Bir türlü yavru alamıyorum
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 14:11
Arkadaşlar, akvaryumumda 3d 1e sp, 2d 1e aulonacare, 2d 1e ahli, 15 yunus yavrusu, 15 sp yavrusu var. Ahlilerim yumurta alıp atıyorlar. Sarı prenses erkeği yuva kazdı. Dişilere titriyor ama dişiler yumurta almıyor. Ne yapmalıyım? Raven 2007-10-26 12:34:59
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 14:23
Merhaba tankın kac litrelik ve suyun ısısı ph ne durumda onlara yazarsan yardımcı olabilirim.Balıklarda cok önemli daha önce yavru alınmışmı yoksa ilkmi yaşları ve boyları nasıl.Formları nasıl bu bilgileri verirsen daha fazla yardım alabilirsin. ugural 2007-10-25 14:41:11
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 14:31
Sinan bey bence akvaryumunuz çok kalabalık. Düşündüğünüz zaman 190 litrede 45 balık besliyorsunuz. Bence bu en büyük olumsuz etken. Bir de karma olması üremeyi zorlaştıran etkenlerden. Ayrıca biraz daha bilgi vermelisiniz. Ne şekilde besliyorsunuz? Besleme de çok önemli. Bir ara hormonlu yemlerle ilgili konular açılmıştı. Bence onları da araştırmalısınız. Gerçi bu işin duayenleri var; reis abimiz gibi. Lütfen yanlış bilgi verdiysem düzeltsinler. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 14:39
İlk göze batan ve akla gelen türler arasındaki uyumsuzluk gibi görünüyor. Mesela ahli-yunus-aulonacara gibi...Tabii ki bazen ben bu türlerle yavru alıyorum diyenlerde olabiliyor. Ama istisana oluyorlar genelde. Fakat erkeğin döllemeyi yapamıyor oluşu,dişinin akvaryumda strese girmemek için saklanacak yer olmayışıda yumurtaları atmasına sebep olabilir. Kullandığınız yemler,akvaryumun içinde kullandığınız ekipmanlar da buna sebep olabiliyordur. Yani benzer başlıkla açılmış konular size yardımcı olabilir,birazda onları araştırın isterseniz. Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 15:02
Arkadaşlar sera granugereen,tetranın tablet yemini,alabalık yemi,kırmızı ve kahverengi yemler kullanıyorum.Sarı prenseslerden daha önce yavru alınmış,aulonocaralardan aldım 2dişiyide ağzı doluyken aldım.Yunuslarla ahli çok iyi geçiniyolar hep beraberler.Ahliler aldığımdan 1 hafta sonra çiftleştiler ama yavru almadılar.su sıcaklığı 28 derece, haftada bir su alıyorum.Saygılar,cevaplarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 15:11
Bu akvaryumda bu kadar balık olduğu sürece yavru almanız biraz zor. Benim 250 litrelik tankta sadece 10 damızlık yunus ve 10 tane de 4-5 cm yavru yunus var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 17:41
Yavru almanın en kolay yollarından birisi tek tür balığın anı akvaryuma konulmasıdır. Ayrıca tankın ebatlarıda oldukça önemlidir. Bu kadar kalabalık bir ortamda balıkların yavrulaması için bir neden olmalı diye düşünüyorum. Yani bu kadar kalabalıkta ve bu boyda bir tankta yavru alma olasılığı çok zayıf. Show akvaryumu gibi yapıp üretim düşünmeyin. Balıklar yumurta almış olsalar bile bu kovalamacada mutlaka bırakacaktırlar. Akvaryumunuzdaki balıkların özelliklerini iyi inceleyin ve akvaryumunuzdaki canlıları seçerken yaşama ortamlarını dikkate alarak seçin. Ör; Kabuğa yumurtlayan türler ile yavruyu ağzında taşıyan türleri bir araya koyun fakat bu akvaryuma kabuğa yumurtlayan başka bir türü daha koymaya çalışırsanız düzeniniz yine bozulabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2007 09:16
Merhaba arkadaşlar, dün akvaryumcuya gittiğimde dehşete kapıldım çünkü akvaryumda 50den fazla balık vardı ve karma bir akvaryumdu boyutu 80 cm idi aşağı yukarı, anlamadığım nokta şu dişi balıkların büyük bir kısmının ağzında yumurta vardı resmen şok oldum, akvaryumda kayada kumda yoktu.Peki bu örnekleri görünce neden yavru alamadığının cevabı kullandığınız yem yada su koşulları olabilirmi?Akvaryumda gördüğüm kadarı ile snow prenses (dişiler 4 cm civarlarındaydı),sp,ahli ve yunuslar vardı.Acaba biz biryerde yanlışmı yapıyoruz arkadaşlar?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2007 14:09
Bir yerde yanlış yaptığımızı düşünmüyorum. Bahsettiğiniz gibi su ve ortam koşullarıda balıkların gelişimi ve yavrulaması için büyük etken. Ancak ağzı yavru dolu olan balıklar başka akvaryumlardan buraya toplanılmış olabilir. Yada ağzı yavru dolu bir koloni komple birilerinden satın alınıp oraya konulmuş olabilir. Konunun aslını derinlemesine ve çok yönlü olarak incelemek lazım.
leptosoma 2007-10-26 14:10:08
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2007 14:23
Çiftleşmeye hazır balıklar,söylediğiniz gibi akvaryumcularda farklı türler ve çok sayıda olmalarına rağmende yumurta alabiliyor ağzına. Ancak amaç,yumurtayı aldıktan sonra en asgari kayıpla yavruyu sağlıklı almak olunca,o zaman bizlerin uyguladığı yöntemlerin faydasıda ortaya çıkıyor. Tek tür ,az balık,akvaryuma az müdahele vs.. Düşününce o akvaryumlardan balık isteyen müşteriler için,günde deflarca kepçe girip çıktığını,azalan suyun devamlı üstten eklendiğini o akvaryumlarda yumurta almak değil,yumurtayı yavru halinde görmek çok daha önemli. Zaten akvaryumcuların bunu takip ettiğini ve ayırdığınıda sanmıyorum. Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir