biri beni yüreklendirsin. Discus alma alternatiflerim ve değerler


metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 09:50
Selamlar..
Discus sürekli amazon türleri beslemiş birisi olarak benim gerçekten uzun zamandır hayalini kurduğum ve beslemeyi umut ettiğim bir balık.
Akvaryumumda kısa süre önge gelişen komplike ve agresif bir hastalık yüzünden karantinamdaki birkaç melek hariç tüm balıklarım öldü.

324 litre akvaryumumu yeniden kurdum 2 adet elma salyangozu ve bitkilerimi diktikten sonra seachem, mikrobekter7, microblife gel filtre bakteri kültürleri aşılıyorum. 2 tane damızlık discus(eş) birkaç neon ve sae yeterli benim için.
Su değerlerim: çeşme suyu 8e yakın ph, oldukça alkali, kh max, gh max.
Reçineden sonra gh ı oldukça düşürdüm ama ph hala 7.4 civarında torfla düşürmeyi planlıyorum. 342 litre tankım 2 dış filtre malzemelerim 1litre purigen,siporak,lav,matrix,de nitrate,bioball,ve oldukça fazla bio sünger.. Hala kullanmadığım 2 litre de torf var elimde. 2 büyük mango köküm mevcut.

Alma alternatiflerim:
*tolga bey: elindeki balıklar oldukça küçük onları alıp cama cam ufak bir akvaryumda günlük su değişimleriyle beslemeyi düşünüyorum ama ana tank için zahmetli ve küçükler..
*iran: İranda balık üretimi yapan bir azeriyle tanıştım istersem bana bir çift yollayabileceğini söyledi. Akvaryumcuya tabak büyüklüğünde 2 çift dicus yollamış tane fiyatı 180 lira türkiye ye göre oldukça uygun ama akvaryumcu 22 derece karma direkt çeşme suyu dolu tanka koymuş balıkları sanırım kararmalarından artık bittikleri anlaşılıyor. Bu adam 4 saatlik yola gönderecek balıkları uzakdoğudan ithal ettiği balıklarmış bunlar. Sizce bu seçenek nasıl
*Burada besleyen bir arkadaş 1200 lira istiyor çiftine ancak r.o. suda camacam bir tankta formlandırılmış balıklar. Bitkili ve ph ı 7.4 olan bir tankta bakıp bakamayacağım konusunda da endişeliyim
* ülke içinde 800 liraya kadar var

sizce hangi seçenek uygun. bu şartlar altında balıkları almak daha çok onları öldürmek anlamına mı gelir?

Anladığım kadarıyla en iyi şekilde düşük ph ve sertlik, camacam akvaryum günlük su değişimleri ve dana yüreği gibi kaliteli yemleme ve black water ile balıkları yaşatmak daha güvenli ama tankı boşaltamayacağım için biri beni yüreklendirsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2012 16:37
Halit bey merhaba,
 
Öncelikle kayıplarınız için geçmiş olsun.
 
Diskus besleyebileceğiniz en güzel türlerden biridir ve güzel bir seçimdir.
 
324 Lt boyutlarında ki su hacmi 5-6 adet yetişkin Diskus için yeterlidir, ancak Diskuslarda tavsiye edilen yüksiklik genellikle 55-65 cm arasıdır, sizin tankınızın yüksekliği nedir acaba?
 
Sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi aslında önünüzde 2 alternatif var, ya yetişkin Diskus alıp bitkilide besliyeceksiniz yada 10-15 tane yavru Diskus alıp, sabredip yetişkin hale getirdikten sonra bitkili tanka geçiş yapacaksınız.
 
Diğer tarafdan unutmayınız ki Diskuslar sürü balığıdır ve genellikle 5-6 taneden aşağı beslenmesi strese sebep olabileceğinden pek tavsiye edilmez, tedarik etme konusunda İran alternatifini bence tamamen silin, sonu hüsran olarak bitecek bir maceraya girmeye değmez, Van'daki satıcı bence Van'da bu balığın nadir bulunmasından dolayı fiyatı fahiş tutmuş, evet bu taraflarda da o rakamlar görmek mümkün ama daha hesaplı birçok alternatif balık bulmak da mümkün oluyor.
 
Bende bitkili Diskus bakıyorum, ama tankımı kurduktan Diskuslarımı yetişkin aldım, haftada 1 veya 2 defa yapacağınız su değişimi gayet yeterli olur.
 
Ayrıca forumda ilanlar kısmında yetişkin Diskuslarda gayet hesaplı uygun fiyatlı balıklar da mevcut, ancak kimisi şehir dışı gönderim yaparken kimiside yapmıyor, yinede görüşüp konuşmak lazım, fakat anlaştığınız bir satıcıdan gelip elden alma şansınız olursa çok iyi olur diye düşünüyorum.
 
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2012 21:08
Teşekkürler ilginize cüneyt bey bu durumda benim için en mantıklısı dediğiniz gibi yetişkin diskus, okuduğum anladığım kadarıyla yavruların düzgün formda gelişmesi baya dikkat ve ilgi istiyor balıkların günahına girmeyelim.. bu aralar birkaç diskus satan arkadaşla iletişimdeyim yakında her şey netleşir. birkaç alternatif daha var aklımda süremiz var nasıl olsa tanktaki bakteriler açlıktan ölmediği sürece gelecek ev sahipleri için olumlu olacak herşey:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 19:47
Halit bey merhaba,
 
Merak etmeyin bakteriler ölmez isterseniz geçici olarak bir kaç balık ekleyin.
 
Saygılarımla.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir