cam iç ısıtıcılara ve kazalara son.
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 09:30
dahili ısıtıcıların arızaları yada camlarının kırılması sorunları yüzünden yaşadığım balık zayiatları daha ucuz ve daha güvenilir bir yola girmeme sebep oldu. sizinlede paylaşmak istediğim: dış filtreye monte edilebelecek gayet ucuz ve güvenilir bir sistem. sump sistemine de gayet güzel olabilir.
ekmekci 2009-04-27 10:09:02
piyasa rezistansçılarında 7 - 10 tl arası satılan ketıl rezistansı ve 0-40 arası termostat ile 15 lira gibi bir maliyetle akvaryumda sıfır görüntü kirliliği de yakalanabilir. aşama aşama montaj resimlerini çekmeye çalıştım. umarım yardımcı olur.
gerekli malzemeler: dış filtre yada sump. ketıl rezistansı, termostat.
önce filtreye akvaryumdan gelen suyun ilk girdiği yere termostat kovanını monte ediyoruz. içerden contalı takarsak asla su sızdırmaz.
daha sonra ketıl ısıtıcısının uçlarının geçebileceği delikleri deliyoruz dışardan.
termostat kovanını suyun ilk giriş kısmına monte ediyoruz ki akvaryum suyunun sıcaklığını algılayabilsin
sonraki porselen çekmecesine ısıtıcının dış filtre çeperine yapışabilmesi için küçük bir oyun açıyoruz
ve rezistansı içerden takıp dışarıdan elektrik uçlarını çok hafif sıkıyoruz.
bu rezistanslar ısıya dayanıklı ve elektrik geçirmeyecek kalın contalarla yapılır. malum mutfakta kadınlarımız kullanıyor ketıl ı :-)
montaj sonrası filtrenin kalan iç malzeme ve çekmecelerini doldurup kapattıktan sonra termostat ve rezistansı bağlıyoruz. işlemimiz bitti. hayırlı olsun
bu benim tankımın görünümü. tabana 3 delik delmiştim sağdaki su çıkışı soldaki su girişi ortadaki hava girişi. prinç malzemeler satan parçacılarda envai çeşit aparat var bağlantı için.
ve akvaryumumun son hali. 140x30x50 içinde ne hortum ne filtre ne ısıtıcı yok. görsel olarak tam istediğim gibi.
tabii bu benim görsellik anlayışım. umarım yardımcı olur size de.
aynı tankımın 4 sene önceki bakımlı hali
bu sistem senelerdir hata vermedi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 09:34
Güzel bir çalışmaya benziyor Burhan bey. En kısa zamanda montaj resimlerini ve detaylı proje çalışmalarınızı bekliyoruz.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 10:30
çok teşekkür ederim cem bey. şu an tek sorunum termostat kovanının el yapımı olması. bu konuyu daha pratik hale getirebilecek arkadaşların görüşünü bekliyorum.
saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 11:22
Burhan abi , bir yıldır kullandığına göre , mevcut ısıtıcılardan daha dayanıklı ve elektirik sarfiyatının da daha aza indireceği düşünürsek. Süper bir proje olmuş.
Tebrikler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 11:29
Hocam farklı ve çok güzel bir çalışma olmuş.Size 2 sorum olacak saatte kça vatt tüketiyor bu resiztans, ve termostat ne kadar hassas?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 12:16
rezistanslar değişken. ben 500 watt olanını kullanıyorum. 200 den 1000 e kadar var sanırım. akvaryumunuzun hacmine göre gücünü siz belirleyip takabilirsiniz. termostat hassasiyeti de mükemmel. ben ince bakır borudan kovan yaptım. çabuk algılıyor su sıcaklığını. akvaryumda sıcaklık oynaması hiç olmadı.
adnancım. 1 yıl değil. yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. filtre değiştirdiğim için yenisini yaptım. bu fotolar yeniye ait.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 12:47
Aylık tüketimi nedir aceb normal ısıtıcılara göre çokdaha makulse gerçekden çok güzel bir proje haline gelir şuandada olduça güzel ve temiz duruyor tebrikler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 13:10
Abi benim aklımda öyle kalmış. :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 13:21
Çok güzel bir çalışma olmuş benim akvaryumumda şuanlık ısıtıcı yok ama elektrik sarfiyatı daha uygun ise neden bunu yapmayayım. Lütfen elektrik sarfiyatı ve ''kovan''ın yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapar mısınız?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 13:39
elektrik sarfiyatını net ölçmedim arkadaşlar. benim mantığıma göre sarım telde elektrik enerjisini ısıya çeviriyor. cam rezistanslar da aynı mantıkla çalışıyor. ben basitçe suyu çok ısıtırsanız çok harcar az ısıtırsanız az harcar derim. teknik cevaplar okumuş arkadaşlarda mevcuttur. yardımcı olurlar umarım. ben sadece fırıncıyım. :-)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 21:01
Benim bildiğim elektrikli su ısıtıcılarında çalışırken suya direkt temas çarpılmaya yol açıyordu. Bu sistemde aynı mantıkla çalışmıyor mu? Ayrıca aklıma banyolarda kullanılan ani su ısıtıcıları su borusuna bağlanarakta kullanılabilir mi sorusu geldi. Ayrıca sistem çok güzel. Elinize sağlık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir