Beta ve Pangio kuhli
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 23:05
Arkadaşlar 40 lt bitki akvaryumumu kaldırıp yerine Beta akvaryumu yaptım. 55 lt japon akvaryumunu kaldırıp yerine 120 lt yeni bir akvaryum alıp japon akvaryumunu oluşturdum. 55 lt lik akvaryumu canlıdoğuran akvaryumuna dönüştürdüm.
Öncelikle yorumlarınızı bekliyorum. Eleştiri yaparsanız sevinirim eksiklerin görülmesi açısından. Birde bu konuyu neden buraya açtım diye sorarsanız sizlere birkaç sorum olacak;
1- Tropikal akvaryumumda mevcut 4 adet Pangio Kuhlilerim gayet mutlu mesut yaşıyor ama beta akvaryumuna almam durumunda ki 150 lt en az hacim olarak belirtiliyor. Saklanacak yer oluşturmam şartıyla sağlıklı yaşamaları mümkün müdür? Beta ile problem yaşayacaklarını düşünmüyorum ama yaşayıp yaşamayacakları yada yer konusunda stres yapıp hastalanabilecekleri konusunda şüpheliyim.
2- Ana tropikal tankta Mastacembelus armatus (tatlısu yılan balığı) besliyorum ama tetraları
afiyetle hüpletiyo geceleri. Nereye koyacağımı şaşırdım tavsiyenizi bekliyorum. Canlı yem tüketen
bir balık olduğunu biliyorum ama dip yemi yesin diye geceleri de yemleme yapıyorum. Eski köye
yeni adet getirme diyo herhalde Elden çıkarmak istemiyorum. Bu doğrultuda düzenli olarak
tetra almak dışında öneriniz nedir?
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 00:20
Yaşadığım deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum,
Beta ve Pangio kuhli aynı akvaryumda; saklanma yerlerinin iyi hazırlanması ve su yüzeyini dalgalandırıp Kuhlilere oksijen sağlama koşulu ile mümkün. 4 adet Kuhli 40 lt akvaryumda, çeteleşip biraz yaramaz olmayı sevdiklerinden akvaryuma renk kattıklarını düşünüyorum. Fakat bu hareketlilik akvaryumun küçük olması nedeniyle bir ırmak balığı olan kuhlinin (çöpçü yılanbalığı) hareketini kısıtladığından ve Beta'nın gösterişini biraz arka planda bıraktığından yerlerini tekrardan ayırdım. Beta onlara bir müdahalede bulunmadı. Bunun sebebi olarak;
Her iki balıkta Güney Doğu Asya balığıdır. Fakat;
Beta: Güney Doğu Asya durgun sularının kırmızı demir boyalı kumlu toprağı ve yaprak atıkları ile 6-6,5 ph aralığında 24-26 derecede yaşamaktadır.
Pangio Kuhli: Güney Doğu Asya Irmağında çamurlu su ihtiva eden, 24 derecede 7-7,5 ph değerine sahip akıntının durgun sulara nazaran daha hareketli olduğu, açık renkli kum zemin, oval dere taşlarının ve bitkinin hakim sürdüğü Segame Irmağında yaşamaktadır.
Gördüğünüz gibi benzer yanları mevcut. Beta zeminine taşlar ile kırmızılık ve yaprak atıkları katmak, daha doğal olmasına fayda sağlayacağını düşünmekteyim. İleride bu 2 balığı daha büyük bir akvaryumda ortak bir paydada bütünleştirmeyi düşünüyorum. Bunun yanında aynı bölge balıkları olarak gurami çeşitleri, tetrazon, Zebra (brachydanio rerio), Rasbora, Danio ve Vatoz balığı ile limon ve sazlardan oluşan bir bitkilendirmeden oluşan, kısmi olarak dere taşları ve kumlu bir zemine sahip 200 lt bir akvaryumda Beta ve Pangio Kuhli'yide dahil ederek beslemek çok daha ihtişamlı olacaktır kanaatindeyim.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 23:59
Yaptığım denemelerle balık türlerinin uyumluluklarını kontrol ederken bir şey dikkatimi çekti ve eklemek istedim;
Beta ve üç benekli gurami anlaşamıyor. Üç benekli gurami saldırganlık göstermekte. Cüce gurami ise çok iyi bir arkadaş oldu betaya.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 13:30
Onlar iç filtreden gelen hava kabarcıkları. Motor güçlü olduğu için ön cama yönlendirdim böylece bütün kabarcıklar bu görüntüye sebebiyet verdi.
Sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2011 19:34
[QUOTE=grayprince]Yaptığım denemelerle balık türlerinin uyumluluklarını kontrol ederken bir şey dikkatimi çekti ve eklemek istedim;
Beta ve üç benekli gurami anlaşamıyor. Üç benekli gurami saldırganlık göstermekte. Cüce gurami ise çok iyi bir arkadaş oldu betaya.
[/QUOTE]
Cüce Gurami ve Betta sizin akvaryumda sorunsuz yaşamakta olsalar da normalde bir arada bakılmaması gereken türlerdir. Size tavsiyem dikkatli olmanızdır birbirlerine saldırmaya başladığında hemen ayırın yoksa ikisini birden kaybedebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir