CANLI DOĞURAN DÜNYAM VE BİRKAÇ AKSİLİK
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2015 17:33
Merhaba Arkadaşlarcagatay15 2015-05-04 17:36:46
59x29x23 ebatlarında 40 lt bir akvaryumum var
içerisinde 2 3 cm arası dere kumu var
ve 50 wtt bir ısıtıcım ve hidom 600l/h şelale filtrem var balıklara fazla akıntı yaptığı için su girişini biraz kıstım ve hava motorum var
derece 27 26 arasında fakat alt alta 3 4 derecede farklı renkler beliriyor ( dış cama yapıştırılarn derecelerden kullanıyorum)
bunların haricinde co2 ve misket gübre tarzı birşey kullanmıyorum . sadece deep floramin markalı sıvı gübreden haftada ikikez 20 şer damla atıyorum .
akvaryum bakımı olarak haftada 1 kez filtreyi temizliyorum yüzde 25 dipten su çekip ekliyorum ve bir adet tablet tuz atıyorum . ve ön camdaki yosunları siliyorum
filtrem ısıtıcım 24 saat açık fakat hava motoru çok ses yapması nedeniyle akşam 11 den sonra kapanıyor.
gelelim canlılara
1e 2 d lepistes , 1 adet siyah balon moli, 5 adet neon tetra , 1 adet çöpçü , 2 adet danio zebra
3 adet elma salyangozu ve birçok adi ve birkaç minare salyangozu
bitki oalrak çınar chritmas moss saz ve anubias var
ışık süresine gelince ışığı 6 saat açıyordum fakat akvaryumcum 10 saat enaz dedi o konudada kararsızım
fotoğraflar
sazlarım bu şekil fakat uçlarda çürüme benzeri bir şeyler var ve bazı arkadaşların çınarları baya uzun bnm yukarı uzamıyor nedense fakat aldığımda 2 3 dalken şimdi 6 7 (ve yosunlar sanırım sakal yosunu)
anubiaslarım düzenli olarak yaprak sayısı artıyor fakat üzerlerinde sanırım sakal yosunuları var ve sadece bir yaprakta delikler oluştu
akvaryumumdaki belkide en büyük sorundur . çınarlarım bir türlü gelişim göstermiyor sararmalar çürümeler yosunlar. ve gövde önce kahverengi oluyor sonra incelip kopuyor bnde kopmak üzereyken çıakrdım bayabi kök ypmıştı incelen yere kadar yeniden toprağa gömdüm
kayaya ve istridyelerimin içine sardığım christmas moslar . mosslarım herhangi bi şikayet yaşatmadı yeşiller ve her nekadar yavasta olsa uzuyorlar.
SORUNLAR: arkadaşlar bitkilerimin yanalrında bahsettiklerim sorunları neden kaynaklanıyor bunların gideirlmesi için ne yapmalıyım co2 gübre vs. ve adi salyangozlar bitkilere zarar verirmi . ve akvaryumu kuralı 2 3 ay gibi bir süre olması lazım bitkilerin gelişimi biraz yavaş nedenleri nelerdir ışık süresi vs. birde balıkalrım özellikle çöpçü ve zebralar hızlı ve enteresan yüzüyorlar zebralarım hızlı yüzüp birbirinin önünü kesiyor . sonra diğeri onu kovalıyor çöpçü de camboyunca yüzüp hızlıca geri dönüyor bunların nedenelri nelerdir . ve son olarak yosunlardan nasıl kurtulurum. arkadaşlar kb yın çok uzun oldu şimdiden okuyan herekese teşkkürler yardımlarınızı bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2015 16:28
Kardeş öncelikle bitkili akvaryumda tuz kullanma!
Işık yetersiz. Benim size tavsiyem t5 2x24 W grolüx ve aquastar armatür kullanın. Mosslar co2'ye ve yüksek ışığa ihtiyaç duyarlar. Işık içinde hazır elektrikçilerde satılan zaman saatlerinden alın. Fiyatı 15 tl kadar. Zamanı 4 saat açık 4 saat kapalı 4 saat açık olarak ayarlayın. Her gün aynı zamanda açılsın aynı zamanda kapansın.
Tüp yada mayalı co2 kullanın. Değilse 10 TL'ye tablet co2'ler satılmaktadır. Onlardan alıp 3-4 günde bir tablet kullanabilirsiniz.
Canlı olarakta öncelikle yosun yiyici canlılar bulundurun akvaryumunuzda. otocat, sae, cüce vatoz, amano karides ve salyangoz bulundurun.
Bunları yaptıktan sonra gübre kullanmaya başlayın. Misket ve sıvı gübreler. Eğer co2 ve ışığı ayarlamadan önce gübre kullanırsanız başınız yosunlarla derde girer.
Kısaca bitkili akvaryumda öncelik sırasına göre:
1- Işık problemini halledin. Bitkilerde azda olsa gelişim göreceksiniz.
2- Co2 problemini halledin. Bitkilerde azda olsa oksijen salınımı görürsünüz.
3- Dengeli olarak gübrede kullanırsanız, akvaryumdaki bitkileriniz çok hızlı bir coşma içine gireceklerdir. Gübreyi bitkilerinizin ihtiyacından fazla kullanırsanız yosun problemi yaşarsınız buna dikkat edin. Köklü bitkiler taban gübresine, yapraktan beslenen bitkilerde sıvı gübreye ihtiyaç duyarlar. Sıvı potasyum sülfat gübresi bitkilerin gelişimi için çok önemlidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2015 17:10
cevabınız için çok teşekürler mayalı co2 derken el yapımı olanlardanmı yoksa hazır satılanalrı varmı birde sıvı gübre kullanıyorum akvaryumdaki bitkiler için yeterlimi taban gübresine ihtiyaç varmı ayriyetten (deep floramin haftada 2 kere 20 şer damla 40 lt akvaryuma çok mu)cagatay15 2015-05-05 17:13:12
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2015 23:34
Üstad akvaryumdaki besinleri (gübreleri) bitkiler ışık ve co2 yoksa kullanamaz. Bitkilerin kullanamadığı gübreleri algler kullanarak muhtelif yosun oluşumlarına sebebiyet verirler. Bence şimdilik ışık ve co2'yi olması gereken şekle getirin. Sonra gübrelemeye devam edin. Co2 tüplü, mayalı el yapımı ve tablet şekilde kullanabilirsiniz. En sağlıklısı tüp, sonra mayalı el yapımı en son ise tablet kullanımdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 23:10
20 W mosslar için az. Ayrıca ışıkların dalga boyları lumenleri ve luxleride bitkiler için çok önemlidir. Aynı watta bazı armatürlerde bitkiler çoşarken, aynı watta farklı armatürde akvaryumu yosunlar kaplamaktadır. Onun için grolüx ve aquastar tüm akvaristler tarafından beğeni ile tercih edilmektedir. Sizin akvaryuma minimum 50 W ışık gerekmektedir. Size tavsiyen sylvania marka T5 24 W grolux ve aquastar armatür. Işığı değiştirince bitkilerden çıkan kabarcıkları göreceksiniz. Gercekten izlemesi muhteşem olacak. Tabi co2 verirseniz bitkilerinizde daha hızlı bir gelişim olacak. Sakın ışığınızı ayarlamadan gübre kullanmayın. Akvaryumunuz yosun dolar. Işık yetersiz ve co2 de olmayınca gübreleri algler kullanarak yosun oluştururlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir