Başlangıç için betta akvaryumu
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 15:41
Evet bettalar sağlıklı ve keyifli ise yuva yapar. Senin oğlan keyifli.
Tankta varmı bilmiyorum ama kurutulmuş catappa ve meşe yaprağı bulabilirsen tanka at iyi olur.
Malum betta tankında akıntıya sebep olmamak için iyi filtrasyon yapamıyoruz. Kurutulmuş yapraklar suya yararlı salınım yapıyor. Yaprak daha suya batmadan su yüzeyindeyken altına yuva yapar senin oğlan. Yaprağın salınımı nedeniyle yuva daha sağlam oluyor. Elleyince böyle yapış yapış oluyor köpükler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 16:24
Yaprak mevcut değil ancak 2 tane olmazsa en azından 1 tane ayarlamam lazım en kısa zamanda. Ayrıca biraz daha bitkilendirmeyi düşünüyorum tankı. Ayrıca bir başka projem daha var, o konuda da yorumlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 10:14
Yok müdahale etmen gerekmiyor normal bu yemler atacaksın balık dışkıları falan derken bir döngü oluşacak akvaryumda yaşanabilir bir döngü akvaryumun aldığı ışık frankısının yüksekliğine göre yosunlarda oluşmaya meyledebilir. Yem yemini yeteri kadar var haftalık su çekimi, filtre bakımı yaparsın gibi. Birtane elma salyangozu zemin cam temizliğinde faydalı oluyor artıkyemi, yosunları yiyor bettan ona zarar vermezse elma salyangozu birtane düşünülebilir diye düşünüyorum.mesutok 2014-08-06 10:15:30
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 10:48
Bir tane cüce albino vatoz vardı ilk başta. 2 gün evvel kuyruk kısmı eksik halde ölü olarak buldum tankta :( Biraz çekiniyorum açıkçası.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 10:50
Mesut abi bende bir zaman düşündum yanina elma salyangozu atiyim 1 tane... AMa benim bettam cok hırçın önüne geçeni dövüyor .. :) elma salyangozunu oyle dövmusduki ayri akvaryuma aldigimda 3gun kabuğundan çıkmadı :D bir ara öldugunu düşündüm :D bettam cama yaklaşdigimda bana bile kabarıyor :D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 12:43
galiba yemlemeyi aşırı yapıyorsun, kum üzerindeki kırmızımsı-turuncumsu katman proteinli yemlerden kaynaklanıyor. yakın bir zaman da küçük minik beyaz misafirlerin olacak, hiç bir zararları yok ama görüntü kirliliği yapıyor. müdahale olarak su değişimini sıklaştırabilirsin. Mesut beyin dediği gibi salyangoz işe yarar, en azından artık yemleri toplayacak, ama elma salyangozu çok büyüyor, bettanın yanında hoş durmuyor. ramshorn-nerite gibi ufak türlerden ekle bence.
Bir de yemlemeyi nasıl yapıyorsun? Kaç kere? Ne kadar yem? Hangi yemler?
Ha eklemeyi unuttum, tatlı su midyeside filtrasyonda çok işine yarar. Hatta midye eklersen filtreyi kapatabilirsin. O derece filtre ediyor suyu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 13:44
Günde 2 defa cımbızın ucuyla veriyorum yemi. Kurutulmuş kan kurdu ve kaz ciğerli yem veriyorum şimdilik. Hiç bir şekilde yere düşmüyorlar. Denildiği gibi balığın gözü kadar veriyorum yemi. Bugün Atison's betta pro elime geçecek ve menüye ekleyeceğim. Ayrıca siparişini verdiğim JBL Gala ve JBL Nanobetta yemler de hafta içinde elimde olacaklar. Her gün değiştirerek uygulamayı düşünüyorum.
Bayramdan önceki Cumartesi günü kurduğum tankta henüz su değişimi yapmadım. Gündüzleri ışığı ve filtreyi açıyorum işe giderken. Akşam gelince kapatıyorum. Yani yaklaşık 12 saat boyunca ışık ve filtre çalışıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 14:06
baktığın bitkileri bilmiyorum ama 12 saat çok bence, ilerde yosun problemin olacak. bitkilerde dekorlarda sakal yosunu vs.
Ben gündüz ışık yakmıyorum, gün ışığı yeterli, akşamda hava çökünce yakıyorum ışığı, ben yatana kadar gece 00:00-00:30 civarı kapatıyorum, max 5 saat. bende mosslar var, ışıkta hızlı büyüyor, onun için yakıyorum, mosslar olmasa yakmam bile. çünkü hiç bir balığın ışığa ihtiyacı yok, günışığı yeterli. ışık bitkiler + görsellik için lazım. bence ışıklandırmayı akşam 5-6 saatle sınırla, tabii ışık ihtiyacı çok yüksek bitki bakmıyorsan.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 14:29
Benim tankta olan bitkileri bende bilmiyorum açıkçası. Sazları biliyorum 2 tane, gül diye bir şey verdi, arka köşede olanın adını maalesef bilmiyorum. Yakından olan fotoğrafta da bitkilerin üzerindeki siyahlıklar nedir acaba, bir problem olur mu? Bu arada bitkiler bana çok yetersiz geliyor ve biraz çoğaltmak istiyorum. Ama ne alacağım bilmiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 15:28
Bu sabah balıklara Atison's Betta Pro verdim, ağızlarına alıp geri tükürüyorlar. Normal bir durum mudur? Sonradan yediler mi bilmiyorum, işe gideceğim için evden ayrıldım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 19:48
Sacid kardeşim, yemin kalibresi büyüktür. yoksa yumuşatıp yer direk ağzının içinde damak zevki ile alakâlı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 22:03
Bitkilerin üzerinde ki siyahlıklar ısıdan oluyordur muhtemelen. Isı 26-27 derecenin üzerine çıkınca yavaş yavaş ölüyor bitkiler. Kumunla da alakalı olabilir, bu kum da bitki olur mu bilmiyorum. Bitkicilere sormak lazım. Yeni bitki alırsan anubias, java fern yada moss türü bitkiler al. Bunların hem gereksinimi çok az, öyle gübreydi, demirdi, ışıktı bilmem ne dertlerin olmaz. Bunlara kum bile gerekmez, cama cam tankta da olur. Taşa, kütüğe sar at tanka bu kadar basit. Hemde bunlar çok dayanıklıdır. Kolay kolay bir şeyden etkilenmiyorlar. Yeni bitki alırsan aklında olsun.
Yem konusunda ise bence o parayı o yeme boşuna verdin. Atison yeni bir marka ve çok fazla hormon içeriyor. Ben hiç kullanmıyorum onu. Ben alabileceğin markaları saymıştım. Ağzına alıp tükürüyorsa pek sevmemiş demektir. Sevseydi löp diye yutardı. Baktı olmuyor, her gün geliyor o yem en sonunda yer, aç kalmaz, alışınca yer.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir