Bunların sorunu ne...
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 13:36
Arkadaşlar merhaba.
80x50x50 ölçülerinde kuracağım bitkili akvaryumum için geçen günlerde bir arkadaşım bana Eladoa, Nacas ve Cüce saz hediye etti. Kumum gelene kadar 50x18x25 ölçülerindeki akvaryumumda şuan için idare ediyorlar.Fakat aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz gibi çok enterasan görüntüye büründüler.
-Aydınlatma 25 watt lık tasarruf ampulü ile 10-17 arası ve 21-00 arası açık.
-7/24 pipo filitrem açık 4 adet lepistesim olduğu için kapatmak istemedim açıkcası.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 14:10
Alıntıdır
Kahverengi Alg (Brown Algae – Diatoms)Diatomlarda kahverengi renkli tek hücreli alglerdir. Tabanda bir toz kütlesi gibi başlar ve hızla bir kütle haline gelip gerekli besinleri bulursa 5 gün gibi bir sürede tüm tankı kaplar.
Sebebi:
• Yeni kurulmuş Tank: Yeni kurulmuş akvaryumlar diatomlara karşı dirençsizdir.
• Aşırı besin: Silikat ve silisik asit içeren maddeler diatom patlamasına sebep olur. Silisik asit çeşme suyundan, silikat ise sürekli olarak taban malzemesinden yada dekorasyonda kullanılan kaya, taş gibi şeylerden kaynaklanabilir. Çeşme suyu değerlerinizi belediyelerin sitesindeki aylık olarak yayınladıkları su değerleri testlerinden takip edebilirsiniz.
Mücadele:
• R/O suyu silikatı absorbe edebilir ama sınırlı bir süre için. Özellikle silikat doğadaki kaya toprak gibi şeylerde bolca bulunur ve bu malzemeleri akvaryumda dizayn için kullanmak oldukça sakıncalıdır. Yetersiz az ışıklandırma da bu alge sebeptir. Işık şiddeti arttırılırsa algin kahverengiden yeşile döndüğü görülecektir. Silikatı absorbe etmek diatom’u kontrol altına alacaktır.
• Sifonlama/Kazıma: Bu iki yöntemle diatom kolayca uzaklaştırılabilir.
• Eskimiş aydınlatma: Bazen eskimiş floresanlar diatom algine neden olabilir.
Galiba üstündekiler bu yosunlardan oluşmuş yusuf bey
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 16:39
Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat ben dinlenmiş çeşme suyu kullanıyorum. Galiba ilk kurulum aşamasında olduğumdan kaynaklandı. Nasıl mücadele edeceğim bilemiyorum. Bol su değişiminden başka çare yok gibi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 19:06
Eğer yosunsa yosunun oluşma sebebini tespit edip bunu düzeltmeniz lazım aksi takdirde istenildiği kadar su değişimi yapılsın yine de oluşacaktır
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir