Bu bitkilerin nesi var ?
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 11:42
Tankınızla ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 12:42
200 litre. sıcaklık 26 derece . tabanda hagen kum ve oliver knot dazsoil sıvı gübre seachem potasyum ve florish 3 günde 5 ml bu bitkide hydrocotyle verticillata
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 12:53
Gübreleme yapıyorsunuz bu güzel fakat akvaryum boyutlarını, ışığınızın ve ışıklandırma sürelerinizin ne olduğunu bilmeden kesin bir şey söylenemez. Bir ihtimal bitkileri yeni eklediyseniz akvaryuma uyum sürecinde bir kısmının çürümesi olağandır. Ben de yeni kurulumda hydrocotyle verticillata kullandım. Şu anda yaprakların bir kısmı aynen sizin resimlerde olduğu gibi çürüdü gitti. Ancak 2. haftanın sonunda köklerden küçük küçük bir sürü yeni yaprak çıkardı.
Acil Stop 2012-06-13 14:29:01
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 14:25
Hm valla 39 watt lık 2adet florasan var. silvia grolük ve aqustar . günde 5 saat fln aşıklandırma yapıyorum ama bnm akvaruyum iyi güneş alan bi yerde. bu yüzden ısınıyor 2 günde bir 10 litre buz koyuyorum akvaryuma
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 14:32
Adaptasyon sorunu gibi duruyor Akvaryum yeni kurulumsa bitkiler ve taban yeni ise durum kaçınılmaz tabanda oliver knott kullandığınıza göre ışıkta kalitedir diye düşünüyorum biraz bakteri kültürü tabana yardımcı olabilir bitkilerin tamamı yada bir kısmı bu süreçte zedelenecek hatta çürüyecekler kalanlar daha sonra yeni sürgünlerle toparlayacaktır. Kolay bir bitki demişlerse bile tek yaprak ve tabandan sürgün veren bir bitkidir o tek yaprak ta eridiğinde gelişimi %90 yavaşlayacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 14:32
Bize yeteri kadar bilgi vermediğiniz sürece kesin bir tanı koyabilmemiz mümkün değil. Akvaryumun boyutları önemli, ışıklandırmayı ne zaman açıyorsunuz, kaç saat güneş görüyor, akvaryumunuzun suyu kaç dereceye kadar çıkıyor? Canlı olarak akvaryumda kaç balık var? Bunları bilirsek daha iyi bir yorum yapabiliriz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 16:39
Akvaryum bpyutu 100 cm uzunluk . en 40 ykşeklik 50 . Işıklandırma sabah 6bucuk 8 arası . Öğlen 1 saat. Akşamda 8 ila 10 arası 2 saat. fakat 4 ile 7 arası akvaryum iyi güneş alan bi yerde. Su 26 bucuk derece. Su biraz soğusun die 8 litre suyu dondurup buz yapıp koyuyorum akvaryuma. 3 derece düşürüyor . ama 10 saat sora yaklşaık yine 26 dereceye geliyor. balık yok
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2012 09:37
Resul bey bu yükseklikte 39 watt t5 florasanların ışık şiddeti yeterli gelecektir. Ancak ışıklandırma süreleriniz biraz tutarsız. Bitkiler fotosentez olayını 3-4 saatte maksimum düzeye çıkarıyorlar. Sabah 1.5 saat, akşam 2 saat olarak yaptığınız aydınlatma bitkilerden fazla yosunların işine yarayacaktır.
Acil Stop 2012-06-14 12:08:38
Aydınlatma konusunda kesin bir doğru yok herkesin kendine göre farklı yöntemleri mevcut. Zaten her bitkinin de ışık ihtiyacı farklı olduğundan ışıklandırma kısmı biraz da sizin gözlemlerinize kalıyor. En çok kullanılan ışıklandırma şekli 4 saat açık, 3 saat kapalı, 4 saat açık şeklinde olan ışıklandırma şekli. Ancak ben 6 saat açık, 6 saat kapalı şeklinde kullanıyorum. Bence standart tarifler yerine bitkilerin doğal yaşam alanlarını incelemek gerekiyor. Size uygun ışıklandırma saatlerini şöyle ayarlayablirsiniz. Sabah 3 saat kesintisiz ışıklandırma, akvaryum saat 4 ile 7 arası güneş ışığı aldıktan sonra güneş ışığı etkisini yitirdiği sıralarda ışıklandırmayı açıp saat 10'a kadar açık tutmak olabilir. Ancak bu yöntem ile de gün dönümü nedeniyle sürekli ışıklandırma sürenizi değiştirmeniz gerekecektir.
Genel olarak baktığımızda bitkilerinizin akvaryuma uyum sürecinde olduğu için ve yetersiz, tutarsız ışıklandırma süreleri nedeniyle eski yapraklarını döktüğünü düşünüyorum.
26 derece bitki gelişimi için uygun bir sıcaklık boş yere buz ekleyip ısı dalgalanması yaratmanıza gerek yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2012 14:35
Güneş ışıkları direkt olarak akvaryuma geliyorsa erimesi normal güneş ışığı çok yakıcı geliyordur. eğer odayı aydınlatan güneş ışığından faydalanıyorsa endirekt o zamanaydınlatma yetersiz 4-7 arası güneş ışığından sonra 3 saatte lamba yakın şimdilik yeterli gelecektir. Birde uyarı güneş ışığı yosunu tetikler genelde hiç güneş ışığı kulanımı tavsiye edilmez.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir