Büyüttüğüm artemialar
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 13:23
[QUOTE=citronx]Sizin artemialar neredeyse evrim geçirip lepistese dönüşecekler. Akvaristin belkide en mutlu olduğu,yaşamaktan keyif aldığı anlardan biri ender olanı yapmak. Bende zamanında küvette su piresi üreteyim demiş,bunda istediğimi elde ettiğimde küvetin başından ayrılmaz olmuş,neredeyse binlerce pireyi sayacak hale gelmiştim. Yalnız artemialarınız önündeki poşet benzeri şeyden dolayı bu kadar büyük görünmüyorsa eğer,bence damızlık üstü bişey olmuşlar.Elinize sağlık.
Saygılar...
[/QUOTE]
Faruk bey küvette su piresi üretim maceranızı siz bahsedince tekrar hatırladım.Ne alemdesiniz devam mı?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 14:51
Planktonu kültür olarak aldım evde kendi imkanlarımla çoğaltıyorum çoğaltmak zor gibi yazılıp çiziliyor ama çok basit.Artemiaların tuzluluk oranı 1 lt 1 yemek kaşığı tuz tam gr ile ölçmüyorum, zamanla çoğalıyor ama tuzluluk oranı nasıl etkiliyor tam bir çalışmam yok ama bunuda geliştireceğim.Formda bir çok arkadaşa bu planktondan gönderdim konuyu takip ediyorlar ise deneyimlerini aktarsınlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 17:42
[QUOTE=gozturk][QUOTE=citronx]Sizin artemialar neredeyse evrim geçirip lepistese dönüşecekler. Akvaristin belkide en mutlu olduğu,yaşamaktan keyif aldığı anlardan biri ender olanı yapmak. Bende zamanında küvette su piresi üreteyim demiş,bunda istediğimi elde ettiğimde küvetin başından ayrılmaz olmuş,neredeyse binlerce pireyi sayacak hale gelmiştim. Yalnız artemialarınız önündeki poşet benzeri şeyden dolayı bu kadar büyük görünmüyorsa eğer,bence damızlık üstü bişey olmuşlar.Elinize sağlık.
Saygılar...
[/QUOTE]
Faruk bey küvette su piresi üretim maceranızı siz bahsedince tekrar hatırladım.Ne alemdesiniz devam mı?[/QUOTE]
Discus düşünerek başlamıştım ama o dönem, vazgeçip piranha besleyince kaldırdım tamamen,ama discus yakamdan bırakmıyor. Başlamak için bahaneye de gerek kalmadı,küvet yerinde duruyor. Her an tekrar başlayabilirim. Aynı küveti dayım bahçeye ekeceği domates fideleri için ayırmış bir gün kenara. Yağmur suyuyla dolmuş küvet,bir gün öylesine bakayım dedim. İçinde su pirelerini,sivrisinek larvalarını görünce çok şaşırmıştım,çünkü suyu boşaltıp ladırmıştım küveti. Su pirelerinin yumurtaları olduğunu düşünüp bu kadar zaman dayanır mı acaba diye sormuştum kendi kendime... Ama çok kolay ve zahmetsiz bir üretim gerçekten,neden olmasın diyorum bu aralar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 17:47
[QUOTE=unotim123][QUOTE=aaslandag]
[/QUOTE]
Onur bende büyütmüştüm büyütürken yaşam şartlarını fazla zorlamadım ama sıcağa, soğuğa, tuzluluğa ve tuz eksikliğine karşı çok dayanıklılar. Kolay kolay ölmezler yani üretmek büyütmek çok kolay. Okuduğum bir dergide deniz suyunun tam 10 katı tuz oranına dayanbildiklerini anlatıyordu. Ph 8,5 9,0 gibi yüksek olması ideal. Beslenmeye gelince suyu süzerek tek hücreli canlılarla beslenirler zooplankton veya fitoplankton hiç fark etmez. Akvaryumdaki suyu kullanabilirsin ama çok zengin olacağını düşünmüyorum. Tür fazlalığı için doğal su kaynaklarından bir parça aldığın suyla aşılama yapabilir ya da su ürünleri bölümünden temin edebilirsin.
dr.aqua 2010-02-13 17:49:00
İşin püf noktası besinde elimde ürettiğim fitoplankton var bu planktonlar ile artemiaları besliyorum hepsi bu kadar.Bu plankton bence her akvaristte olmalı malesef biz bu konulara biraz uzağız.Tek hücreli canlılar su canlılarının temel besin kaynağı tabiki artemialarında.
Aslında beslemeden çok tuz oranını sormak istemiştim.Tuzun az olması ya da çok olması ne gibi şeylere yol açıyor.Az olması sanırım etkiliyordur ama çok fazla olması da problem teşkil ediyor mu acaba?
Bu arada fitoplankton kültürünü nereden edindiniz ya da kendiniz mi ürettiniz güneşin önünde filan.
[/QUOTE] Onur bende büyütmüştüm büyütürken yaşam şartlarını fazla zorlamadım ama sıcağa, soğuğa, tuzluluğa ve tuz eksikliğine karşı çok dayanıklılar. Kolay kolay ölmezler yani üretmek büyütmek çok kolay. Okuduğum bir dergide deniz suyunun tam 10 katı tuz oranına dayanbildiklerini anlatıyordu. Ph 8,5 9,0 gibi yüksek olması ideal. Beslenmeye gelince suyu süzerek tek hücreli canlılarla beslenirler zooplankton veya fitoplankton hiç fark etmez. Akvaryumdaki suyu kullanabilirsin ama çok zengin olacağını düşünmüyorum. Tür fazlalığı için doğal su kaynaklarından bir parça aldığın suyla aşılama yapabilir ya da su ürünleri bölümünden temin edebilirsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2011 11:57
Uzun süre artemia büyütme denemelerinden sonra şimdi artık artemialar yavru verip çoğalmaya başladı yakında fotoları koyup aşamaları anlatmayı planlıyorum.Artık hobicilerin su piresi yerine artemia büyütüp çoğaltmalarını istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 13:24
[QUOTE=aaslandag] Planktonu kültür olarak aldım evde kendi imkanlarımla çoğaltıyorum çoğaltmak zor gibi yazılıp çiziliyor ama çok basit.Artemiaların tuzluluk oranı 1 lt 1 yemek kaşığı tuz tam gr ile ölçmüyorum, zamanla çoğalıyor ama tuzluluk oranı nasıl etkiliyor tam bir çalışmam yok ama bunuda geliştireceğim.Formda bir çok arkadaşa bu planktondan gönderdim konuyu takip ediyorlar ise deneyimlerini aktarsınlar.[/QUOTE]
[QUOTE=aaslandag] Uzun süre artemia büyütme denemelerinden sonra şimdi artık artemialar yavru verip çoğalmaya başladı yakında fotoları koyup aşamaları anlatmayı planlıyorum.Artık hobicilerin su piresi yerine artemia büyütüp çoğaltmalarını istiyorum.[/QUOTE]
Hocam Plankton kültürünü nasıl temin ettiniz. Benim de ihtiyacım var acil şekilde. Bir aydır artemialarla boğuşup duruyorum ama büyümüyorlar. Çıkarma konusunda sıkıntı olmuyo ama besleme konusuna gelince çöküyoruz. Yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...
[QUOTE=aaslandag] Uzun süre artemia büyütme denemelerinden sonra şimdi artık artemialar yavru verip çoğalmaya başladı yakında fotoları koyup aşamaları anlatmayı planlıyorum.Artık hobicilerin su piresi yerine artemia büyütüp çoğaltmalarını istiyorum.[/QUOTE]
Fotolarını büyük sabırsızlıkla bekliyorum...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2011 17:54
Deyim yerinde dana gibi olmuşlar.Damızlık artemia diye satışa başlarsınız artık Şaka bir yana da yaptıklarınızı adım adım yazıp makale vs. oluştursanız bence çok bilgilendirici olur, malum yavrulara en besleyici yemlerden birisi, maliyet de düşerse daha ne istenir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir