Balıklarımda Problem.
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 19:46
Merhaba 9 gün önce 65*45*35 ebatında akvaryum aldım. içerisindeki filtre AC 220 v 50 hz 20 W yazıyor. 32 dereceye kadar çıkartılabilen ısıtıcısı Aksesuar olarak 6 kg kum. bir tane küçük gemi. Değirmen ve değirmeni döndüren küçük hava motoru mevcut. Efocan 2011-07-17 19:55:21
Beslediğim balıklar 5 adet Japon balığı iki adet çöpçü ve cama yapışan balık var.
Bir haftalığına tatile çıktım döndüğümde gördügüm
japon balıklarımdan bir tanesi sürekli hareketsiz dipte bekliyor çöpçünün bir tanesi ölmüş. bir tane japonun üstünde beyaz benekler var. iki tanesinin kuyruklarıda ip gibi lif lif olmus.
Bende hemen akvaryumun komple suyunu değiştirdim aksesuar ve filtreleri tertemiz yıkadım. akvaryuma aksesuarlar ve malzemelerini yerlestirip suyun ısısını 27/29 dereceye çıkartıp klor giderici ilaç ve deep jix marka acrifik çözelti (antipazaritler ve antimikotik) ve deep jix marka deepdezopur (dezenfektan) ilaçlaması uyguladım. sonra saglam olan balıkları akvaryumun içine attım. Hasta balıkları ayırarak yine aynı ilaçları kullanarak ayrı bir kaba koydum. hasta olan balıkları 3 gün boyunca aynı ilaç tedavisine tabi tutup sularını değiştirecegim. akvaryumunda hergün belli bir miktar suyunu çekip aynı sıcaklıkta temiz su ilave edecegim. Acaba benim yaptığım tedavi uygulamasında ve su değiştirme muhabbetinde bir yanlışlık varmı nelere dikkat etmeliyim ? suyu ve malzemeleri ne zamandan ne zamana temizlemeli ve degistirmeliyim. Suyu degistirdigimde sadece klor giderici ilac ve dezenfektan kullansam yeterlimi. suyu değiştirmeden dezenfektan belirli günlerde akvaryuma verilmelimidir ?yardımcı olursanız sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 22:44
Çok doğru ilerlemişsin hasta olanlara ilaç tedavisi uygulamaya devam et o üstünde gördüğün beyaz şeyler beyaz benek hastalığı kuyruğununda ip gibi olmasıda kuyruk erimesinden olabilir.
Hasta olanları sürekli gözle iyileştiklerini anlıyacaksın hareketli olurlar ve iştahla yem yemeye başlarlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 23:12
Bu tip parazitlerde suyun ısısını arttırmak değilde suyu soğuk tutmak daha faydalıdır ancak bu sıcak havada imkanı yok . Ben yeni trend ilaçları çok bilmiyorum ancak uzun yıllardır uyguladığım bir yöntem var . 2 tane kovada su dinlendirin . Akvaryumu çok iyi dejenfekte ederek yeniden kurun , balıklar bir kovada dursun . Eczaneden "permasol tablet" alın , dinlenmesine gerek olmayan 5 litre suya bir tablet permasolu eritin , suyunuz kan kırmızı olacaktır . Balığı permasolde 15-20 saniye tutup eski kovaya koyun , sırayla balıkları değiştire değiştire balıklara 3 sefer banyo yaptırıp , en sonunda yeni suyun olduğu kovaya koyun , 2 gün arayla bu banyoları 3-4 kere tekrar edip balıkları akvaryuma alın ..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 23:45
Tesekkür ederim arkadaslar vaktinizi ayirip yorum yazdıgınız icin. her hafta akvaryumun %25 suyunu cekip yeni su ilave etsem her ay sonunda akvaryumu temizleyip balıklara her ay o dediginiz permasol tablet tedavisine tabi tutsam (hastalıklı olsun yada olmasın) balıklara bir zararı olurmu ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2011 14:21
Akvaryumun suyunu dipten çekmenizi öneririm. Bence ilaçları gerekli olmadan kullanmayınız. Onun yerine hafta bir haşlanmış sebze verebilirsiniz. Ayrıca dinlendirdiğiniz suyu, suyu değiştirmeden önceki akşam akvaryumun bulunduğu odaya alın. Böylece net olarak aynı sıcaklığa ulaşamazsanız bile yakın bir sıcaklık olur ve hastalığa yakalanma riskleri az olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2011 18:01
Bugun Japonları ayırdım. Yeni balıklar aldım ve sürekli bu çeşitleri beslemeyi düşünüyorum.
4 D 2 E lepistes. 2 moli 2 plati 2 çöpçü 1 vatoz. bunların yanına 2 tanede beta almayı düşünüyorum betalar cok hosuma gidiyor. sizce uygunmudur ? Akvaryumum 65*45*35 ebatlarında sizce cokmu idealmi balık sayısı. birde betalar hakkında yorumlarınız nedir diger gruplar hakkında ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 13:56
Bettalar o balıklarla birlikte yaşayamazlar. Yaşatan hiç yok mu? Var tabiki. Fakat siz o yaşatanlar kadar şanslı olmayabilirsiniz. :)
Lepistes, moli ve platileriniz zaten çoğalacaklardır eğer dişi-erkek olarak aldıysanız. Çöpçü olaraksa en az 5 tane öneriyorlar fakat bende 4 tane var ve birlikte gezmeleri çok güzel görülüyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 17:47
Bu balıklara terbiye yapılmıyor degil mi ? yada deneyen varmi hic. mesela betta alıp akvaryuma atsam akvaryumda huzursuzluk cıkardıgı anda alıp kücük bir kavanoza koysam bir gün sonra yine akvaryuma atsam huzursuzluk cıkardıgında yine ayırsam yola gelmezmi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 17:56
O yöntem daha çok amerikalar gibi agresif olan balıklarda kullanıyorlar.Balık zaten bardaktan geldiği için fark edeceğini sanmıyorum...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 23:57
Benim memleketteki akvaryumda lepisteslerle beraber beta gayet guzel yasiyor bunun gibi cevremde olan 10 -15 arasi ornek verebilirim size.Yavrularin bir kismini avlar ama bugune kadar anaclara dokundugunu hic gormedim, betalarla ilgili soylenenlerin cogu kulaktan dolma bilgi hocam.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2011 22:33
Dün bir erkek lepistesim öldü bugun bir tane moly yine iki lepistesim ölmüs aksama.
Arkadaslar nerede yanlıs yapıyorum ? Sürekli forumları takip ediyoum söylenenlerin aynısını uyguluyorum ama günden güne birer tane balığım ölüyor. Hepside dipte cok yavas hareketlerle takılıyor bir gün sonra ölüyor. diger lepisteslerim cok saglıklı iki tane platy'm var onlarda cok saglikli cöpcü ve vatozda cok saglıklı. Ben yaptıklarımı harfiyen anlatayım yardımlarınızı bekliyorum.
Akvaryum ebatı : 75x45x35
Kuvvatli bir adet iç motor.
Degirmen döndüren bir tane süs için dış motor.
6 kg kum.
Gemi, değirmen, süs amaclı salyangoz kabukları.
Geçen hafta pazar akvaryumu komple bosaltıp yıkayıp temizledim.
Suyu dinlendirip klor önleyici ilac kullandım.
akvaryumun içine Deep jix marka deepdezepur çözelti dezenfektan kullanıyorum üzerinde yazdığı miktarda.
Bugün dip cekimi yapıp %25 su degisimi yapacaktim balıklarım ölünce tüm istahım kactı.
Kullandığım yem : kiremit renginde kus pisligi gibi birsey her sabah 3 balığa bir tane hesabıyla ufalayarak veriyorum.
nerde yanlış yapıyorum yada neler yapmam gerekli yardımcı olun lütfen balıklarımın ölmesini istemiyorum artık :(.
Besledigim balıklar : 2 platy. 2 moly (birisi öldü) 5 d 2 e lepistes (3 tanesi gitti) 3 çöpcü bir vatoz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir