Bitki! konusu


muratankÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 165
muratankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 20:24
Arkadaşlar şuanda 60lt bi akvaryumum var 3 tanede bebekyüz japon var
ben hem cihclid hem japon hastasıyım, yakında 110*50*50 275lt bi akvaryum yaptırıcam
Şimdiden bu 60ltlik akvaryumda bitki yetirştirmek istiyorum büyük akvaryuma koymak için hem japon hem cichlidlarda sorun yaratmicak ortalığı yosuna sarmicak bi bitki türüne ihtiyacım var yazarsanız hemen alıcam teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

viridisÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 97
viridisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 21:51
Yosun sarmicak bitki yaklaşımı pek mantıklı gözükmüyor, elbet vardır fakat, bitkili akvaryum kuracaksanız genel olarak böyle bir imkanınınz söz konusu değil, zaten genellikle yosunu tutan bitki değil bitkiler kalabalık ve ışık yüzünden akvaryum oluyor. Bununda takip edilebilecek bir çok yöntemi var kurtulmak için, forumu araştırırsanız kolayından zoruna, medikalinden kocakarı ilacına kadar bir çok yöntem edinebilirsiniz.

Herkes der ki japon balıkları bitkileri yiyor. En başında şunu söylemek istiyorum ki japon balığı obur bir balık o sebeple bitkiyi yemesi büyük bir olasılık fakat; eğer yemlemeniz periyodik ve yeterli ise, balığınız çok fazla büyük değilse bitkilere pek fazla ilişmiyor. Ayrıca şunu da paylaşmak isterim ki benim japon balıklarım 40 gün kadar plastik bitkiyle süslediğim akvaryumda yaşadıktan sonra edimsel koşullanma olsa gerek bitkilere dönüp bakmadı bile bitki tankı olduğunda, paylaşmak istedim, yine mutlaka size çok daha sistematik ve net tavsiyeler veren olacaktır, şu ateş pahasına satılan dev yapraklı bitki gibi :) fakat aklınızın bir köşesinde bulunsungörende yararlansın istedim. Cichlidler ise yine acıkmadıkları sürece çok fazla ve yem geleceğinden eminlerse çok sallanmayan ve çok ince olmayan bitkilere yine dokunmayacaklardır, fakat unutmayınki cichlidler zor ortam beğenen canlılardır ve çoğunun yaşam ortamında bitki yoktur ya da sık değildir. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir