Brichardi'lerim beni hayal kırıklığına uğrattı!
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 03:28
Selam
3 hafta önce 2 dişi 1 erkek olmak üzere 4-5 cm boylarında brichardi aldım , 2 . dişi akvaryumun bir köşesinden ayrılmıyordu, diğer çift ikisi birden rast gele vurup hırpalayınca, istemediklerini anladım çıkardım , şuan 100 lt akvaryumda , 4-5 cm boylarında 1 çift brichardi var , ara sıra aynı küpün içine giriyolar , beraber geziniyolar, yanılmıyorsam eş tuttu , hevesle aldığım bu balıklar beni hayal kırklığına uğrattı.
Yumurtlaması için büyümesi gerekiyor mu ?
Ne zaman yavru alabilirm , SABIRSIZLANIYORUM ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 21:52
Balıklar uygun ortam ve şartları sağlayana kadar bekler, bazen bu normal süreden 1 ay sarkan bazen 1-2 hafta önce yumurtlar sabır sabır sabır :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 22:11
Yunus Bey iyi akşamlar 1ay önce bende 5 cm büyüklüğünde 8 adet brichardi aldım aldıktan 1 hafta sonunda balıklarda 2 çift çıktı. 4 adet balığı ayırmama fırsat kalmadan öldürdüler şuan akvaryumda 2 çiftim var.Çiftlerimin biri yavruladı.Biraz sabrederseniz balıklarınız yavrulayacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2011 14:29
Merhaba bende 9 tane var ama eş tutuklarını nasıl anlarım :) sürekli çoğu saklanıyor birde 5 gün oldu sera granür yem veriyorum Çok az yiyiyorlar çoğu dipde duruyor ne yapamam gerekir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 19:46
yakın zamanda bende 1 erkek 1 dişi aldım ama erkek akvaryumdan atlamıs ve öldü onun içini uzerını kapa akvaryumunun bende eş tutular sanmıstım ama kısmet değilmiş :(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 09:42
Ben 3 defa ayrı ayrı bricardi eşleştirdim.Hepside 1e 1d şeklinde oldu, 3. bir balığı hiçbir zaman kabul etmediler. Ayrıca 3 batım yavrularla sorunsuz bi şekilde yaşadılar. Kıpır kıpır çok zevkli bir tür.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 22:46
1e 1 d damızlık yeni aldığım brichardiler var aldığım kişi daha önceden yavru verdiklerini söylemişti şimdide kendi akvaryumumda tek bi kaya var ve erkek arkasını kazdı 2 3 gündür de dişi ver erkek kayanın arkasından çıkmıyorlar arada bi çıkıp akvaryuma yaklasınca geri kaçıyorlar kayann arkasına bu neden olabilir kayanın arkasından hiç çıkmamaları. daha önce brichardi beslemediğim için çözemiyorum yardımcı olurmusunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 00:26
Merhabalar,
Beslediğim türler arasında son 2 yıldır Brichardi de yer alıyor. Foruma yeni katıldığım için akvaryumlarımı henüz tanıtma fırsatım olmadı, ancak en kısa sürede tanıtımları yapacağım. Böylece çok büyük keyifle beslediğim Brichardi çiftimin sürekli yavru verdikleri tankı sizlerle görsel olarak da paylaşma şansım olacak. Şimdilik aklıma gelen önemli noktaları paylaşayım:
- Bugüne kadar gördüğüm kadarıyla Brichardi'ler çok eşli yaşamıyorlar. Ancak bazı durumlarda bir erkeğin birden fazla dişiyle çiftleştiği durumlar oluyormuş. Mesela benim tankımda 6 ay öncesine kadar 1 erkek 2 dişi damızlığım vardı ve iki dişinin de birbirinden uzakta yavrusu oluyordu. Fakat bir süre sonra dişinin biri dışlandı ve erkekle diğer dişi tarafından dövüldü, ben de ayırdım.
- Eğer daha önceden eş tutmuş bir çiftiniz yoksa, en güzeli 8-10 tane Brichardi alıp, eş tutan olunca diğerlerini akvaryumdan çıkarmak. Ben de zamanında öyle yapmıştım.
- Brichardi tankı ile ilgili birçok yerde farklı minimum hacim bilgileri veriliyor. Ben bu balıkları 100x40x50 cm'lik bombeli tankta tutuyorum (yaklaşık 180 Lt).
- Brichardi ve Lelupi'ler saklanabilecekleri oyukları, kabukları vb çok seviyorlar. Benim tavsiyem büyük bir lale mercan. Aşağıdaki resim kendi Brichardi tankımdaki lale mercan. Bunun alt tarafındaki kumları kazıp harika bir mağara haline getirdiler. Genelde orada takılıyorlar
- Su sıcaklığını 26'nın üzerine çıkarmayınca daha kolay üreme gerçekleşiyor gibi. En azından bana öyle geldi.
- Brichardi'nin PH toleransı oldukça geniş. Ama ne de olsa o bir Tanganyika canlısı. O yüzden PH değerinizi 8,5 civarında tutmanızın faydası olacağını düşünüyorum. Ben PH'a müdahele ettiğimde faydasını gördüm
- Yem olarak Sera Granured (Granu meat), Dainichi Color Fx, NLS Thera A kullanıyorum, arada vitamin desteği yapıyorum
- Günlük 6 saat aydınlatma veriyorum. Zamanlayıcı kullanarak hergün aynı saatlerde ışığın açılıp kapanmasının balıkların davranışlarına da olumlu yansıdığına şahit oldum.
- Son olarak da düzenli su değişimi. Ne kadar taze su, o kadar balık.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım siz de gerekli şartları sağlayıp en kısa sürede bol bol yavru alırsınız. Evet daha çok konuşulan, daha pahalı türler var ama Brichardi'nin yeri gerçekten ayrı. Lütfen pes etmeyin, ilk yavrularınızı aldığınızda duyacağınız heyecana değer.
Selamlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 00:35
Brichardiler tek eşlidir.Çok eşli değildir.Koloni halinde yaşayan, yavrularına bakan sosyal canlılardır.3-4 nesil bir arada yaşayabilir.Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir