Bitki Akvaryumu Kuracağım


MertlepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2023
İl: Hatay
Mesaj: 3
MertlepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2023 00:05
Merhabalar bitki akvaryumu konusunda tecrübem yok ama kısa süredir araştırmalara başladım.bende 30 cm lik bir akvaryumda lepistes besliyorum 4 büyük 11 yavrum ve elma salyangozlarım var . Akvaryum silikonu sipariş ettim büyük bir low tech bitki akvaryumu yapacağım kafamda hafiften fikirlerim var ; lav kırıgının üstüne siyah bir kum istiyorum , taban bitkisi olarak kısa ve sık çim tarzı bir şey istiyorum ve zeytin dikmeyi düşünüyorum uygun bir kök bula bilirsemde moss ağacı yapabilirim ,ek olarak co2ye her bitkinin ihtiyacı olduğunu biliyorum fakat 14 yaşındayım ve tam olarak bir gelirim olmadığından kulanmayı düşünmüyorum , sizlere danışmak istedim hangi tür bitkiler ve toprak kullanabilirim ? Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhynoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/03/2021
İl: Bursa
Mesaj: 788
RhynoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2023 02:47
[QUOTE=Mertlepistes]Merhabalar bitki akvaryumu konusunda tecrübem yok ama kısa süredir araştırmalara başladım.bende 30 cm lik bir akvaryumda lepistes besliyorum 4 büyük 11 yavrum ve elma salyangozlarım var . Akvaryum silikonu sipariş ettim büyük bir low tech bitki akvaryumu yapacağım kafamda hafiften fikirlerim var ; lav kırıgının üstüne siyah bir kum istiyorum , taban bitkisi olarak kısa ve sık çim tarzı bir şey istiyorum ve zeytin dikmeyi düşünüyorum uygun bir kök bula bilirsemde moss ağacı yapabilirim ,ek olarak co2ye her bitkinin ihtiyacı olduğunu biliyorum fakat 14 yaşındayım ve tam olarak bir gelirim olmadığından kulanmayı düşünmüyorum , sizlere danışmak istedim hangi tür bitkiler ve toprak kullanabilirim ? Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]
Merhaba, yazdığınız taban kurulumu ile parvula yetiştirilemez ve parvula CO2 ister. Onun yerine subulata olabilir fakat parvula gibi olmayacaktır. Taban kurulumuna torf eklerseniz bitkilerin gelişimi için faydalı olacaktır. YouTube'da çeşitli videolar mevcut Türkçe olarak. Bitki olarak zeytin (zaten yazmışsınız) ludwigia ovalis, ludwigia repens, Hygrophila Corymbosa - Limon,Hygrophila Difformis Çınar, Nomaphila Siamensis tütün,limophia sessiflora vb basit bitkiler ekleyebilirsiniz. Christmas yada Java moss kullanabilirsiniz filtrasyon olarak iç filtre yerine yeterli düzeyde bir çift süngerli pipo filtre kullanırsanız daha iyi olur .

Teşekkür Edenler: [T]240759,Mertlepistes[/T]
+1: [T]240759,Mertlepistes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir