Canlı yem Üretimi meyva kurtu
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 09:10
Basit bir meyva kurdu üretimi denedim. Küçük bir dondurma kutusunun kapağını dışarıdan içeriye doğru olacak şekilde deldim bir biz sivri ucu ile bu büyük bir yorgan iğnesiylede yapılır, yahut küçük örgü tığlarıda olabilir mühim olan resimdeki gibi delmek, dışardan içeri doğru deldim çünkü çıkıntı ozaman içeri doğru oluyor. Kurtlar dışarı çıkamıyorlar kutudan, yahut sonradan delikten içeri giren meyva böcekleri dışarı çıkamadıklarını gördüm. Kutuya giren meyva böcekleride bir poşete sokulup yahut tüle balık kepçesi içinde kutu açılarak yakalanıp kullanılabilir ama ben uğraşmak istemediğim için kapağı açık sonradan giren meyva sineklerini saldım pencereden dışarıya.
mesutok 2014-12-29 10:27:45
Kutunun içine bir dilim elma kesip attım. Sonra bunun üzerine bir miktar su serpistirdim rutubetli kalması için meyvanın surekli rutubetli olması lazım. Çeşit çoğaltılabilir, sade bisküvi üzerine süt dökülüp ıslatılabilir, elma yerine muz, armut v.b kullanılabilir. Sonra kutuyu kapağı açık 2 gün beklettim içine küçük meyva sinekleri gelmeye başladı tabi bunlar meyvaya yumurtlalarını bıraktı 2 gün sonra kapağı kapattım bekledim, bundan kurtcuklar 3 mm uzunluğunda bir hafta gibi zamanda çıkmaya başladılar kapağa doğru resimlerde gördüğünüz gibi yukarı tırmanmışlar sarı küçük kurtcuklar. Baktım kimisi kapakta kurumuş onlarıda verdim çubukla alıp uzattım akvaryuma, yedi melekler. Daha önceden meleklere odadaki sivrisinekleri öldürüp bu çubuğun ucuna takıp uzatırdım ondan çubuğu görünce hemen koşarlar çubuga alışkınlar, tahta bir çubuk bu, bunuda meyva dilimleri suları satan dükkanlar oluyor sokaklarda ananas dililine sokulmuş çubuklardı atmamıştım kullanılır diye saklamıştım akvaryumda onu kullandım. Çubuğu akvrayuma sokmuyorum suya yakın tutuyorum belekler su dışına kafasını çıkartıp kurtcuğu çubuk ucundan kapıyor. Küçük boy balıklar yiyor bu minik kurtcukları 3 mm boyunda çok küçük kurtlar çıktı. Melekler, rasboralar, siyah neonlar, lepistesler gibi balıklar için uygun başka balıkları denemedim. Yumurtlayan sineğin yumurtasına göre bu kurtlar değişiyor, sivrisineklerin yumurtasından başka, başka sineklerden başka çıkıyor geçmiştede kan kurdu gibi bir kurt çıkmıştı onlar daha etliydi kan kurdu denmişti buna belkide bu sivrisinek yumurtasından çıkmıştı emin değilim. Çubuğun ucuyla kutudan alıyorum zaten akvrayuma uzatınca melekler koşuşuyor hatta suyun dışına çıkıp ucundan kapıp suya dalıyorlar.
İsterseniz sizde tecrübelerinizi bu konuda resimli paylaşabilirsiniz. Bir kaynak olur diye düşünüyorsanız. Bir başlık altında insanlar ulaşabilir birkaç seçeneğe artemia çıkarma, un kurdu, vb. anlatmanızda konuda bir sakınca görmem.
Çubuğun ucunu gördüklerinde çubuğa koşup geliyorlar yokluyorlar ucunu.
Teşekkür Edenler: [T]208569,Beta_balik[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 09:28
Sağol Tolga, bazı deniz ürünleri fakültesinin denemelerinde japon konusunda çok incelemiştim üretim makalelerinde hep canlı yem kullanıyorlar ısıyı biraz düşürüyorlar ve o akademik makalede bir kaç güne balıkların yumurta döktüklerini yazıyorlardı 2 gün ard arda canlı yemle falan besliyorlardı sadece. Canlı yem daha hızlandırıyor galiba üremeyi. Ama ben hiç kullanmadım bu ilk kez öyle bir yerde okumuştum forumdan bir arkadaş tavsiye etmişti aklıma takılmıştı küçük bir kutuda denedim demekki oluyormuş dedim, sürekli yapmayı düşünmüyorum, ilk ve son bu herhalde, birde geçmişte, işte japon yumutalarını çıkarttığım çıkan yavruları yemlediğim saklama kabındaki suyu tam dökmemişim baktım onda kurtcuklar kendiliğinden üremişlerdi kan kurdu demişti forumdan arkadaşlar birkaç tane atmıştım rasbolara falan kapışmıştı. Onun haricinde sürekli kullanmıyorum, kullanmayı düşünmüyorum, bir kaynak olur diye işte yapmışken birkaç resimle konu açayım dedim.mesutok 2013-10-23 09:32:17
Tubifex kurusunuda geçmişte az az haftada bir japonlara verirdim küp şeker gibi satılır ya akvaryumcularda, canılarını ise hiç vermemiştim, haftada bazen 2 kez verirdim arada az az.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 13:20
Paylaşımın için teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 15:16
Çok küçük ama, bu kurdu yapanlar hani evde meyva koyarsında ufak ufak gözle zor görünen meyva sinekleri gelir ya onlar yaptı ev içinde, ama meyva kutusunu sokağa koyarsan ona başka sinekler lavralarını bırakırsa muhtemelen daha büyük kurtçuklar çıkabilir, sivrisineginkinden kırmızı kan kurdu çıktığın biliyorum onu daha çok severek yemişlerdi. Her balık yerde bu bendekileri melekler yedi, rasboralar falan yiyordu minik tetralar, ama bir yunusu tatmin edermi bilmiyorum. Oduncularda yada çürümüş odunların arasından çok etli beyaz kurtlar çıkıyor bembeyaz yumuşacık sizinkileri ancak onar keser herhalde pond yem büyüklüğünde beyaz büyükçe kurtlar. Eskiden oduncular olurdu odunun kabuğunu kaldırınca kuru odun kabuğundan dökülürdü o kurtlar bembeyaz etli, şu aşağıdaki kurda baksana beyazlığına etliliğine benim bile iştahım açılıyor, bunlar çürümüş eski tahda cam çerçevelerdende bolca çıkıyor.
mesutok 2014-01-15 15:25:00
Odun kurdu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 18:57
Anladım Mesut Bey peki ayrı bir steril etme işlemi uyguluyor musunuz? Tuzlu suda bekletsek bu kurtçukları daha mı iyi olur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 17:16
Ben haftada 1 kez verdim ve kısa süre verdim bunu denemek amaçlı yapmıştı fazlada vermedim zaten, şöyle söleyeyim yıllar önce japon üretim hiç ne artemia, ne su piresi, nede canlı yem vermedim normal kuru yemle büyüttüm balıkları bir balık yarım kilon fazla geliyordu 22 aylık olduğunda iki avucu doldururdu. Tuzlu suda falan hiç bekletmemiştim zaten kurtcuklar 5 günde çıkmıştı yukarı tırmananları atmıştım balıklara yemişti.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir