Bitkilerim sarı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 12:19
Merhaba arkadaşlar.
130 lt canlı doğuran bitkili akvaryumum var.
Toplam 13 adet(moli,kılıç,lepistes,vatoz vs.) canlı mevcut.
Filtrasyon 1000lt/h dış filtre.
Işık . Toplam 33W grolux floresan.
Aydınlatma süresi 14 saat.
Kum : Toplam 25 kg midye kırığı.
Su sıcaklığı 26 C.
Su değişimi, haftada bir %20.
Herhangibir gübre veya ilaç kullanmıyorum.
Yalnız su hazırlayıcı olarak sera aquatan kullanıyorum.
Bitkiler
yaklaşık 30 kök tilki kuyruğu,
2 kök gül : güllerin yaprakları da kurur gibi oluyor.
saz(yaklaşık 40 kök oldu)
Özellikle sazlar hızlı ok atarak ürüyor.Fakat yeni çıkan sürgünler sarı sarı çıkıyor.Daha sonra uçları yeşermeye başlıyor.Canlı yeşil renk yok.
Tilki kuyrukları inanılmaz hızlı büyüyor.
Bitkilerimin sarı olmasının nedeni sizce nedir?
Ne yapabilirim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 13:08
Işık çok şiddetli olursada sararır çok düşük olursada. Öncelikli görünen ışık gücünüz yetersiz gibi. 30-40 cm su yüksekliğiniz varsa en azından 100 wata yakın floresan aydınlatma veya 75 wat metal halide yeterli olacaktır. Işık yetersiz gelirse besin takviyesi sadece suyunuzu kirletir .CO2 takviyesi kesinlikle önermiyorum.Baktığınız bitkilerin zaten CO2 lüksü yok.Bu aksine balıklarınızı da olumsuz etkileyecek. Işığınız yetersiz ,bitkilerinizde solunuma katkıda bulunarak zaten CO2 oranınızı artırmakta. Zemininiz yetersiz. Sadece midye kırığı ile kökler yeterli hava ve besin alamayacağı gibi suyunuzuda gereksiz sertleştirecek. Bitkilerinizin yaprakları delik delik olacak veya tırtıklanmış gibi görünecek. Kumunuzu kuvarz veya hagen kum ile değiştirmenizi öneririm. 3-5 mm tane kalınlığında kum yeterli olacaktır. Oturmuş vede balık yaşayan akvaryumda sizin yetiştirdiğiniz bitkiler için gübre çok gerekli değil. Yeni kurulum akvaryumlarda başlangış olarak zemine misket gübre eklenebilir .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 13:21
[QUOTE=tremusa]Işık çok şiddetli olursada sararır çok düşük olursada. Öncelikli görünen ışık gücünüz yetersiz gibi. 30-40 cm su yüksekliğiniz varsa en azından 100 wata yakın floresan aydınlatma veya 75 wat metal halide yeterli olacaktır. Işık yetersiz gelirse besin takviyesi sadece suyunuzu kirletir .CO2 takviyesi kesinlikle önermiyorum.Baktığınız bitkilerin zaten CO2 lüksü yok.Bu aksine balıklarınızı da olumsuz etkileyecek. Işığınız yetersiz ,bitkilerinizde solunuma katkıda bulunarak zaten CO2 oranınızı artırmakta. Zemininiz yetersiz. Sadece midye kırığı ile kökler yeterli hava ve besin alamayacağı gibi suyunuzuda gereksiz sertleştirecek. Bitkilerinizin yaprakları delik delik olacak veya tırtıklanmış gibi görünecek. Kumunuzu kuvarz veya hagen kum ile değiştirmenizi öneririm. 3-5 mm tane kalınlığında kum yeterli olacaktır. Oturmuş vede balık yaşayan akvaryumda sizin yetiştirdiğiniz bitkiler için gübre çok gerekli değil. Yeni kurulum akvaryumlarda başlangış olarak zemine misket gübre eklenebilir . [/QUOTE]
Teşekkür ederim.
İşe aydınlatma gücünü artırarak başlamayı düşünüyorum.Floresanların hepsinin grolux olması uygunmudur?Fakat akvaryum kapağına nasıl sığdıracağımız ayrı problem.Balastları dışarı çıkararak olabilir.
Söylediğiniz gibi gülerin yaprakları deliniyor.Demek suyun sertliğinden.
Şu an akvaryum oturmuş durumda.Kumu değiştirmek çok işime gelmiyor.Suyun sertliğini kontrol etmek için Ph ölçer almayı düşünüyorum.Biraz araştırdım, piyasada hem ph ölçen, hem iletkenlik ölçen cihazlar var.70-80 TL.Sonuca göre mecbur kalırsam kum değişimi yapabilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir