Bazalt Kum Hagenin Tahtını Sallayacakmı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 22:44
Arkadaşlar ankarada yada istanbulda nerde bulunabilir bilmiyorum bende şuanda adana da araştırıyorum bulmak için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 17:21
Merhaba arkadaşlar,bazalt kum dediğimiz yanlış anlamadıysam,yol yapımında kullanılan çakıl taşı oluyor.. Peki bunun inceliği,kalınlığı ne derece önemlidir? Bitkili akvaryum kuruyorumda direkt olarak zemini bu çakıldan oluşturabilirmiyim mideye kırığının altına?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 15:25
Arkadaşlar herkese merhaba yakında akvaryumun tabanını değiştirmeye karar verdim dere kumu kullanıyorum fakat bu sefer farklı ve ekonomik bir şey denemeye karar verdim.Bazalt kumu Bursada nerede bulurum bilgisi olan paylaşsın lütfen.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 03:24
Bazalt kumla henüz bitkili bir akvaryum kurdum, kum bayağı ince ve hafif kalın bir tabanla çok rahat bitki ekilebiliyor. Ancak kumu tam yıkamadığımdan mı bilmiyorum bitkilerin yapraklarında ve kumun üzerinde beyaz bir tabaka oluştu ve filtreyle de temizlenmedi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2011 00:50
Bazalt ben çok kullnadım sorunsuz bir malzeme, aynı şekilde granit kırığıda öyle, fakat hagen kumun rengi çok güzel koyu parlak bir siyah, bu görünümü bu kumlarla almak mümkün olmuyor.Ama renk dışında hiç fark yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 14:51
Diğer illerdekini tam bilemiyorum ama İzmir'de arayan arkadaşlar olursa ö.m dan bana ulaşsınlar. Ben bildiğim adresleri yazarım. Shadow designer 2011-04-20 14:51:56
Beğenenler: [T]240912,İbrahim._[/T]
Teşekkür Edenler: [T]240912,İbrahim._[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 00:09
Tuna akvaryumdan almıştım ben hala satıyor mu bilmiyorum. Ticari ilanlar kısmından bakabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2013 18:18
Herkese merhaba; hagen yukarıdaki yazıları okudum. Evet hagen kum ile bazaltlar içerik olarak birbirlerinden çok farklıdır. Bazaltlar volkanik kökenli olduklarından bitkiler için gerekli olan bir çok minerali içinde barındırır. Bazalt taşlarını bulunduğunuz şehirler için bazalt ocakları diye aratırsanız bir çok yol yapım için açılmış ocağı bulabilirsiniz. Etrafınızda volkanik bir dağ varsa etrafında biraz gezmeniz ücretsiz olarak bu kuma ulaşmanız için yeterli olacaktır. Maden ocaklarında yada volkanik dağ çevrelerinde bulacağınız taşları istediğiniz ölçüde kırarak akvaryumunuzda kullanabilirsiniz. Ancak bu taş yapısı gereği kırıldığı zaman köşeli olur. Yani balıklarınız sürtünme esnasında mutlaka yaralanacaktır. Bunun için akvaryumda kullanırken mutlaka üzerine 1cm kadar başka bir kum kullanın. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Herkese sağlıklı hobiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 04:19
Önceki yazıları okudum ve bazalt kum son derece mantıklı geliyor kulağa. Şöyleki hem daha ucuz hemde daha efektif. Nasıl efektif?;içerdiği zengin minerallerden dolayı kendi kendne suda gübreleme yapıcaktır ve bitkili akvaryumlarda doğal gübreleme olacaktır. Böylelikle sıvı gübrelerden kurtulup suyun kimyasal yükünü minimuma indirgeyecektir fakat şöyle bi nokta daha vardırki engin beyinde dediği gibi yapısı farklı olduğundan kırılınca sivri köşeli bi hal alıcaktır bu da canlılar için tehlikeli olmaktadır. Bu tehlikeyi gidermek içinse taban çok katmanlı yapılabilir. İnce bi katman hagen kum atılıp hem o parlaklığın vericeği görsellik hemde altta kalacak bazalt kum sayesinde bitkili akvaryumlarınızda doğal gübreleme elde edilmiş olunur. Bende şu an kendime karides tankı kuruyorum aynı şekilde tabanı değiştirmeyi düşünüyorum. Şu anlık g15-k0002 kızıl kum var ama suyu kırmızı gösterdiği için tabanı böyle yapabilirim. Birkaç hafta sonrada andezit kayalara tutturduğum java mosslarım büyür çok güzel ve mutlu bir karides tankım olacak inş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 23:09
Jeoloji mühendisiyim zamanında taşlarla çok haşır neşir oldum. Hagenin içeriğini bilmiyorum ama siyah oluşu onun tek bir mineral olduğu anlamına gelebilir. Kuvars diyorlar ancak kuvars olamaz. Kuvarsın siyah hariç birkaç rengi bulunuyor ama ben siyah hiç duymadım.
Bazalt ise içerisinde çok zengin mineraller bulunan bir volkanik kaya türüdür. Zamanında elime çok fazla geçti. Oldukça dayanıklı ve güzel bir kayadır. Aşınmalara karşı çok dirençlidir. Bazaltların ağırlığı değişebilir, ağırlık arttıkça manyetizma gücü de artar. Bu bazı bazaltlarda gözlenebilir.
Manyetik özellikli bir kayanın akvaryuma faydası olur mu olmaz mı bilemem ama bazaltın manyetik özelliğinin bulunduğunu herkesin bilmesi gerekiyor.
Bazaltın diğer bir özelliği belkide akvaryumcuları en fazla çekecek özelliği ısı yalıtım malzemesi olarak ta kullanılabilmesidir. Isıyı dışarı vermeden içerisinde büyük oranda tutabilir bu ise tabanın daha sıcak dolayısı ile akvaryumun daha sıcak olmasını sağlayabilir.
Ben büyük boyutlarda tonlarca bazalt üzerinde yürüdüm o zaman akvaryumum yoktu. Bir gün akvaryum kuracağımı bilsem dekor malzemesi olarak birçok kayayı alırdım. Ancak zeminde kullanacağım şekilde kıramayacığım için zeminde kullanamazdım sanırım.
Bazalt alt tarafına koyulan gübre ve farklı diğer katmanlara su ve havanın geçişini oldukça kolaylaştırır. Öyle ki alt tabakada kalan bakteri ve varsa başka canlılar çok rahatlıkla yaşayabilir ve doğanın dengesi korunmuş olur.
Ancak dediğim gibi volkanik ve manyetik olan bazaltın farklı şekilde akvaryum bitki ve diğer canlılarına zararı olur mu bilmiyorum. Bazalt kısaca böyle..
Yine de ben piyasada satılan hagen kum aldım. isimsiz çuvallarla da getirilse konuştuğum kişiler arasında kullananların tamamı memnun. Tek sorun piyasada satılan hagen kumunun içeriğinin belli olmaması. Bir türk firması gidip bu kayaları toplasa ve akvaryuma uygun şekilde kırıp paketlese ve üzerine içeriğini yazsa hepimizin gönlü rahat olacak. En azından ürünü bilerek alacağız.
Beğenenler: [T]240912,İbrahim._[/T]
Teşekkür Edenler: [T]240912,İbrahim._[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 19:35
Yeni kurulumunu yaptığım tankta kuarz (hagen) yerine bazalt kum kullandım .Görünüm olarak bence hagene göre çok daha doğal olmasına rağmen malesef sıkı salınım yaptığını farkettim .Akvaryumun ph seviyesini 8 saat boyunca aralıksız co2 ye rağmen 6.80 den aşağı indiremedim .Hagen ile 10 dakika co2 ile 6.40 seviyesine gelen tank bazalt ile malesef 6.80 de tamponlandı .
CATBALCA 2013-09-18 18:43:16
Yüksek destekli tank kurulumu yapacaklara bazaltı tavsiye etmiyorum.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=mmsVd4xPqJY&feature=youtu.be[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir