Bitkili Akvaryumum Başlangıç


ftahtaciÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 10
ftahtaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 13:55
Fotoğraf:

Boyut (cm):120x40x60h
Kapasite (litre):288 lt brüt, taban ve dekor dahil olunca net 200 lt oldu.
Canlılar:10 Lepistes, 6 Kılıçkuyruk, 6 Neon tetra, 1 Kırmızı Burun tetra,
               10 adet tül Zebra, 1 adet pembe Zebra,1 adet Makas kuyruk,4 Adet rasbora
               4 adet vatoz,4 adet Çöpçü,10 adet Tatlısu midyesi,6 adet elma salyangoz,
               6 adet hayalet Karides 

                Gül,Anubias,Saz,Cabomba Carolina,Hemianthus micra,Hydrocotyle verticillata
               Zeytin,Moss,Parvula
Malzemeler: Akvaryum içi               3 cm strafor Kaya dekorları için tüm tabanda
                     Kuvars kum   5 mm     2 cm kalınlığında
                     Kuvars Kum   1 mm     1 cm kalınlığında
                     Hindistan cevizi Tofr   2 cm kalınlık
                     Prodac Fondivivo         1 cm kalınlık
                     Agulacy                        2 cm kalınlık
                     Hagen Kum                  4 cm kalınlık
                     Kaya 4 adet                  4 kg ağırlığında
                     Kütük Büyük Boy         1 Adet
Aydınlatma sylvania aguastar 39 w 85 cm 2 adet
                    sylvania Grolüx   39 w 85 cm 2 adet toplam 156 watt 
                     8 saat aydınlatma 4A+3K+4A
                     Tetra 1200 Dış Filtre,Kafa Motoru,Hava motoru 

Akvaryum Bakımı:Haftada %20  5 gün dinlenmiş çeşme suyu  dip çekimi yapılarak.

Kullanılan Yemler: Pul yem ve granül yemler piyasa yemi ile sera yemi karışık,dip yemi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Merhaba Arkadaşlar

Bu Hobiye Eylül ayında bir arkadaşımın ve forum sitesini okuyarak 50 lt lik akvaryumla başlayıp Kasım ayında 200 lt liğe çıkardım,daha başındayım.Önce balık derken şimdi bitki ve balığa döndüm.fakat bir yerlerde yanlış yapıyorum oda tahminim gübrelemede çünkü sakal yosunu ile başım derde girdi.daha önceden 12 saat aydınlatma yapıyordum 8 saate düşürdüm.6 lı test kiti ile su değerlerini ölçtüm 1 aylık süreç içersinde NO3 0,NO2 0,GH 14,KH 3-6 arası renk skalasından tahmini.Önce Mayalı Co2 kısa bir süre sonra tüplü sistem kurulum hazırlığına girdim.3 lt Co2 tüpü aldım ince ayar vanası olmadığından ayar yapamadım ve Co2 regülatör forumdan bazı arkadaşların tavsiyesine uyarak evren gaz  firması ile görüşüp aşağıdaki regülatörü aldım.

Ürün Kodu 604
Ürün Adı A Tipi Karbondioksit Basınç Düşürücü 
Özellikler Giriş Bağlantısı
 W21,80x1/14"
Çıkış Bağlantısı R1/4"
Gaz Girişi 0-230 bar
Gaz Çıkışı 0-21 L/min

Sıra Selonoid valf'de
 
Sorularım:
  1. Taban Sıralaması Doğrumudur ? Forumları okuyarak karar vermiştim o yüzden h =45 cm düşürdüm.
  2. Gübrelemede eksiğim nedir ? ismini tam olarak hatırlamıyorum ancak elimde bir sıvı gübre vardı belirtilen ölçülerde kullanmıştım.
  3. Bitkileri yeni açan yaprakları zeytin,buruşmalar anubias da delinmeler Saz lar de erimeler,Diğer bitkilerde gelişimde yavaşlama baş gösterdi.
  4. Selonoid valf için tavsiye
  • 12 V,24V,220 Volt hangisi
  • Isınma Problemi olmasın lütfen

Yardımlarınız için teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BakıŞÇevrim Dışı

[B]8928,2[/B]
Kayıt: 11/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 1197
BakıŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 14:26
Fatih bey, Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun genel anlamda değerlendirme yapacak olursam; öncelikle yeni kurulan tanklarda 1-1.5 ay yosun yiyici canlılar dışında canlı önermiyoruz tankınız oturmadığından dolayı çeşitli oluşabilecek kompilakasyonlar canlılarınızı kaybetme riskiniz olabilir. zeminde kullanmış oduğunuz bu kadar malzemeye hiç gerek yoktu boşuna masraf olmuş 2 çeşit zemin kumu ve zemin destekleyici gübreler ilede harika işler çıkabiliyor ortaya üstelik beslemekte olduğunuz bitkilerin çoğuda zeminden değilde sudan beslenen türler olduğunu düşünürsek.
Tankı nezaman kurduğunuz konusunu anlamadım yenimi Eylülmü o yüzden genel olarak algılayın lütfen yeni kurulan tanklarda yosun sorunu olması normal, çünkü bitkileriniz adaptasyon süreci geçirmektedirler yani kök salma bu süre içerisisinde sudaki enerjileri tam anlamı ile alamadıklarından dolayı alg yani yosunlar daha hızlı tüketip çabuk yayılma söz konusu olabiliyor endişelenmenize gerek yok kontrol altında tutabilirsiniz lokal excel kullanmanızı öneririm sakal yosunun olduğu bölgeye şırınga ile 1-2 cm den püstürterek günlük 20-30 ml sorun olmaz haftalık su değişimlerinizi aksatmamanızı öneririm nasıl günreleme yaptığınız konusunda aydınlatıcı bir şey yazmamışsınız ben bu konudada bilgi vermek istiyorum. öncelikle gübrelerinizin üzerlerinde yazanları uygulamanız tabiki doğru fakat bitkilerinizin ihtayaçlarına göre kullanmanız daha doğru olacaktır, bunun için formda araştırma yapmanızı öneririm, vermiş olduğunuz tankınızın değerleri dışında normal değerleri ben size yazıyorum bunlara göre değerlendirmenizi öneririm , Tankınızda no3 en az 10-15 ppm olması gerekmekte No2 (Nitrit oksit) ne alaka anlayamadım :) Po4 sanırım yok ölçüm göremedim halbuki çok önemli olması gereken değer 0.2- 0.5 ppm arası , Gh 6-8 arası olması gerekmekte, sizinki çok yüksek Kh 3-4 arası, sizinki 3-6 demişsiniz skala çok geniş hadi ona normal diyelim toparlamak gerekirse tankınız hiç içaçıcı durumda değil değerleri biran önce oturtmanız gerekmekte yoksa çeşitli alg sorunları ile karşılaşabilirsiniz buda sizi bu hobiden soğutur.  Co2 niz ne durumda bilemiyorum sanırım hiö kullanmadınız anladığım kadarıyla biran önce bağlayıp sn de 2-3 damla başlangıç olarak vermeniz iyi olacak birde size önerim şu olacak Kh test kitiniz var ise ölçüp Ph nızıda aynı şekilde burda paylaşın buna göre yardımcı olmaya çalışalım. bu arada bitkilerinizin yeni açan yapraklarının delinmesi ve erimeleri Normalde potasyum eksikliğinden kaynaklanır , fakat erimesi, deliğin çevresinin kuruma eğilimi göstermesi , renk değiştirmesi farklı iz elementlerin eksikliği kaynaklıdır.
Son olarak eğer sanaii tipi regülatör kullanacaksanız Selonoid valf önermem ayar tutturmanız sıkıntı olacaktır. BakıŞ2013-01-31 14:44:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ftahtaciÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 10
ftahtaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2013 10:36
Merhaba Hakan Bey
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. 200 lt lik akvaryumu Kasım ayında kurulumu gerçekleştirdim.Eylül ayında 50 lt akvaryumu bozdum onun içindeki ve artan malzemlerle ilave hagen kum alarak forumdaki taban kurulumu ve ideal aydınlatma için h yüksekliği 50 cm civarında olması gerekir yorumlarına göre taban kurulumu tamamladım.
 
Test kitinden bahsetmişsiniz jbl 6in1 tes kiti mevcut elimde 50 adetlik orda NO3,NO2,GH,KH,PH ve CL testi mevcut. Ph belirtmemişim ph=6.8 sabit Kasım ayından beri ilginçtir akvayumda canlı kaybım yok aksine lepistes ve kılıçkuyruklarım sürekli üreme halindeler ben de yavruluğu çıkarıp kendi haline bıraktım ve akvaryumun içinde 10-15 arası yavrularda mevcut ya kütüğün altında yada bitkilerin arasındalar..Karideslerden bir tanesi üreme evresinde
 
Co2 sistemi online bir siteden oda bu forumdaki bazı arkadaşların tavsiyesi ile ordan alışveriş yaptım tüm ürünleri ordan alıyorum ve sıkıntı cıkmadı.. regülatör bu dediğim gibi bu regülatörü de buradan forum dan arkadasların tavsiyesi ile firmadan isterken karşı taraf direk akvaryum içinmi kullanacaksınız diye sorduğunda konuşarak aldım.
 
Selonoid için şimdi bir tavsiye alabilirmiyim sizden 12v mu 220v mu 220 v çokmu ısınıyor aldıktan sonra tekrar değişim yapmayayım...
 
Son olarak masraf yaptığım doğrudur ancak günün yoğunluğu ve işin stresini akvaryumun karşısında akşamları en az 1 saat oturup çayınızı yudumlayıp akvaryumu incelemek tüm stresi alıyor.Doğdaki var olan bir döngüyü yapay olarak cam bir fanusun içinde su kimyasını oluşturmaya bunuda bitkilere ve canlılara zarar vermeden yapmaya çalışıyorsunuz.Daha öğrenecek çok şeyim var....
 
Eleştirileriniz için tekrar tekrar teşekkür ederim burdan tüm forum üylerine
 
Saygılarımla


Ben konuyu yanlış yeremi açtım  okunma sayısına bak cevap veren 1 kişi  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir