Chicledlerde Ph
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 10:53
Merhaba bende 1E 2D Sarı prenses 1E 2D yunus var Tank 100x48x40 ölçülerinde mango kökü vardı şimdi çıkardım.
Ph 8,2 acaba ideal kaç olmalı birde boyları 7-8 cm üreme için zaman varmı teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 10:57
Yanlış bilmiyorsam 7,5 ph falan olması gerekiyor.Fakat malawi türleri zaten sert suları sever.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 23:31
Ph değeri suyun asitliğinin ölçüsüdür. Suyunuzun değeri 7Ph iken nötr, altında asidik, üstünde ise baziktir. Vermiş olduğunuz değer bendekiyle yakın. Benim Ph değerlerimde Tetra test kitine göre 8.0~8.4 arasında sonuç vermekte. Ancak bu değere bakarak suyunuzun sertliği konusunda yorum yapılamaz. Malawiler sert ve bazik sulardan hoşlanırlar ancak tölareleri kuvvetlidir. Siz baziklik kısmını yakalamışsınız ancak sertlik için KH ve GH değerlerinide tespit etmeniz gerekli. Ağaç kökleri suları yumuşatır. Çıkartmakla iyi yapmışsınız. Ancak eğer su sertliği çok düşükse acil müdahele olarak yemek sodası veya maden suyu ilave edin, arkasından da bu değerleri stabil tutabilmek içinde tankınıza kaya ve deniz kabukları ekleyebilirsiniz.
Üreme konusu ise boyutlarından ziyade sizin su şartlarınız ve balıklarınızın yaşı ile ilgili. 7-8 cm olan balıklar üreyebilir ( bendekiler daha küçükken yavrulamıştı) ancak su şartlarınızı gerekli değerlere ulaştırmanızda önemli bir faktör. Özellikle de bu değerleri sabit tutabilmek çok önemli. Birde su sıcaklığının üreme üzerindeki etkisine şahsen şahit oldum. Yaz aylarında 28-30 derecelere düşürebildiğim su sıcaklığı havalarında etkisiyle 25-27 derecelere düştüğünde balıklarımın kur yapma ve yumurtlamaları artmıştı.
Arkadaşlar bir yanlışlık olmaması için yazma gereği duydum. Eğer ben yanlış biliyorsamda, tecrübeli arkadaşlar düzeltsinler lütfen.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 23:41
Böyle bi forum ben açacaktım.Siz açmışsınız teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 23:47
Sayın Okan Döker, su değerlerinle fazla oynamazsanız (Sık-sık kontrol edip sabit tutmaya çalışmazsanız.) balıklarınız, özellikle s.p. ler üreme boyuna çoktan gelmişler. Ekleme olanağınız varsa 1-2 dişi daha eklerseniz diğer dişilerin yıpranmasını önlersiniz.
Not: Su değerleri aşırı değiştiğinde müdahale etmelisiniz doğal olarak...
RobiNSoN'dan: Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2007 17:28
Malawilerde ideal PH aralığı 7.8 - 8.6'dır.
Malawilerde üreme için boy değil, yaş önemlidir. Yunus ve sp istisnalar haricinde 7-10. aylar arasında yavrulamaya başlarlar. Yalnız yunuslarınki sp'ye göre biraz daha geç olacaktır. Hatta yunuslarda bu süre 1 yaşına kadar uzayabilmektedir. Balıklarınızın boyları 7-8cm'e geldiğine göre üreme yaşına gelmiş, hatta geçmiştir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2007 19:27
Arkadaşlar iri ırk olan bir çok malavi türü 1-1,5 yaşında erişkin olur ve yavru vermeye başlarlar.Bu olay tamamen yaşam şartlarına bağlıdır.Bir kral dişisi normalde 1,5 yaşında erişkin olue ve yavru vermeye başlar ama ben kral kolonimden 1 yaşında yavru almaya başladım.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2007 04:53
[QUOTE=2good4U]
7-10. aylar derken kastım sadece konuda geçen Yunus ve sp idi. Uğur Bey'in mesajından sonra tüm malawiler için demiş olduğumu fark ettim. Mesajı düzeltiyorum. 1 yıldan daha ileriki zamanlarda yavru vermeye başlayan haplo türleri mevcuttur.2good4U 2007-11-17 04:54:13
Malawilerde ideal PH aralığı 7.8 - 8.6'dır.
Malawilerde üreme için boy değil, yaş önemlidir. İstisnalar haricinde 7-10. aylar arasında yavrulamaya başlarlar. Boyu 7-8cm'e geldiğine göre üreme yaşına gelmiş, hatta geçmiştir.
[/QUOTE]
7-10. aylar derken kastım sadece konuda geçen Yunus ve sp idi. Uğur Bey'in mesajından sonra tüm malawiler için demiş olduğumu fark ettim. Mesajı düzeltiyorum. 1 yıldan daha ileriki zamanlarda yavru vermeye başlayan haplo türleri mevcuttur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir