canlı doğuran yavruları
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 22:15
Selamlar,
Akvaryumum 310 lt 4 aymoli, 4 kılıç,4plati, 3 lepistes, 1 vatoz, 1 çöpçü, 10neon ve bolca bitkim var.
Yavruları baktığım akvaryum 50*25*45, ısı 28, pipo filtre mevcut. tabanda kum falan yok bir tutam mosss var sadece.
Geçenlerde buradaki adıyla singapur lepistesi dediğimiz büyük lepisteslerden 5 tane damızlık dişi aldım 2 tanesi daha doğurmadan yavrulukta öldü. 1 tanesinden yaklaşık 40 yavru aldım diğerinden de 10 taneye yakın kurtardım(yavruluktan firar etmişler ana tankta).1 tanede hala bekliyor. yavrular diğerlerine göre daha küçükler fakat dayanıklılar. 2derecelik sıcaklık farkı ve yüzde 80 su değişimlerine bile çok iyi tolerans gösteriyorlar. Doğum yapan balıklarsa kısa sürede ölüyor.
Aymoly yavrularım benim için çok özel. bir tanesi poşette daha akvaryuma koymadan yavruladı ama doğar doğmaz yavrularını yediler diğerleri. en sonunda 6 yavru kurtardım. Lavabodaki balık poşetini atmaya gittiğimde farkettim ki aradan nerdeyse yarım saat geçmiş olmasına rağmen poşetin içindeki bir damlada kalmış tek yavrum var onuda yavru akvaryumuna attım ve maaşallah çok sağlıklı.
Moly yavrularından bir tanesi hiç durmadan kuyruğunu kovalıyor ve 10 gündürde böyle yaşıyor bu durumla karşılaşan var mı ? ya da ne yapılmalı?
2 tane dişi kılıcımda doğurdu fakat 40 yavrudan 2 tanesini yaşatabildim hemen öldüler. Sorun türlerinde mi yoksa birşeyler mi eksik? Demin ana tankta bi tane daha yavruladı fakat neredeyse tamamı ölü ana tankta 2 gündür mycopur mantar tedavisi uyguluyorum ilaçtan etkilenme sözkonusu olabilir mi? kurtardığım 5-6 yavruyu ısısı aynı olan yavru akvaryumuna attım fakat onlarda 1 saat dayanabildi ancak.
Yem olarak aktarlarda satılan ilaç kapsülü formuna getirilmiş spirulina tabletinden aldım zaten toz şeklinde buna kurutulmuş karides ve kan kurdu, granugreen, spirulina pul yem, alabalık yemi, granül yem ve kabuksuz artemia yı havanda ezdikten sonra karıştırdım azar azar 6-7 kere veriyorum.
Günlük dip çekimi yapıyorum suyu yemdeki spirulinanın aşırı kirletmesinden dolayı genelde 15 gündür yüzde elli olarak değiştiriyorum. Balıklar alıştılar gibi ilk önceleri çok tedirginken şimdi rahatlıkla değiştirebiliyorum.
Avisol diye likit formda b vitamini kompleksi içeren evcil kuşlar için kullanılan bir vitamin var elimde bunu kullanmamın bir sakıncası olur mu?
Kılıçlarda nerede hata yapıyorum? Ve ana tanktaki mycopur mantar ilacı yavrulara zarar verir mi?
Hiç hastalık belirtisi görünmüyor önlem amaçlı ilaç veya kayatuzu kullanmam gerekir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 01:31
Titizlikle yaptığınız akvuryumunuzun hali ve çok değer verdiğiniz yavrularınızın ölümleri beni de çok üzdü...Yazınızdaki görebildiğim yegane sorun yavruları doğar doğmaz farklı bir akvaryumdaki suya atmak... inanılmaz büyük bir hata... o şartlarda hayatta kalabilecek yavru balık çok azdır...
kendi kuyruğunu kovalayan balık hiç görmedim çok merak ettim doğrusu:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 09:11
Akvaryumunuzu kuralı ne kadar oldu acaba. Büyük akvaryumların tam anlamıyla oturması bence 2-3 ay alır. Siz hemen yavru almya başladıysanız direnci düşük gebe anneleri ve yavruları muhtemelen oyüzden kaybediyorsunuz. İkincisi Bol bitkili demişsiniz yavrular içn koruyucu bitki şu demek akvaryumun belli yerlerinde kendinin girebileceği ama ebeveynlerin giremeyeceği kadar sık bitki toplulukları. Eğer akvaryumda böyle yerler varsa siz akvaryumu kendi haline bırakır yavruluk falan uğraşmazsınız. Anne diyelimki 20 yavru doğurur. 3-5 tanesi yem olsa bile diğerleri kaçıp kurtulur. Siz ana tankta hepsinin beraber büyümesini izlersniz. Benim açtığım konularda akvarymumum resimlerine bakabilirsiniz işte o bitkiler arasında rahatlıkla saklanabliyorlar.
Doğum sırasında ölümleriniz balıklarınızın akraba evliliğe olmasına :) yaşlı olmasına, veya cinsine bağlı olabilirde . Bunlarıda araştırmanız lazım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 21:36
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xl6ohb_video0005-1[/VID]
özürlümoli yavrumu videoya çektim.. belki karşılaşan çözümünü bilen birisi olur.
teşekkürler yorumlarınız için
Emir bey ben sadece iki kez doğduktan sonra su değişimi yaptım oda yavrulukta galiba bir delik var firar ediyordu yavrular mecburen yaptım kurtarabilmek için.molyler dirençli fakat kılıçlar dayanamadı hiç.
Eyüp bey akvaryumu yaklaşık bir aydır kurdum suyun1/4ü oturmuş bir tanktan, yavrular için bahsettiğiniz sıklık ve yapıda yer yer bitki var ama kütük ve dev mercan gördüğüm kadarıyla onlara yetiyor fakat yem bulamıyorlar sanki, tabi filtrenin gazabına uğruyorlar büyük kılıçlar da daima peşlerinde alıştılar tadına.. kılıçlarımı farklı yerlerden biri ithal diğeri yerli olarak aldım bugün arkadaşın verdiğiyse bir melez o da aynı.
bu arada kimse sorduğum sorulara cevap vermemiş gerçekten cevabını bulamadığım sorular bunlar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir