Bitki Akvaryumu Oluşturmak İstiyorum
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 10:28
Herkese iyi günler.. İlk önce formunuza yeni katıldım ve ilk yazdığım mesaj olduğu için bazı hatalar yapabilirim baştan söyleyeyim :)
ysolez 2014-02-07 12:16:31
Benim şuanda 70*25*30'luk bir akvaryumum var. Dibinde mevcut kum var ama nitelikleri nedir bilmiyorum. Ben bu akvaryumu bitki, karides ve küçük birkaç balık (kırmızı burun, neon gibi) olduğu bir popülasyona çevirmek istiyorum.
Aslında şuna benzer bir akvaryum istiyorum;
http://www.akvaryum.com/forum/oliver_knott_bitkili_akvaryum_tasarimi_k494902.asp
Size sorularım ise şöyle.. CO2 kaynağı olarak mayalı pet şişe kullanmayı düşünüyorum ancak bu sistemde gaz çıkışını durdurmak mümkün olmuyor ve akvaryuma da sürekli CO2 vermek sakıncalı. Gazı akvaryuma vermeyeceğim zaman ne yapmam gerekiyor? Ağzını açıp odaya salarsam benim için sakıncası olur mu? Ayrıca aydınlatmada iki farklı özellik var T5 ve T8 diye, bunların farkı nedir? Bitkiler için kullanacağım kum, mineral, tablet vs. neler olmalıdır? Ayrıca böyle bitki ve taşları nereden bulabilirim (Ankara'da yaşıyorum)?
Anlayacağınız pek fazla bilgim yok o yüzden yardımlarınızı bekliyorum..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 15:05
Yunus bey selamlar. T5 floresan T8 e göre daha ince yapılıdır. görünüş farkından ayırt edilebilirler. T5 ler lümen değeri olarak yani ışık şiddeti olarak daha avantajlıdırlar. O yüzden hem kapaklarda az yer tutar diye hemde t8 e göre daha fazla ışık verir diye t5 leri daha çok severiz ve tavsiye ederiz. zeminde genelde hagen siyah kum kullanmak daha mantıklı oluyor. bu kum temiz gelir ve ekstra temizlik için uğraşmanız gerekmez. Orjinali bir miktar demir de barındırır ve bitkilerin beslenmesine kısmen yardımcı olur. Bunun dışında bitki köklerinin dibine jbl kugeln miskt gübreler kullanabilirsiniz. yada aquabasis gibi kum altı gübreleri de kullanabilirsiniz. Sıvı olarakta gübreleme performansı çok etkiler. harici olarak nitrat , demir, potasyum ve karışık element gübreleri kullanabilirsiniz. Bunların habhi aralıklarla kulanılacağı sitedeki makalelerde yer almaktadır. araştırmanızı tavsiye ederim. Eğer bitki popülasyonunuz fazlaca olursa onların günboyu yaptığı fotosentezden dolayı oluşan o2 siz gecede co2 versenizde durumu kurtarır. veyahutta gece co2 vermeye devam ediyorsanız çok kısık şiddetle akvaryuma bir yandadnda o2 verebilir ve balıklarınızı riske etmemiş olursunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 17:07
Bitki olarak şuan Hemianthus callitrichoides düşünüyorum. Ayrıca benim bir kedim var ve dolayısıyla kapaklı bir sistem yapmam gerekicek. Cam bir kapak kullanırsam ışıkların etkisi azalır mı? CO2 kaynağı için maya pet şişe sistemini önerir misiniz, sorun yaşar mıyım? Son sorum da CO2'yi surekli akvaryuma vermek fazla gelirse kendi odama vermem sakıncalı olur mu?
Ilginize çok tesekkur ederim :)
Ilginize çok tesekkur ederim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 17:22
Bende hafta sonu bitkili akvaryum kuracağım, araştırmalarım sonucunda mayalı sistem sürekli akvaryumda kalmasında bir sakınca yok gibi sadece diy damla sayacıyla saniyede 2-3 damlaya ayrlamak yeterli gibi.
[QUOTE=ysolez]Bitki olarak şuan Hemianthus callitrichoides düşünüyorum. Ayrıca benim bir kedim var ve dolayısıyla kapaklı bir sistem yapmam gerekicek. Cam bir kapak kullanırsam ışıkların etkisi azalır mı? CO2 kaynağı için maya pet şişe sistemini önerir misiniz, sorun yaşar mıyım? Son sorum da CO2'yi surekli akvaryuma vermek fazla gelirse kendi odama vermem sakıncalı olur mu?
Ilginize çok tesekkur ederim :)[/QUOTE]
Ilginize çok tesekkur ederim :)[/QUOTE]
Bunuda okumanızda fayda var. Orada 7/24 akvaryumda kalması gerektiğini belirtiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir