Çeşmeden akan sularda bakteri


ibrahimksmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 271
ibrahimksmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2008 21:44
Çeşmeden akan suya bir test uyguladım ve sonuç resimdeki gibi
 
 
Su kahve rengine döndü ve içinde yosun tarzı tortular oluştu.
 
uygulanan madde;
 
altı çizili alanları okumanız yeterli
 

Organik Maddelere Bakterilere
Ve
Parazitlere Karşı Dezenfektan

Kullanım Sahası: aquaclean
Hastalıklardan korunma: AQUA-CLEAN Balıkların solungaç ve vücutlarındaki bakteri ve parazitleri yok etmek için dezenfektan olarak kullanıldığı gibi daha çok akvaryum suyunda oluşan organik maddeleri temizleyerek akvaryum suyunun kalitesini arttırmakta kullanılır. Bitki bulunan akvaryumların suyunda organik maddeler daha çabuk çoğalır. Bu sebepten bitki bulunan akvaryumlarda kirlenmenin oluşumuna göre AQUA-CLEAN daha sık kullanılmalıdır.
Akvaryum suyunun temizlenmesi: Uzun süre temizlenmemiş olan akvaryumlarda fazla miktarda bulunan erimiş organik maddeler bakterilerin sebep olduğu potansiyel hastalıkları arttırır ve balıkların hassas solungaçlarına zarar verebilirler. Yüksek oranda bulunan suda erimiş organik maddeler aynı zamanda su canlılarının normal büyüme hızlarını da azaltırlar. AQUA-CLEAN suda fazla miktarda erimiş olarak veya asılı bulunan organik maddeleri okside ederek suyun kalitesini arttırmakta kullanılır. Akvaryum ve havuz sularında yüksek ve tehlikeli oranda bulunan organik maddeleri yok etmek için çabuk ve emin bir yoldur.
(Tatlı Su Akvaryumlarında Kullanılır)
AQUA-CLEAN kullanımından önce:
Uygulanmadan önce suyun organik madde seviyesinin yüksek olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Bu işlem için aşağıdaki kontroller yapılmalıdır:
—Küçük bir çay bardağının dörtte birine kadar akvaryum suyu doldurulur.
—Bir damla AQUA-CLEAN damlatılır. Eğer renk hiç değişmez veya çok az değişirse AQUA-CLEAN kullanmaya gerek yoktur.
—Fakat akvaryum suyunda fazla organik madde varsa suyun rengi organik maddenin konsantrasyonuna bağlı olarak 2 saat içinde pembeden gülkurusu rengine ve sonra da kahverengiye döner.
—Bu durumda AQUA-CLEAN in kullanılması şarttır.


Kullanım Şekli ve Dozu:
Akvaryumun karbon filtresi çıkarılır ve filtrenin dışı temizlenir. Filtre karbonsuz olarak tekrar yerine takılır. Akvaryum suyunun gerçek miktarı hesaplanır. Her 20 litre akvaryum suyuna 20 damla AQUA-CLEAN ilave edilir. Tavsiye edilen doz aşılmamalıdır. Sudaki organik maddeler okside olduğunda suyun rengi pembeden gülkurusu rengine ve en sonunda kahverengiye dönüşür. Suyun rengi kahverengiye dönüştüğünde hemen suyun bir kısmı (yada ½’si) değiştirilir.
Özellikle havuzlarda olmak üzere akvaryumda bu işlemin ardından hava verilmesi yükseltilir veya BİYO-OXYGENE S.O.S. ile oksijen miktarı arttırılır. Tüm işlem sona erdikten sonra karbon filtresi yerine takılır.
Ticari Ambalaj Şekli: Karton kutu içinde 20 cc'lik damlalıklı cam şişelerde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kurty_pirateÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 304
kurty_pirateÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2008 22:34

Vay be. Ankara da da sular kesilip geri geldiğinde bazen bazı yerlerde küf kokusu bazı yerlerde de yosun kokusu geliyor. Durumumuz içler acısı.Bu aqua cleanın bile kullanılmasına gerek olmayan akvaryum suları varken bizim musluklardan akan sulara şart. Vay halimize.

 
 
 
Lütfen mesajlarınızda dilimizde bulunmayan "w, x, q" gibi harfler kullanmayınız.
 
özkoçak2008-10-04 23:14:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir