Beta - Japon - Diğeri ve Ben
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2012 04:13
Arkadaşlar hepinize selamlarımı sunarım.
Yeni üye oldum ve yeni olduğum gibi bu akvaryum işinde de oldukça yeniyim ve pişmanım bu güzel uğraşı, hobi ile neden bu kadar geç tanıştım diye.
Bir vesile ile buna merak saldım ve hemen gidip fanus aldım ve akvaryumcunun fanusta yaşayacağını söylediği balıklar olan turuncu japon, kırmızı betta ve şu an adını bilmediğim bir balığı daha verdi. Adını söyledi aslında ama unuttum. Konsinye mi dedi okonisto mu dedi öyle bir şey dedi. Tecrübeli arkadaşlardan tam adını öğrenmek isterim.
Tabi ben fanus alınca netten bakımına felan baktım ama gördüm ki kimse önermiyor fanusu. Bende hemen fanus yerine 35lik bir akvaryum aldım ve içine fanusta bu üç balığı koydum.
Akvaryumumda motor filtre felan yok. Çalışma odamda olduğu için akvaryum, sesi rahatsız ettiği için takmak istemiyorum.
Şimdi benim bu balıklarım motorsuz yaşar değil mi ? Fanusta yaşar diye sattığına göre bu şekilde de sorunsuz yaşar diye tahmin ediyorum. Yanılıyor muyum acaba ?
Ayrıca bu balıklar bir arada yaşar mı merak ettim çünkü beta bazen saldırıyor diğerlerine ?
Harici olarak acemi merakı ile soruyorum rutin olarak hangi işlemleri yapmalıyım uzun süre yaşamaları için ?
Tecrübeli arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2012 05:06
Japon balıkları yavaş yüzen balıklar oldukları için tek tür olarak bakılması önerilir. Yanlarına ne koyarsanız koyun bir süre sonra japonun kuyruğundan didiklemeye başlayacaktır.
Konsiye olarak bahsettiğiniz balık acaba pengasus olabilir mi? Köpek balığına benzer bir tipi olmalı?
30 litre yerine keşke daha büyük bir akvaryum alsaymışsınız ama olsun, en azından fanusta değil artık balıklarınız.
Filtenizi muhakkak çalıştırmalısınız. Ses sorununu çözebiliriz. Filtreden gelen ses daha çok baloncuklardan kaynaklanır. Baloncuk çıkmasını sağlayan filtreden dışarı çıkan hortumu filtrenizden söküp, bu filtreyi suyunuzun yüzeyini bir miktar dalgalandıracak şekilde monte edin. (filtrenin tamamı suyun içinde kalmalı) Bu şekilde filtreniz hem sessiz çalışır, hem suyu havalandırır, hem de temizlik işlemini yapar.
Temizlik demişken haftada bir defa akvaryumunuzun dibinde biriken balık dışkıları ve yenmemiş yemleri akvaryumdan %30 su azalacak şekilde bir hortum ile çekin. Yerine varsa dinlendirilmiş, yoksa çeşmeden su ekleyin. Filtrenizin süngerinin de sadece kaba pisliğini akvaryumdan çıkan su ile temizlerseniz, fazla sorunla karşılaşmazsınız.
Özetlemek gerekirse:
- Filtenizin hortumunu çıkararak suyu dalgalandıracak şekilde monte edin.
- Haftada bir defa akvaryumunuzun dibindeki pislikleri toplam su miktarı %30 eklisinceye kadar hortumla çekin.
- Haftada bir defa akvaryumunuzdan aldığınız suya filtrenizin süngerini batırarak kaba pisliklerinden arındırın.
Konsiye olarak bahsettiğiniz balık acaba pengasus olabilir mi? Köpek balığına benzer bir tipi olmalı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2012 08:31
Japon ve beta beraber bakılmaz özellikle fanusda değil 2 tür 2 balık beslenmez.Size tavsiyem o balıkları çıkartıp yerine en azından 120 litrelik bir akvaryumla başlayın sizin için daha iyi olur.Forumun 2.el ilanlarına bakarsanız uygun fiyata ayarlıyabilirsiniz bende yeni kurdum akvaryumu 200 lira falan tuttu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir