Birkaç basit sorum var .


ali876Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1075
ali876Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2009 00:33
Merhaba arkadaşlar. Akvaryumum 230 litre. İçinde 5 adet yunus 8 adette sp var. 3-4 cm boylarında. Şu an için herşey yolunda. Denge oturmuş gibi ve ilk hafta itibariyle bütün balıklar gayet canlı. Hiç kayıp yok. Fakat birkaç basit sorum olacak sizlere.

1) Akvaryuma balıklar yokken kaya tuzu ekledim. Sanırım parazit oluşmasını engellemek için yaklaşık iki avuç kadar. Şimdi içinde balıklar varken tekrardan eklemelimiyim parazit oluşmasını engellemek için?

2) Elimde New Life Spectrum Thera+A (Antiparazit) , New Life Spectrum Cichlid Formula, SERA Spirulina Tabs ve Tetra'nın cikletler için olan yeminden var. Şimdi yemlemeyi ne kadar, ne sıklıkta ve ne sırasında yapmam gerektiğini söylermisiniz?

3)Bu Tetra yemi açık aldım küçük parçalar halinde yem ve kırmızı. Acaba tetralarda böylemi. Birisi yemin kendi resmini gösterebilir mi? ( Kutusunu değil)

4)Tetra yemini çok sık verdiğim takdirte balıkların dışkısında değişiklik oluyor. Şöyleki, boyundan 2 kat daha uzun bir şekilde yapıyor. Ve uzun bir süre boyunca yapmaya çalışıyor ama uzadıkça uzuyor haliyle buda güzel bir görüntü vermiyor. Acaba yemmi kötü yokda bu normal mi?

5) Ayrıca kumum sarı olduğu için dışkılar belli olyor. Çok rahatsız edici değil bu durum çünkü iç filtrenin altında toplanıyor. Acaba ben bunları haftda bir dip çekimi yaptığımda hepsini temzlemelimiyim? Yoksa hepsini temizlememe gerek yokmu?

6) son olarak. Akvaryumda iç ve dış filtre bir de hava motoru var. ama iç filtrenin hava borusunu çıkarttım çünkü çok baloncuk oluşturuyor küçük küçük ve buda görüntüyü bozuyor. Sadece su çıkartıyor iç filtre. Devir daim yani. Gerekli havayı hava motoruyla sağlıyorum. şimdi ben hava motorunu geceleyin kapatsam. (ömrünün uzaması için sürekli çalışmasın diye) gece balıklar oksijen sıkıntısı çekermi? çünkü iç filtre hava vermiyor suya sadece dış filtre suyun yüzünde hareketlendirme oluşturuyor? bu yeterli olurmu yoksa illa hava motorunu çaıştırmam lazım mı.

Biliyorum baya soru sordum ama bunları öğrenmem balıklarım açsından çok iyi olacaktır. Belki bazılarının cevapları forumda vardır ama bizzat benim akvaryumumla ilgili olduğu için soruyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşkkürler.
ali8762009-10-04 00:33:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2009 00:55

Merhaba,

1) Tuz kullanmayı süreklilik haline getirecekseniz az miktarlarda ve sadece su değişimi yaptığınız zamanlarda tekrar kullanmalısınız, kendi şahsıma ana tankta hastalık haricinde hiç tuz kullanmadım ve tatlı su akvaryumlarında illaki kullanılması gereken birşey olmadığını düşünüyorum.
Aşağıdaki makaleyi de bir inceleyin.
 
2) Yemlemeyi sabah ve akşam olmak üzere günde 2 veya 3 defa yapmanız yeterli, miktarını balıkları izleyerek siz ayarlamalısınız doymaya başladıklarında yeme karşı ilgileri ve koşuşturmaları azalacaktır.
 
3) Bahsettiğiniz yem muhtemelen Tetra discus bits fotoğrafı aşağıda.
 
4) Tetra bitsteki protein oranı yüksek olduğundan dolayı malawiler için sindirimi güçtür uzun dışkı da bunun belirtisidir az miktarlarda verirseniz daha iyi olur.
 
5) Balık dışkıları akvaryumun biyolojik döngüsü için zararlı olmayıp bilakis faydalıdır eğer görünüm olarak sizi çok rahatsız etmiyorsa hiç dokunmayın dipte sadece yem artığı kalmamasına özen gösterin.
Aşağıdaki link bu konuda bilgi içeriyor.
 
6) İç filtre su yüzeyinde dalgalanma-hareket oluşturuyorsa hava motoru kullanmanıza gerek yok su yüzeyindeki dalgalanma gerekli oksijeni sağlayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ali876Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1075
ali876Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2009 09:19
Teşekkürler başka arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.

Edit: Başka yorumu olan yok mu
ali8762009-10-04 15:35:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir