Bitkili tank kurulumu(60*35*35h)
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 03:14
Hakan izninle şu senin kar beyaz yolunun sağına soluna minik riccia dan çalılıklar eklemek istiyorum. Bakalım ışık ve CO2 yeterli gelirse belki çalıların içlerine saklanmış O2 den elmasları da görürüz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2007 17:45
Yeni resimleri bekliyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2007 19:43
Çok güzel bir akvaryum olacak.Tebrikler. Ramirezi 2007-12-13 22:54:47
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2007 20:35
Selamlar Hakan kardeşim,yeni fotoları bekliyoruz.Sağlıcakla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2008 02:02
Tadilat nedeniyle kapalıyız derler yaElim kolum bağlı kaldım.Hiçbirşey yapamıyorum akvaryuma.Taban kumu aquaclay e karıştı.Yükseklik versin diye kumun altına koyduğumuz taşlar yüzünden bitkiler kök salamıyor.Akvaryumda 50 adet salyangoz oluştu.Yosun oluşumu cabası.Akvaryumu yeniden kurmaya karar verdim.Ricca ve parvuladan oluşan bir akvaryum olacak.Görünen o beyaz yol yeşil yol olduŞuan akvaryumda riccia üretiyorum.İçinde 4 adet rasbora var.Yosunun önüne geçemedimAkvaryumu komle kaldırmak en iyisi olacak.Okadar emek ve maddiyat boşa gidecek.Bu işin en güzel yanıda bu,deneyerek öğreniyorsun.Şimdi kaya arıyorum.Riccialar üredikten sonra akvaryumu komple baştan kuracağım.Bu arada hagen siyah bitki kumu satan biyer varsa İzmir'de hemen alacağım.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2008 17:42
Klasik yolu takip edin;
Öncelikle akvaryumunuzdaki kum ve kayaları yerleştirin, sonrasında hangi taban bitkisine karar verdiyseniz onu aşılayın, fakat her anaç kökü ayrı ayrı sabırla dikin ve tabanda yayılmasını istediğiniz alana bunu rijit olarak dağıtmaya özen gösterin. Yosun yiyicilerinizi ekleyin ve 2-3 ay akvaryuma dokunmayın. (yeni bitki eklemeyin, var olan düzeni değiştirmeyin. (yosun yiyici olarak otocinclus ve kiraz karides ikilisini tavsiye ederim, bu ikiliyi gruplar halinde besleyip araya meze olarak az miktarda elma ve ruby nerite ekleyin, özellikle kiraz karides sayısını yüksek tutmalısınız)
Taban gelişimi tamamlandığında yada olması gereken yoğunluğa ulaştıktan kompozisyonu tamamlayacak bitkiler eklenebilir.
Işık kaynağınız 2000 kelvin olmasın, 4000 - 6500 kelvin aralığında olması daha iyi, büyük akvaryumlarda klsik ışıklandırmaya ek olarak aktinik blue ihtiyacı doğabilir (deniz akvaryumları için olduğu düşünülse de, yüksek foton enerjisi sayesinde fotosentez için yararlıdır, fakat küçük akvaryumlarda çok ciddi yosun sorunu çıkaracaktır)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir