Brachygobius spp.
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2011 11:26
Arkadaşlar Bumblebee Goby hakkında sabahtan beri araştırma yapıyorum elime geçen tek bilgi canlı doğuranlarla birlikte yaşadığı , onunda doğruluğu tartışılır.
Rica etsem bilen biri ;
En az kaç lt. de yaşadığını
Cinsiyet ayrımının nasıl yapıldığını
Tatlı su uyumu olup olmadığını
ve üreme şeklinin ne olduğunu yazabilirmi ? şimdiden çok teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2011 12:45
http://www.peteducation.com/article.cfm?c=16+1911+1944&aid=2468
Sanırım pek araştırmadınız.
Çevirisi:
En az hacim 115 litre
Cinsiyet ayrımı yazmıyor araştırırsanız bulabilirsiniz.
Tatlı suda da yaşayabiliyor
Üreme şekli olarak kuma veya kayalara yumurta dökerler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 12:00
1-Bu soruya farklı kaynaklarda farklı şekilde değinilmiş. Ortalama 75lt hacim ve üzerinde bakılması tavsiye ediliyor.
2- Üreme döneminde erkekler'in renkleri solmaya başlar ve siyah bantlarını hafifçe kaybetmeye temayül ederler. Dişiler ise bir nevi şişmanlar.
3- Bumblebee Goby aslında geneli itibariyle iki farklı tür olarak karşımıza çıkmaktadır ve tatlı suya olan tolerabiliteleri farklıdır.
Brachygobius xanthozona ve Brachygobius nunus ayrımı aslında dikkatli bakıldığı zaman basittir. Brachygobius xanthozona'nın şeritleri net ve keskin sınırlarla birbirlerinden ayrıdır, Brachygobius nunus türünde ise bu kadar net sınırlar yoktur, yer yer alakasız yerlerde siyah noktalar veya sınırı bozan düzensizlikler görülmektedir.
Brachygobius nunus görece tatlı suya daha az tolerans gösterir. Fakat, bu hiçbir zaman diğer türü tatlı su balığı yapmaz! Her ne kadar tatlı su şartlarında lepistes vs gibisi küçük tipteki barışçıl denilebilecek balıklarla beraber yaşayabildiği söylense de. Doğal yaşama koşulları ve türün davranış biçmi açısından karma tanklar için uygun bir tür değildir. Eğer illa ki tatlı suda bakacağım diyorsan pH konusunda titiz olmalısın. Minimum 6.5 pH ve ortalama 7.5-8.5 arasında sabit tutmaya çalışman gerekir.
4- Uygun üreme ortamını ancak türün doğal yaşamına uygun şartlardaki bir tankla sağlayabilirsin. Her ne kadar üretimi çok basit olmasa da, imkansız da değildir. Acı su ortamında tuttuğun grup halindeki balıklara tanka tatlı su ekleyerek yağmur dönemi geliyormuş izlenimi verebilir ve dişilerin yumurta dökmelerini tetikleyebilirsin. Bu dönemde özellikle yüksek proteinli canlı yemleri diyetlerine sokmak gerekir. Dişiler yumurtalarını kayadan mağaralara, kayaların altına veya kırık küp gibisinden yüzeylere yaparlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir