Ceyhun's
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2020 20:24
Güle güle büyüsün bebişler. [:3]
Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T][T]213398,ternapi[/T][T]71002,The Last Samurai[/T]
Teşekkür Edenler: [T]204774,Cem Altay[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T][T]54149,erdalakçay[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]71002,The Last Samurai[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2020 21:23
Tankların ısısı +1 yükselmiş :) buhar camlarını açtım :) ısıtıcıları kaldırsak mı artık :)
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]197989,ceyh[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T][T]175579,Sheyda27[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2020 21:27
[QUOTE=AtlasPoyraz]Tankların ısısı +1 yükselmiş :) buhar camlarını açtım :) ısıtıcıları kaldırsak mı artık :)
[/QUOTE]
Ben de bugün su değişiminde baktım ki benim açıkta dinlenen sular, akvaryum suyundan sıcak[:D] Böyle çok iyi ya, ısı eşitlemeye uğraşmadan su değişimi büyük lüks[8)]
[/QUOTE]
Ben de bugün su değişiminde baktım ki benim açıkta dinlenen sular, akvaryum suyundan sıcak[:D] Böyle çok iyi ya, ısı eşitlemeye uğraşmadan su değişimi büyük lüks[8)]
Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T]
+1: [T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]197989,ceyh[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2020 21:52
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204774/150520202150431.jpg[/IMG]
Karides tankım [8)]
Ben ısıtıcıları dört mevsim çıkartmıyorum,zaten devreye de girmiyorlar,gerek duymuyorum.
Karides tankım [8)]
Ben ısıtıcıları dört mevsim çıkartmıyorum,zaten devreye de girmiyorlar,gerek duymuyorum.
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]71002,The Last Samurai[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]205105,çulsuz[/T][T]197989,ceyh[/T]
+1: [T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]71002,The Last Samurai[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2020 23:03
[QUOTE=Cem Altay][VID]https://youtu.be/jXapji9XloM[/VID]
Çok şükür [:)]
Ortegai türünden de bebeklerimiz geldi..Yalnız anne tam bir kötü kadın Müzeyyen,alakası yok yavrularla,baba ise Hulusi Kentmen şefkatiyle koruyor şimdilik [^_^][/QUOTE]
Yavrular, hayırlı olsun. [:3]
Kayıpsız büyümelerini dilerim.[:nazar:]
Selamlar dostlar,
Umarım herkes iyidir.
Bu Ramazan, Ben de bezginler kervanındaydım.
But don't panic. Legend is back.[:)))]
Profesyonel yaşamda, Sürat Kargo ile muhteşem anılarım vardı. Şube müdürünü tanıdığım halde.[:(((]
Pek çok kargo şirketi sayesinde "darlama sanatı" konusunda ihtisas yaptım. [;)]
Kahveleri kapın toplaşın yanıbaşıma.
Sizi, bir dostumla tanıştıracağım:
Evimin girişindeki merdivenlerde onu ters dönmüş halde buluşum birkaç gün öncesiydi. O halde kalıp düzelemese, kalp krizi sonucu ölebilirdi. Elime alıp düzelttiğimde; ne olduğunu anlayamadığı için, kısa bir tıslama duyulması doğaldı. Ayaklarını içeri çektiği halde; başını dışarıda tutması; elle tutulmaya alışık olduğunun göstergesiydi. Birbirimize kisa sürede kanımız ısındı.[:3]
Donatello adını verdim ona. Evet, bildiniz: O bir ninja tosbağaydı. [:)))]
Türü, kırmızı yanaklı tatlı su kaplumbağası (Pseudemys scripta elegans) olan bu 15cm boyundaki yakışıklı; tam bir hayatta kalma ustasıydı. Onu bulduğumda, vücudu kurumak üzere; hipotermi durumunda; üstelik bağasının altındaki kitin plakalardan biri açılmış haldeydi.
Vicdansızın biri, bitki ve böcekle beslenir zihniyetiyle, bahçemize terk etmiş olmalıydı. Oysa ki bu amfibik canlı, su kaynağı bulamadığı takdirde, orta vadede su kaybından ölecekti. Üstelik bağası, kara tosbağaları kadar sert olmadığı ve ayakları suya uyum sağladığı için, yeterince dik olmadığından bağasının alt plakaları, sürekli kuru zemine sürtünmekten dolayı, yavaş yavaş dökülecekti. Bunun sonucunda, acı ve enfeksiyon dolu bir son kaçınılmazdı. Neyse ki tek bir plaka kalkmış ve enfeksiyon başlamamıştı. Bu yüzden antibakteriyel melhemle (Furacin, bactropan, madecassol, vb...) muamele etmeme gerek yoktu. Uygun yaşam ortamında, kitin plaka yenilenecekti.
Ayrıca, talihsiz kapluş, yaşadığım bölgenin predatörleri olan; köpek, kedi, şahin, martı, karga, saksağan, kukumav kuşu gibi yırtıcılara karşı savunmasızdı.
Risk bu kadar da değildi: Bahçe dışında, insan ya da araçlar tarafından ezilmesi de olasıydı.
İşte acıların çocuğu "Little Donatello"[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520202330421.jpg[/IMG]
Gözgöze geldiğimizde, "bana ne yapacaksın" diye soruyordu. Tabii ki kaderine terk edemezdim.
Seçenekleri değerlendirdim:
En kotü ihtimalle Soul of the Amazonia'ya alacaktım. Ancak, uyku durumundaki tetralarımı avlama, kendisi kadar hızlı olmayan discuslarımdan ısırık alma, bitkilerimi yeme ve sudaki nitratı arttırma riski vardı.
Akvaryumcu dostlarımdan birine verebilirdim. Ancak yine kendisini terk edecek bir vefasıza satılma ya da bakımları aksatılan terraryumlarda kabuk yumuşama ve / veya göz kapanması gibi hassas oldugu hastalıklara yakalanma olasılığı yüksekti.
Pastanesi olan dostum, birden geldi aklıma. Pastanesinin bahçesinde, kırmızı yanaklı tatlı su kaplumbağalarını beslediği bir havuzu vardı. Donatello elimde; havuzun yolunu tuttum. Donatello'yu havuzun içerisindeki kayanın üzerine bıraktığımda; belki de günler sonra "ıslanmanın" getirdiği bir şaşkınlıktan sonra, havuzun içine daldı.[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520202348341.jpg[/IMG]
Ertesi gün bir miktar, Omega One Discus Pellets + Sera Flora ile Donatello'yu ziyarete gittiğimde; onu güneşlenirken buldum.[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/160520200015181.jpg[/IMG]
[VID]https://youtu.be/jps6ntnUhUY[/VID]
Donatello ile karşılaştığım için; Kendini şanslı hisseden Benim. Belki de, hesap günü Beni kurtaracak olan O'dur.[:iyi:]
Bi "kaplumbağa terbiyecisi" olmadığım kalmıştı. [:)))]
Hiçbir canlıyı beslemek zorunda değiliz. Ancak beslediğimiz her canlının genetik olarak ihtiyaç duyduğu yaşam ortamını sağlamak zorundayız.
Kırmızı yanaklı tatlı su kaplumbağaları, Orta Amerika ve Florida bataklıklarının canlılarıdır. 35cm'e ulaşan boyları ile, Bence, ev ortamında beslenmeye uygun canlılar değildir.
Pek çok kişi, bilmeden ya da umursamadan; 3cm boyundaki yavruları, kaplumbağa bahçesi adı verilen plastik saçmalıklarla birlikte satın alıyorlar. Kaplumbağaların; o plastik kabı aşabilmeleri, yalnızca birkaç hafta alıyor (Tecrübe ile sabittir).
Bir canlı satın alırken; erişkin haldeki ihtiyaçlarının karşılanabilindiğinden emin olunmalıdır. Ortam değişimi, bir hayvana yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. Terk etmek, vicdansızlıktır.
Bu canlıların optimal koşullarda beslenebilmesi demek; bir çift için min 100x50x50cm bir terraryum kurulması gerekliliğini kabul etmektir. Terraryumda, ıslak ve kuru alanlar olmalı; Eheim Classic 2217 ya da muadili güçlü bir dış filtre bulunmalı; haftada en az iki kez %50 su değişimi yapılmalıdır. Ayrıca sürüngenler için kullanılan UV aydınlatmalar kullanılmalı ya da daha iyisi, hergün bir süre güneşlenme imkanı taninmalidır. Bağalarının yumuşamaması ve göz sağlıkları için bu gereklidir.
Kaplumbağa yemleri, kurutulmuş gammarus, kurutulmuş karides gibi kitin içerikli yemler, discus yemleri ve bitkisel yemler iyi bir diyet için yeterlidir.
Bu koşulları sağlayamayacaksanız, lütfen kaplumbağa beslemeyin. Vebal almış olursunuz.
Sektörel bazda "dislike" budur.[:lol:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/160520200234141.jpg[/IMG]
[QUOTE=Vaxo1]Merhaba, ven mesajı yazmak için yeri bulamadım o yüzden buraya yazdım yardımcı olurmusunz. 230 lt akvaryumda sarı prenseslerden hangilerini önerirsiniz? Bir de yunus besleyen bilirmiyim? Filtre nasıl olmalı? [/QUOTE]
Merhaba,
Eğer yunus çiklit besleyecekseniz, sarı prenses (Labidochromis caeruleus) türunü öneririm.
Snow ve mavi prenses türlerinin agresif yapısı sorun yaşatacaktır.
Öncelikle, sitenin Ansiklopedi sekmesindeki Makaleler bölümünü okumanızı öneririm.
Kurulum öncesi, akvaryum tanıtımlarındaki Malawi Akvaryumlarını incelemeniz, faydalı olacaktır.
Ayrıca, aşağıda verdiğim linkteki videoları incelemenizi öneririm. Bu Youtube kanalında, Malawi Gölü'nden görüntüler bulacaksınız:
https://www.youtube.com/user/Peterift
Akvaryumunuzu doğal ortama ne kadar yakın kurarsanız, balıklarınız o kadar konforlu bir yaşam sürerler.
230L tank için, 1000L/h debide bir filtre öneririm. Filtre içeriğinde biyolojik sünger ve bakteri substratı (Seachem Matrix, Eheim Substrat Pro ya da muadili) olması faydalıdır.
Fikir vermesi bakımından, 288L hacimde, Eheim Classic 2217 kullanıyorum. Filtre içeriğim, bioball + Seachem Matrix + Eheim Substrat Pro + Biyolojik sünger + Keçe. Filtrasyon performansından memnunum. Üç ayda bir, yalnızca süngerleri ve keçeyi temizliyorum.
Yunus Çiklit, bir non mbuna; sarı prenses bir mbuna grubu çiklit olmasına rağmen, her iki tür de aşırı hayvansal ağırlıklı proteinle beslenmemesi gereken, yakın beslenme ihtiyacına sahip türlerdir. New Life Spectrum Cichlid Formula, Hikari Cichlid Excel, Tropical Softline Malawi Herbivore, New Life Spectrum Thera A+, Tetra Pro Algae yemlerinden oluşan bir diyet her iki türün ihtiyaçlarını da karşılayacaktır.
Akvaryumun arka köşelerini bol kayalık olarak dekore etmenizi öneririm. Özellikle kayaların arasında, yavruların girebileceği dehlizler oluşturabilirseniz, yavruluk kullanmadan ve kusturmaya (Balığın çene yapısını zedelediği, aşırı stres sebebi olduğu ve balığın doğal davranışlarını bozduğu için kesinlikle önermem) gerek kalmadan her iki türün de yavruları sağ kalacaktır. Siz de kolonileşen bireylerin doğal davranıslarını keyifle izleyebilirsiniz. Geçmişte, benzer düzenle, yavruluk kullanmadan, kusturmadan Astatotilapia latifasciata türü için kurmuş olduğum akvaryumda, başlangıçta bir erkek üç dişi ile başladığım koloni, iki yıl içerisinde 35 - 40 bireye ulaşmıştı.
Başlangıç için her iki türden de bir erkek üç dişilik küçük sürüler oluşturmanızı öneririm. Balıklar, zaman içerisinde çoğalacaklardır.
Akvaryumun orta ve ön kısımlarında, yunus çiklitler için kumluk alanlar bırakılmasını öneririm. Kum olarak en ince mercan kırığı ya da quartz kum kullanılması uygundur. Ancak balıkların farinks ve solungaçlarının tahriş olmaması için, kum ince tane yapısında olmalıdır.
Kurulumdan önce, bol bol araştırma yapmanızı ve aşağıdaki makaleyi okumanızı öneririm:
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
Keyifli hobiler.
[EDIT]The Last Samurai,2020-05-16 15:48:41[/EDIT]
Çok şükür [:)]
Ortegai türünden de bebeklerimiz geldi..Yalnız anne tam bir kötü kadın Müzeyyen,alakası yok yavrularla,baba ise Hulusi Kentmen şefkatiyle koruyor şimdilik [^_^][/QUOTE]
Yavrular, hayırlı olsun. [:3]
Kayıpsız büyümelerini dilerim.[:nazar:]
Selamlar dostlar,
Umarım herkes iyidir.
Bu Ramazan, Ben de bezginler kervanındaydım.
But don't panic. Legend is back.[:)))]
Profesyonel yaşamda, Sürat Kargo ile muhteşem anılarım vardı. Şube müdürünü tanıdığım halde.[:(((]
Pek çok kargo şirketi sayesinde "darlama sanatı" konusunda ihtisas yaptım. [;)]
Kahveleri kapın toplaşın yanıbaşıma.
Sizi, bir dostumla tanıştıracağım:
Evimin girişindeki merdivenlerde onu ters dönmüş halde buluşum birkaç gün öncesiydi. O halde kalıp düzelemese, kalp krizi sonucu ölebilirdi. Elime alıp düzelttiğimde; ne olduğunu anlayamadığı için, kısa bir tıslama duyulması doğaldı. Ayaklarını içeri çektiği halde; başını dışarıda tutması; elle tutulmaya alışık olduğunun göstergesiydi. Birbirimize kisa sürede kanımız ısındı.[:3]
Donatello adını verdim ona. Evet, bildiniz: O bir ninja tosbağaydı. [:)))]
Türü, kırmızı yanaklı tatlı su kaplumbağası (Pseudemys scripta elegans) olan bu 15cm boyundaki yakışıklı; tam bir hayatta kalma ustasıydı. Onu bulduğumda, vücudu kurumak üzere; hipotermi durumunda; üstelik bağasının altındaki kitin plakalardan biri açılmış haldeydi.
Vicdansızın biri, bitki ve böcekle beslenir zihniyetiyle, bahçemize terk etmiş olmalıydı. Oysa ki bu amfibik canlı, su kaynağı bulamadığı takdirde, orta vadede su kaybından ölecekti. Üstelik bağası, kara tosbağaları kadar sert olmadığı ve ayakları suya uyum sağladığı için, yeterince dik olmadığından bağasının alt plakaları, sürekli kuru zemine sürtünmekten dolayı, yavaş yavaş dökülecekti. Bunun sonucunda, acı ve enfeksiyon dolu bir son kaçınılmazdı. Neyse ki tek bir plaka kalkmış ve enfeksiyon başlamamıştı. Bu yüzden antibakteriyel melhemle (Furacin, bactropan, madecassol, vb...) muamele etmeme gerek yoktu. Uygun yaşam ortamında, kitin plaka yenilenecekti.
Ayrıca, talihsiz kapluş, yaşadığım bölgenin predatörleri olan; köpek, kedi, şahin, martı, karga, saksağan, kukumav kuşu gibi yırtıcılara karşı savunmasızdı.
Risk bu kadar da değildi: Bahçe dışında, insan ya da araçlar tarafından ezilmesi de olasıydı.
İşte acıların çocuğu "Little Donatello"[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520202330421.jpg[/IMG]
Gözgöze geldiğimizde, "bana ne yapacaksın" diye soruyordu. Tabii ki kaderine terk edemezdim.
Seçenekleri değerlendirdim:
En kotü ihtimalle Soul of the Amazonia'ya alacaktım. Ancak, uyku durumundaki tetralarımı avlama, kendisi kadar hızlı olmayan discuslarımdan ısırık alma, bitkilerimi yeme ve sudaki nitratı arttırma riski vardı.
Akvaryumcu dostlarımdan birine verebilirdim. Ancak yine kendisini terk edecek bir vefasıza satılma ya da bakımları aksatılan terraryumlarda kabuk yumuşama ve / veya göz kapanması gibi hassas oldugu hastalıklara yakalanma olasılığı yüksekti.
Pastanesi olan dostum, birden geldi aklıma. Pastanesinin bahçesinde, kırmızı yanaklı tatlı su kaplumbağalarını beslediği bir havuzu vardı. Donatello elimde; havuzun yolunu tuttum. Donatello'yu havuzun içerisindeki kayanın üzerine bıraktığımda; belki de günler sonra "ıslanmanın" getirdiği bir şaşkınlıktan sonra, havuzun içine daldı.[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/150520202348341.jpg[/IMG]
Ertesi gün bir miktar, Omega One Discus Pellets + Sera Flora ile Donatello'yu ziyarete gittiğimde; onu güneşlenirken buldum.[:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/160520200015181.jpg[/IMG]
[VID]https://youtu.be/jps6ntnUhUY[/VID]
Donatello ile karşılaştığım için; Kendini şanslı hisseden Benim. Belki de, hesap günü Beni kurtaracak olan O'dur.[:iyi:]
Bi "kaplumbağa terbiyecisi" olmadığım kalmıştı. [:)))]
Hiçbir canlıyı beslemek zorunda değiliz. Ancak beslediğimiz her canlının genetik olarak ihtiyaç duyduğu yaşam ortamını sağlamak zorundayız.
Kırmızı yanaklı tatlı su kaplumbağaları, Orta Amerika ve Florida bataklıklarının canlılarıdır. 35cm'e ulaşan boyları ile, Bence, ev ortamında beslenmeye uygun canlılar değildir.
Pek çok kişi, bilmeden ya da umursamadan; 3cm boyundaki yavruları, kaplumbağa bahçesi adı verilen plastik saçmalıklarla birlikte satın alıyorlar. Kaplumbağaların; o plastik kabı aşabilmeleri, yalnızca birkaç hafta alıyor (Tecrübe ile sabittir).
Bir canlı satın alırken; erişkin haldeki ihtiyaçlarının karşılanabilindiğinden emin olunmalıdır. Ortam değişimi, bir hayvana yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. Terk etmek, vicdansızlıktır.
Bu canlıların optimal koşullarda beslenebilmesi demek; bir çift için min 100x50x50cm bir terraryum kurulması gerekliliğini kabul etmektir. Terraryumda, ıslak ve kuru alanlar olmalı; Eheim Classic 2217 ya da muadili güçlü bir dış filtre bulunmalı; haftada en az iki kez %50 su değişimi yapılmalıdır. Ayrıca sürüngenler için kullanılan UV aydınlatmalar kullanılmalı ya da daha iyisi, hergün bir süre güneşlenme imkanı taninmalidır. Bağalarının yumuşamaması ve göz sağlıkları için bu gereklidir.
Kaplumbağa yemleri, kurutulmuş gammarus, kurutulmuş karides gibi kitin içerikli yemler, discus yemleri ve bitkisel yemler iyi bir diyet için yeterlidir.
Bu koşulları sağlayamayacaksanız, lütfen kaplumbağa beslemeyin. Vebal almış olursunuz.
Sektörel bazda "dislike" budur.[:lol:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71002/160520200234141.jpg[/IMG]
[QUOTE=Vaxo1]Merhaba, ven mesajı yazmak için yeri bulamadım o yüzden buraya yazdım yardımcı olurmusunz. 230 lt akvaryumda sarı prenseslerden hangilerini önerirsiniz? Bir de yunus besleyen bilirmiyim? Filtre nasıl olmalı? [/QUOTE]
Merhaba,
Eğer yunus çiklit besleyecekseniz, sarı prenses (Labidochromis caeruleus) türunü öneririm.
Snow ve mavi prenses türlerinin agresif yapısı sorun yaşatacaktır.
Öncelikle, sitenin Ansiklopedi sekmesindeki Makaleler bölümünü okumanızı öneririm.
Kurulum öncesi, akvaryum tanıtımlarındaki Malawi Akvaryumlarını incelemeniz, faydalı olacaktır.
Ayrıca, aşağıda verdiğim linkteki videoları incelemenizi öneririm. Bu Youtube kanalında, Malawi Gölü'nden görüntüler bulacaksınız:
https://www.youtube.com/user/Peterift
Akvaryumunuzu doğal ortama ne kadar yakın kurarsanız, balıklarınız o kadar konforlu bir yaşam sürerler.
230L tank için, 1000L/h debide bir filtre öneririm. Filtre içeriğinde biyolojik sünger ve bakteri substratı (Seachem Matrix, Eheim Substrat Pro ya da muadili) olması faydalıdır.
Fikir vermesi bakımından, 288L hacimde, Eheim Classic 2217 kullanıyorum. Filtre içeriğim, bioball + Seachem Matrix + Eheim Substrat Pro + Biyolojik sünger + Keçe. Filtrasyon performansından memnunum. Üç ayda bir, yalnızca süngerleri ve keçeyi temizliyorum.
Yunus Çiklit, bir non mbuna; sarı prenses bir mbuna grubu çiklit olmasına rağmen, her iki tür de aşırı hayvansal ağırlıklı proteinle beslenmemesi gereken, yakın beslenme ihtiyacına sahip türlerdir. New Life Spectrum Cichlid Formula, Hikari Cichlid Excel, Tropical Softline Malawi Herbivore, New Life Spectrum Thera A+, Tetra Pro Algae yemlerinden oluşan bir diyet her iki türün ihtiyaçlarını da karşılayacaktır.
Akvaryumun arka köşelerini bol kayalık olarak dekore etmenizi öneririm. Özellikle kayaların arasında, yavruların girebileceği dehlizler oluşturabilirseniz, yavruluk kullanmadan ve kusturmaya (Balığın çene yapısını zedelediği, aşırı stres sebebi olduğu ve balığın doğal davranışlarını bozduğu için kesinlikle önermem) gerek kalmadan her iki türün de yavruları sağ kalacaktır. Siz de kolonileşen bireylerin doğal davranıslarını keyifle izleyebilirsiniz. Geçmişte, benzer düzenle, yavruluk kullanmadan, kusturmadan Astatotilapia latifasciata türü için kurmuş olduğum akvaryumda, başlangıçta bir erkek üç dişi ile başladığım koloni, iki yıl içerisinde 35 - 40 bireye ulaşmıştı.
Başlangıç için her iki türden de bir erkek üç dişilik küçük sürüler oluşturmanızı öneririm. Balıklar, zaman içerisinde çoğalacaklardır.
Akvaryumun orta ve ön kısımlarında, yunus çiklitler için kumluk alanlar bırakılmasını öneririm. Kum olarak en ince mercan kırığı ya da quartz kum kullanılması uygundur. Ancak balıkların farinks ve solungaçlarının tahriş olmaması için, kum ince tane yapısında olmalıdır.
Kurulumdan önce, bol bol araştırma yapmanızı ve aşağıdaki makaleyi okumanızı öneririm:
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
Keyifli hobiler.
[EDIT]The Last Samurai,2020-05-16 15:48:41[/EDIT]
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]54149,erdalakçay[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]143870,osman-01[/T][T]197989,ceyh[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213398,ternapi[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2020 23:45
'Sanki akşamüstü denize girmişim, sahilde yürümüş, kumlara uzanıp akşamın inmesini seyretmişim de akasya ve ıhlamur kokuları arasında yürüyerek eve henüz gelmişim, şimdi de balkona yayılıp kahve keyfi yapıyormuşum' gibiyim...
Bu sefer tamam, evde dura dura kesin delirdim[:)))][:)))][EDIT]ternapi,2020-05-16 23:45:52[/EDIT]
Bu sefer tamam, evde dura dura kesin delirdim[:)))][:)))][EDIT]ternapi,2020-05-16 23:45:52[/EDIT]
Beğenenler: [T]175579,Sheyda27[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]54149,erdalakçay[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]197989,ceyh[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 02:14
[QUOTE=ternapi]'Sanki akşamüstü denize girmişim, sahilde yürümüş, kumlara uzanıp akşamın inmesini seyretmişim de akasya ve ıhlamur kokuları arasında yürüyerek eve henüz gelmişim, şimdi de balkona yayılıp kahve keyfi yapıyormuşum' gibiyim...
Bu sefer tamam, evde dura dura kesin delirdim[:)))][:)))][/QUOTE]
Senin de var işte hayallerin be hacım[:)]
Ben de iyice delirmiş olacağım ki sanki tüm dünya dışarda da bi ben ev hapsindeymişim gibi hissediyorum[:geek:]
Bu sefer tamam, evde dura dura kesin delirdim[:)))][:)))][/QUOTE]
Senin de var işte hayallerin be hacım[:)]
Ben de iyice delirmiş olacağım ki sanki tüm dünya dışarda da bi ben ev hapsindeymişim gibi hissediyorum[:geek:]
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]197989,ceyh[/T][T]71002,The Last Samurai[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]54149,erdalakçay[/T][T]197989,ceyh[/T][T]71002,The Last Samurai[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 02:19
[QUOTE=Sheyda27]
Senin de var işte hayallerin be hacım[:)]
Ben de iyice delirmiş olacağım ki sanki tüm dünya dışarda da bi ben ev hapsindeymişim gibi hissediyorum[:geek:][/QUOTE]
Delirmediğinize emin olun herkes dışarda maalesef [:((]
Senin de var işte hayallerin be hacım[:)]
Ben de iyice delirmiş olacağım ki sanki tüm dünya dışarda da bi ben ev hapsindeymişim gibi hissediyorum[:geek:][/QUOTE]
Delirmediğinize emin olun herkes dışarda maalesef [:((]
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]204774,Cem Altay[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]197989,ceyh[/T][T]71002,The Last Samurai[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 02:24
[QUOTE=Sheyda27]...sanki tüm dünya dışarda da bi ben ev hapsindeymişim gibi hissediyorum[:geek:][/QUOTE]
Muhtemelen sadece biz ev hapsindeyiz zaten hacım, buralarda da durum farklı görünmüyor (pencereden[:(]) maalesef...
Muhtemelen sadece biz ev hapsindeyiz zaten hacım, buralarda da durum farklı görünmüyor (pencereden[:(]) maalesef...
Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T]
+1: [T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]197989,ceyh[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 14:39
[QUOTE=ternapi]'Sanki akşamüstü denize girmişim, sahilde yürümüş, kumlara uzanıp akşamın inmesini seyretmişim de akasya ve ıhlamur kokuları arasında yürüyerek eve henüz gelmişim, şimdi de balkona yayılıp kahve keyfi yapıyormuşum' gibiyim...[/QUOTE]
Hayalin bu derece detaylısı... [:lol:]
Hayalin bu derece detaylısı... [:lol:]
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 14:41
[QUOTE=ceyh]
Hayalin bu derece detaylısı... [:lol:][/QUOTE]
Fenaaa, fenaa...[:lol:]
Hayalin bu derece detaylısı... [:lol:][/QUOTE]
Fenaaa, fenaa...[:lol:]
Beğenenler: [T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 14:42
[QUOTE=ternapi]
Fenaaa, fenaa...[:lol:][/QUOTE]
Yemek yap şekerim, ben kendimi mutfağa verdim iyice. [8)]
Fenaaa, fenaa...[:lol:][/QUOTE]
Yemek yap şekerim, ben kendimi mutfağa verdim iyice. [8)]
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T][T]71002,The Last Samurai[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 15:04
[QUOTE=ceyh]
Yemek yap şekerim, ben kendimi mutfağa verdim iyice. [8)][/QUOTE]
Yemek yapıyorum, ekmek yapıyorum, abidik gubidik şeyler uyduruyorum ama kesmiyo ki [:)))]
Bir de bu ne sıcak yahu[:/] Böyle pişince lezzetsiz olurum, üstüme accuk kekikle kimyon atın! [:/] [:D]
Yemek yap şekerim, ben kendimi mutfağa verdim iyice. [8)][/QUOTE]
Yemek yapıyorum, ekmek yapıyorum, abidik gubidik şeyler uyduruyorum ama kesmiyo ki [:)))]
Bir de bu ne sıcak yahu[:/] Böyle pişince lezzetsiz olurum, üstüme accuk kekikle kimyon atın! [:/] [:D]
Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T][T]54149,erdalakçay[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]71002,The Last Samurai[/T]
+1: [T]197989,ceyh[/T][T]175579,Sheyda27[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 15:11
[QUOTE=ternapi]üstüme accuk kekikle kimyon atın! [/QUOTE]
[:)))][:)))][:)))] Eyvah, eyvah ...
Bu arada short treks gelmiş ama çok kısa yaw. [:(]
[:)))][:)))][:)))] Eyvah, eyvah ...
Bu arada short treks gelmiş ama çok kısa yaw. [:(]
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]214205,Aqua Discovery[/T][T]54149,erdalakçay[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir