı biraz kuma gömün !!
Saygılar kusura bakmayın uzun yazdım ama herşeyi açıkladım sanırımAytican35 2009-05-28 00:39:07
Saygılar kusura bakmayın uzun yazdım ama herşeyi açıkladım sanırım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2009 21:07
Söylediklerinizden yola çıkarak akvaryumumu dekore edcem öncelikle ben kayalarımı yassı olarak alıcam bunlarıda kolaylıkla dere gölet kenarlarında bulabilirim bir pazar babamla gidicez ve kayaları toplicaz eğer şansım olursa fotoğraf falanda eklerim kum için quartz ve midye kırığı arasında kaldım quartz ve midye kırığı bizim bu akvaryumcuda yok ama bulurum. Eğik yapmayı düşünüyorum ve dekor olarak bataklık kütüğü kullanıcam fazla yer kaplamicak bataklık kütüğü alıcam sonrada taşlarımı bunun etrafına sağlam ama doğal bir görünüm vererek dizicem arkadaşlarında akvaryumlarına baktım çoğu böle kayaları yani yassıları birbirlerinin üstlerine koymuşlar buda balıklara saklanacak bölge bırakmamış yanlış buluyorum . Akvaryumun bir tarafına kütükle kayaları koycam diğer tarafınada boş kalmaması için kırık çanak ve küçük taşlar koyucam arka köşelerede birer kalın yapraklı cikletlerin yiyemeyeceği bitkiler ekicem ekim için ne yapmam lazım ?? Bu sorumuda yanıtlarsanız sevinirim inşallah yapıcağım akvaryum aklınızda canlanmıştır kurduğumda en yakın vakitte resimlerini koyucam...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2009 00:53
Şimdi arkadaşım kütük ağaç parçaları gibi dekorlar tanganika cichlidleri için kullanılıyor diye biliyorum yani malawi de şuana kadar açıkcası hiç kütük ağaç parçası gibi dekorlara rastlamadım.Bitki konusunda yardımcı olamıycam çünkü hiç tecrübem yok hiç öyle bir çalışma yapmadım ama forum içerisindeki bitki bölümü size yardımcı olacağına inanıyorum bitki ekimi, bakımı vs gibi şeyler orada açıklanmıştır.Birde akvaryumunuzu çok da sıkmayın yani bundan kasıtım balıklara biraz boş yüzme alanları da bırakın rahat yüzebilsin rahat hareket edebilsin hayvanlar.Bizim malawi türü biraz kavgacı olabiliyor erkekler arasında olan kavgalar, yer yuva kavgaları, çiftleşme zamanı olan kavgalar vs vs demek istediğim kesici balığa zarar verebilecek bir unsur akvaryumunuzda olmasın kırık çanak gibi şeylerde bunlara dikkat etmenizi öneririm.Kırık çanak içine balık sıkışma ihtimali için çok da küçük çanak kullanmayın ve balıklarınızı ara sıra sayın sayım yapın yani.Dere vb yerlerden topluyacağınız kayaları ben keni yöntemimi söylüyeyim yıkayıp öğlen vakti güneşin yakıcı olduğu zaman kayaları yıkadıktan sonra bi süre öyle bırakıyorum kayalar güneşleniyor, sonra gece kaynar su dolu kovaya koyuyorum kayalarımı içine güzelce kaya tuzu ekliyorum ve sabaha kadar bırakıyorum.Ama bazı kayalar suya salınım yapabiliyor!!Buna karşı galiba birkova suya tuz ruhu konuluyor içine kayalar atılıyor kabarcık havacık çıkarsa kayalarınız kötü suya salınım yapıyor eğer yapmıyorsa kalite kontrolü tamamlamış ve kullanıma hazır olmuş oluyor.Küçük taş midye kırıklarını kuma karıştırmak bence iyi olmuyor sonuçda bu balıkalr kumu karıştırmayı seven balıklar katı tanelerin olması bence olumsuz etkiliyebilir ve dip çekim yaparken taşların kum arasından elinize gelmesi sinir bozucu olabiliyor kaymak gibi kum içinde bu taş ne ya diyebilirsiniz yani :D Akvaryumunuza balıkları koymadan 1hafta kadar bir süre akvaryumun dolu olarak çalıştırmayı unutmayın :)
Saygılar
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir