calvus beslemeye başlıyorum tavsiye


aybarsxdÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 3
aybarsxdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2009 16:21

Merhaba akvaryum sever arkadaşlarım ben çok uzun süre bi ton cichlid besledim en son elimdeki jack dempsey imin dişisinin ölmesi üzerine erkeğime 4cm lik 3dişi 1erkek black calvus teklifi geldi ve vermeyi düşünüyorum erkek 17 18cm renkleri tam yerinde gayet güzel sizce teklifi kabul etmelimiyim? siteyi okudum ancak ben maddi olarak harcıyamayacağım içn elmdekileri söliyeceğim ve bunları nasıl değerlendirebleceğim konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

akvaryumum 125*60*50 boyutlarında içerisinde 3adet küp orta seviye mango kökü taş 2adet deniz kabuğu var birazcık daha alabilirim tavsiyelerinize göre dış filtrem var markasını unuttum evde değilim ama sağlam birşeyTebessüm termometremde var vatozum 23cm civarlarında bir problem çıkartırmı içine filtre görevi görmesi için bir kaç adet midye alsam nasıl olur? çöpçü olarak bir şey almalımıyım ben bu işi hem akvaryum hemde biraz şu ara ticaret için yapmak istiyorum çünkü eğer ticarete dökebilirsem daha güzel bir akvaryum kurabilirim.
yem olarak direk ne almalıyım? calvus hiç beslemediğim içn yavrular kabukta biraz büyüdükten sonra anneylemi geziyor yoksa ufak bir yavruluğa koymalımıyım eksik olduğum noktalarda bana biraz daha bilgi verirseniz çok aydınlatıcı olur çok teşekkrler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquachemistryÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 142
aquachemistryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2009 16:27
Eğer sabırlı biriyseniz ve akvaryumda sakinlik istiyorsanız calvus güzel bir seçim. Sabır gerekiyor çünkü 2-3 yılda damızlık boya ulaşan bir balıkdan bahsediyoruz. Yavruların satış boyuna gelmesi 2 sene kadar sürüyor:) Sakinlik diyorum çünkü çok fazla yüzmeyen ve yer değiştirmeyen bir balık. Bence bunları göz önünde bulundurun ve ona göre karar verin. Zira sonradan sıkılıp değiştirmek zorunda kalmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aybarsxdÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 3
aybarsxdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2009 16:49
Dişileri kaç cm olunca yavru vermeye başlarlar ben aldığım taktirde ne kadar sürede yavru alabilirim ve tahmini ne kadar yavrularlar evimde bir kaç tane daha akvaryumum var diğeri göz kararı 100 yukarı 40 30 civarlarında flandı galiba bir diğeride 70 veya 80civarlarında 3d1e olarak en ufağınada kurarım farketmiyor benim amacım şu anda üretebildiğim kadar üretmek ve son olarak calvuslar yavrularını yerlermi bol kabuklu bir yer yapacağım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir