Bu hastalık nedir?
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2015 16:11
Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim ve balık hastalıkları konusunda da pek tecrübem yok.
200 lt lik akvaryumumda 2 Argus 2 astronaut 2 de sarı prensesim var. Dişi olan sarı prenses sürekli yavruladığından yıpranmasın diye bir kaç dişi daha almak için petshop a gittim ve ellerinde olmadığından sadece bir tane alıp eve geldim. Akşam balığı akvaryuma koydum sabah baktığımda balık berbat durumdaydı ilk defa başıma geliyor resimde balık ölü gibi ama hala solunumu var.
Bu hastalık nedir ne yapmalıyım diğer balıklarımın akıbeti ne olur. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2015 16:58
Beyaz benek yok fakat yüzgeçleri erimiş ve kanlı. Pulları dökülmüş ve ağzı hiç kapanmıyor sonuna kadar açık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2015 20:43
Bu balik maglesef saldiri almis, kuyruk dibindeki kirmizilik da ic kanama belirtisi, kurtulma sansi yok, ayirin da huzur icinde olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 12:01
Verdiğiniz bilgiler için teşekürler balık maalesef öldü.
Astronotları da akvaryumdan çıkardım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 13:28
Aynı olay yüzünden 2 balığımı kaybettim , 1 günde tüm yüzgeçleri eriyip kuruk kısmı kanlandı , tanınamaz haldeydi , ilk ölen balığımı ayrı akvaryuma alıp tedavi uygulamıştım , ikincisinde tedavi uygulamaya gerek bile görmedim , hatta o gün yazlığa gideceğim için bir poşetin içinde ölmesini bekledim ne yazık ki ..
Balıklarımın yüzgeçleri hızla erirken vücudu pamuksu bir hal alıp pulları düşmeye başlamıştı , derin derin nefes alıyordu , kuyruk ve bir kaç yeri kan kırmızısıydı , hatta vücudunda pamuksu bir tabaka oluşmuş gibiydi ve yüzemiyor du , sadece çöküp dinleniyor bazen yan dönüyor ve hemen kendini düzeltiyordu ..
Vücudunda ki pamuksu dokudan önce mantar diye şüphelendim ama mantar bu kadar hızlı tesir etmez di ve diğer özellikler buna umuyordu , bu yüzden bunu eledim ..
Daha sonra nitrit zehirlenmesi olduğunu düşündüm , belirtiler kısmen uyuyordu ama nasıl 1 tane si etkilenebilir diye düşündüm , özellikle akvaryumda yavru balıklarım ve hatta tropheus ilangi yavrularını düşününce ilk bunların ölmesi gerektiğine karar verdim ..
Ama 2 balık ölünce emin oldum , balıkları böyle hale getiren sadece stres ti !
Ölen iki dişim de bir beyaz kuyruk iceman dişisiydi , erkek iceman akvaryumda dişilerini devamlı öldürecek gibi kovalardı , belli bir süre sonra dişiler bu stresi kaldıramadı ve bu hale geldiler ,
Balığınızı görünce kendi dişilerim geldi aklıma , geçmiş olsun , benim fikrim bu ..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2015 16:45
Amerikan zebra çiftim de erkek dişiyi çok fazla dövmüştü çiftleşmek için.
Dişi sadece nefes alıyordu solungaçları oynuyordu sadece. Yüzeyde ters duruyordu. kuyrukları ve yüzgeçleri yırtılmış ve de gövdesinde ısırılıp koparılmış yerler vardı. Ben balığı yavruluğa koydum. Şu yavru öldürmeyen yavruluk diye geçenlerden. Ve balık yaklaşık 2 hafta sonra gerçekten eski formuna döndü ama hem çift olup hem de bu kadar vahşi olan bir balığı beslemek istemediğimden balıkları akvaryumcuya verdim. Bilgilerinize
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 20:27
Beslediginiz turler uyumsuz oldugu icin baliginiz saldiri almis gibi gozukuyor bu sekilde olumle sonuclanan olaylar yasamamak icin balik alirken akvaryumcularin tavsiyesine gore degil de onceden arastirip uyumlu turleri almaliyiz Saygilar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2015 11:51
Uyumsuzluğa tamam ama bence kaya tuzu eklemediyseniz ,mutlaka ayrı bir kapda kaya tuzu eritip ekleyin ,ben tüm türlerin tek beslenmesi gerektiğine inanıyorum nacizene düşüncem tek tür beslendiğinde tüm sevimlilikleri ortaya dökülüyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir