Balıkların Doğru ve Doğal Olarak Beslenmesi
Balık yemi, dengeli beslenme için besinlerin, vitaminlerin, minerallerin, eser elementlerin ve safra maddelerinin balıkların ihtiyacına göre son derece dengeli karışımından meydana gelmelidir.
Safra Maddeleri:
Safra maddeleri bağırsak tembelliğine karşı etkin bir koruma sağlar. Örneğin, discus çikliti sadece dana yüreği gibi safra maddeleri düşük düzeyde olan yemlerle uzun süre beslerseniz bağırsak tembelliği görülür. (Safra maddelerinin eksikliğinden ayrı olarak, bu tür bir dengesiz beslenme balıkların doğal ihtiyaçlarına uygun değildir).
Karbonhidratlar ve Yağlar Proteinler:
Bunlar en önemli enerji kaynaklarıdır. Fakat yine de çok fazla yağ, yağlanmaya ve organ hasarlarına neden olur. sera balık yemlerinde olduğu gibi, balık organizmasının yağları yakmasını sağlamak için balık vücudundaki yağ ve vitamin miktarı uygun oranda olmalıdır.
Mineraller Kalsiyum gibi balığın sağlıklı gelişimi için gerekli olan mineraller iskeletin kurulumu için önemlidir.
Mineraller
Kalsiyum gibi balığın sağlıklı gelişimi için gerekli olan mineraller iskeletin kurulumu için önemlidir.
Eser elementler
Balık vücudundaki bir çok fonksiyonu yerine getiren eser elementler, organizmanın "araçları" olarak gereklidir ve enzimlerin vazgeçilmez parçalarıdır. Eser elementler adından da anlaşılacağı gibi sadece çok az miktarlarda gereklidir.
Beslenme özelliklerine göre süs balıkları doğada farklı su katmanlarında yaşarlar. Bu nedenle akvaryumunuzda bulunan süs balıklarının bir kısmı su yüzeyine yakın bölümlerde yüzerken, diğerleri orta bölümlerde dolaşırlar ya da beslenmek için akvaryumun dibini eşelerler.
Her bir balığın beslenmesini sağlamak için her üç grup için doğru yem türünü kullanmak önemlidir.
Bunlar ;- Pul yemler
- Granül yemler
- Tablet yemler
Pul Yemler: Beslenme bölgesi suyun üst tabakalarında olan süs balıkları için uygundur. Bu süs balıklarının sırt çizgileri düzdür, ağızları yukarıya doğrudur ve sırt yüzgeçleri arkaya doğru kaymıştır. Tüm bu özellikler yemlerini su yüzünde kemirmelerine olanak verir.
Yemi, su yüzeyine mümkün olduğu kadar eşit miktarlarda dağıtın.
Besleme için kaşığın tersi uygundur. Bu şekilde porsiyonlar düzenli olur ve kazayla aşırı beslemeden korur. Yemin aroması ve kalitesi etkilenmeden kalır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Paylaşım için çok teşekkürler Furkan Bey.
Mutlaka hepimize yararı olur bu makalenin. [/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir