Çeşme suyu hakkında?


srgnsrttsÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 421
srgnsrttsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 09:45
Arkadaşlar 250 litre hacimli bir akvaryumum var. Maddi durumum iyi olmadıgı için damacana su kullanamadım. Onun yerine dün akşam akvaryuma çeşme suyu koydum içerisinde henüz balık yok,balıkları su olgun şartlara gelince koyacagım. Size sorum çeşme suyu kaç gün dinlendirilmeli hangi şartlarda dinlendirilmeli lütfen yardım edin önemli bir konu çünkü küçük savunmasız hayvanlara istemeden bilmeden zarar vermek istemıyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 09:56
20 litrelik bir akvarumunuz olsa diyelim damacana kullanında büyük tanklarda hepimiz çeşme suyu kullanıyoruz. İmkanınız varsa 2 gün dinlendirin üzeri açık kapta çeşme suyunu kullanın, bunu su değişimlerindede yapabilirsiniz klorun uçması, ağır metallerin çökmesi için. Birde çok büyük tanklarda az su çekimi yapıldığında bunu direk çeşmeden kullanan arkadaşlarda var. Önemli olan eklenen suyun ısısının akvaryum suyu ısısıyla aynı olması yahut yakın olması, yahut ana tanktaki suyu çok aşağı ısılara birden çekmemesi, bunlara dikkat etmenizi şahsen tavsiye ederim. Birde su değişimde dinlendirme imkanınızda olmazsa çeşmeden ekleyecekseniz önce bir 8 litrelik kovaya çeşmeden su akıtın klor aşırımı beyazmı su kokuyormu klor acı acı o gün yapmayın su değişimini, çünkü sular idari bazı günler suları klorlarlar evlere beyaz aşırı klorlu su akar bir gün ve sonraki gün etkisi biraz devam eder. Bazı günler sudaki klor zararsız seviyeye kadar azalır. İşte birçok sebep var daha konu uzarda fikir olarak yazayım dedim. Mümkünse çeşme suyunu dinlendirir kullanı üzeri açık kapta 2 gün kadar. Birde ekleyeceğiniz suyu mümkünse ayvarmula aynı ısıya getirmeye çalışın bu çok önemli faydalı. Balıkların mukozayı olumsuz etkilememiş olursunuz. Benim bir arkadaşım üşenmez bir hava motoru almıştır birde ısıtıcı büyük su dinlendirme tankına su değişimi yapmadan önce suyu doldurur çeşmeden sonra içine ısıtıcıyı atar, birde hava motoru ile havalandırır suyu 2 gün ısıyıda ana tanktaki ısıya getirir öyle kullanır.
Benim evde 250 litre bir bidon var onun içini çeşmeden doldururum orada su dinlenir oradan bidonan kullanırım bidon eksildikçe üzerine çeşmeden klorsuz su aktığı bir zaman doldururum. 50 litre bir akvaryum var şimdide kışın su soğuk olunca yarım litrelik bir cezvede su kaynatırım soğuk suya katarım ekleyeceğim soğuk suya, onun ayarını ezberledim kattığım sıcak su soğuk suyu tam akvaryumdaki 24 derece ısıya getiriyor kullanıyorum tankta yani bunları çözmeniz lazım iç güdüsel olarak deneme yanılmayla. sonra sorun olmaz.
Yeni tank kurmuşsanız çeşmeden akvaryuma suyu doldurmuşsanız balık yok o su 2 günde zararsız hale gelir birşey olmaz korkmanıza gerek yok. 1 hafta boş çalışsın akvaryum akvrayumcuya gidin 9 Tl verin Sera nitrivec alın bakteri kültürü uygun dozda ekleyin tankınıza buda faydalı bakterilerin oluşmasını hızlandırır. Ondan sonra yapmanız gereken tüm akvaryumu sanki içinde balık varmış gibi 7-10 gün kadar boş çalıştırın sonra gidin balıklarınızı alın ekleyin. Aslında döngünün olması için akvaryumda birazda balık dışkısı lazım faydalı bakteriler olsada beslenmesi için ama boşverin başka akvrayumdan emin değilsiniz balık dışkısı falan eklemeyin yeni tankınıza hastalık bulaşabilir. Oksijende lazım faydalı bakterilerin yaşaması için onun için balık ekleyene kadar filtreleri çalıştırın. Mümkünse hemen bir elma salyangozu alın tanka atın bunu besleyin balık alana kadar 7-10 gün kadar salyangozun dışkılarıda bakterileri oluşturur bu canlının dışkısıyla, ve elma salyangozu ölmez hertür yemi yer aç kalmazsa, ilk gün bile atsanız çeşme suyuna ayar salyangoz. Bunlar benim kendi tecrübelerimdir iyi sonuçlar alınmış tecrübelerim. İyi sağlıklı hobiler.
mesutok2013-10-25 10:04:45

Beğenenler: [T]188104,Umurs[/T]
Teşekkür Edenler: [T]188104,Umurs[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir