Bir Deniz Kaplumbağası Evlat Edinin


akvaryumdunyasiÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 569
akvaryumdunyasiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2009 16:36
WWF ile bir alakam yok.Ama sitelerini gezerken dikkatimi çekti.Burda sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar.
 
 
Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bir türü korumak isterseniz, WWF-Türkiye’nin deniz kaplumbağalarını koruma çalışmalarına katkıda bulunabilirsiniz.

Evlat edinin, bir deniz kaplumbağasının hayatını da siz kurtarın.

Her 10 YTL bağışla 1 yumurtayı kurtarıyorsunuz. Bağış sertifikası almak istiyorsanız, lütfen 0212 528 2030'dan ya da abalkuv@wwf.org.tr'den Arzu Balkuv ile irtibata geçiniz.

Bağışınızı banka havalesi yoluyla gerçekleştirmek için Garanti Bankası Eminönü Şubesi 705-6299573 no’lu hesabımıza havale yapabilirsiniz. Garanti Bankası şubelerinden yaptığınız havalelerde havale ücreti alınmamaktadır.

 

Deniz kaplumbağaları her yıl denizleri aşarak, yumurtalarını bırakmak için ülkemizin Akdeniz kıyılarına geliyorlar. Bu zorlu yolculuklarının bir amacı var, doğdukları kıyılarda yavrularına hayat vermek. WWF-Türkiye’nin Mayıs-Eylül ayları arasında Akyatan’da yürüttüğü deniz kaplumbağaları izleme ve koruma çalışmaları sayesinde binlerce yavru deniz kaplumbağası hayata merhaba dedi.

Yeşil deniz kaplumbağasının Akdeniz’deki yuvalama bölgeleri Türkiye, Lübnan, İsrail, Mısır ve Kıbrıs’tır. Ülkemizdeyse Adana Akyatan kumulları, dünya çapında nesli tehlike altında olan yeşil deniz kaplumbağasının Akdeniz’deki en önemli yuvalama kumsallarından biridir. Yeşil deniz kaplumbağalarının yok olmaması için bu yuvalama alanının en iyi şekilde korunması çok büyük öneme sahiptir.

Akyatan kumulları koruma ve izleme çalışmaları, WWF-Türkiye ile Adana İl Çevre ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde, Adnan Menderes ve Hacettepe üniversitelerinin teknik katkılarıyla gerçekleştirildi. Alan çalışması sırasında anne deniz kaplumbağalarının yaptıkları yuvalar kumun altına yerleştirilen kafesler yardımıyla koruma altına alındı. Sahil için en büyük tehdit güney komşularımızdan ve yabancı bandralı gemilerden gelen atıkların karaya vurmasıdır. Bu yıl yaklaşık 600’e yakın deniz kaplumbağası yuvası belirlendi. Bu da binlerce yavru deniz kaplumbağasının yumurtalarından çıkıp denize kavuşabildikleri anlamına geliyor.

Deniz kaplumbağaları, bir sonraki yumurtlama mevsiminde yavrulamak için doğdukları kıyılara döndüğünde o kıyıları bulabilmeleri; turizm, yapılaşma, kirlilik gibi kıyılara yönelik baskıların azaltılmasına bağlı. Nesli tehlike altındaki bu türlerin gelecek yıl da kıyılarımızı ziyaret edebilmesi için desteğinize ihtiyacımız var. Desteğinizle, gelecek yıl Mayıs-Eylül ayları arasında Akyatan’da yeniden binlerce yavru deniz kaplumbağasının denize ulaşabilmesi için gerekli teknik çalışmaları gerçekleştirileceğiz.

WWF-Türkiye’nin deniz kaplumbağası çalışmalarına destek olun. Bağışlayacağınız her 10.-YTL ile bir deniz kaplumbağasına hayat vereceksiniz. Siz de bir deniz kaplumbağası evlat edinin, milyonlarca yıldır bizimle aynı kıyıları paylaşan, ancak bugün insan faaliyetleri nedeniyle nesli tehlike altında olan bir türün yaşamını sürdürmesine katkıda bulunun.

 
 
 
 
akvaryumlove2009-04-13 16:40:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HybridFishÇevrim Dışı

[B]13566,1[/B] [B]15064,3[/B]
Kayıt: 28/08/2008
İl: Bursa
Mesaj: 786
HybridFishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2009 16:45
Teşekkürler (=

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir