Balıklarımda görülen hastalık ne olabilir?


kurtulus2012Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
kurtulus2012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 17:11
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 1) Bazı japon balıklarında pullarda dökülme 2) Bazılarında ise pul dökülmelerine ek olarak kararma / siyahlaşma

Akvaryum Kapasitesi (litre): Yaklaşık 50 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Toplamda 2 melek, 1 vatoz, 1 çöpçü, 7 japon (farklı boyutlarda), 2 koi, 4 pangasus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26 derece

Filitrasyon: İç filitre, ayrıca havalandırma için hava taşı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Bu hafta koruyucu amaçla Sera omnipur ekledim. Geçen hafta ise sanifish fungalt kullandım (prospektüsüne uygun kullandım, fakat iki zebra çöpçümün ölümüne neden oldu, ayrıca melek balıklarımı da oldukça durgunlaştırdı, ilaç kullanımını kesince melek balıklarım kendine geldi). 3 hafta önce biyo general tonic kullanmıştım (prospektüsünde belirtilen miktar ve sıklıkta kullandım, fakat faydasını göremedim)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
2 haftada bir suyun %40'ını değiştiriyorum, değişimlerde en az iki gün açıkta bekletilmiş çeşme suyuna sera acquatan muhakkak ekliyorum. Yem olarak son zamanlarda protein ağırlıklı Sera Goldy Gran kullandım. Fakat son iki gündür, kararma sorununun protein ağırlıklı beslenmeden kaynaklanabileceğini düşünerek Sera'nın bitkisel besinine geçtim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

boran.123Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 72
boran.123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 17:51
50 litrelık akvaryum için balık yükü çok fazla olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozelturlepistesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 751
ozelturlepistesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 17:57

Merhaba,

 
Japon balıklarınız 50 litrelik akvaryumunuzda gerekli koşulları sağlayamadığınız için olumsuz su koşullarından  ötürü , stresle beraber uyumsuz türleride eklersek bağışıklık sistemi zayıflayarak hastalıklara açık hale gelmiş durumda.Akvaryumunuzdaki su kalitesi suyun temiz olması ile değil balıklarının yaşam ortamını sağlayabilmesi için gerekli olan biyolojik döngüyü devam ettiren yararlı bakterilerle değerlendirilmelidir.Bir adet japon balığınızın sağlıklı gelişimini tamamlayabilmesi için 25 litre su hacmine ihtiyacı vardır.
Japon balıklarının aktif metabolizmalarından ötürü suyu aşırı kirletmesi,yem atıkları ve yetersiz filtrasyon,stres balığın derisinde veya solungaçlarında (mantar,pul dökülmesi vb.)bakteriyel enfeksiyon gelişmesine neden olmaktadır.
Japon balıklarınız yemlerini düzgün bir şekilde yiyebiliyorlarsa bir miktar daha vaktiniz var demektir.Zaman içerisinde balığınız yem yemeyerek vücut direnci düşerek zayıflayacak daha isteksiz bir hale geçecektir.Balıklarımızı tedavi edebilmemiz için ülkemizde kullanılan kimyasallarda sınırlıdır.Bakteriyel hastalıkları Sera baktopur sıvı yada Microfish süspansiyonla tedavi deneyebilirsiniz.
Vatoz balığınız büyüdüğü zaman japon balığınıza muhtemelen yapışacaktır.Akvayumdan çıkarmanız gerekmektedir.Melek balıklarınında japon balıkları ile beslenebilirlik açısından hem su şartları hemde uyumsuz türlerdir.
Pengasus balıklarınızda küçük hacimde strese girerek akvaryumdan atlamaya kendini sağa sola çarpmaya sebep olacaklardır.Koi balıklarınızda bu hacimde  beslenmemelidir.İç filtreniz sürekli küçük bir hacimde akıntı oluşturacağindan balıklarınız sürekli bu akıntıya karşı yüzeceği için  yorgun düşüp hastalanacaklardır.50 litre içerisinde sadece 2 adet japon besleyebilir iç filtreyi çıkarıp şelale filtre takabilirsiniz.
Sera aquatan kullanacaksanız iki gün suyunuzu bekletmenize gerek yoktur hemen kullanabilirsiniz çeşme suyunu düzenleyip kullanabilir hale getirmesi için üretilmiştir.
by_call2013-07-08 17:59:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kurtulus2012Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
kurtulus2012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 18:53
Cevaplarınız ve değerli vaktiniz için teşekkür ederim. Buradan temel çıkarımlarım, akvaryumumda idealde olması gerekenin çok üzerinde sayıda balığın yer aldığı ve bununla birlikte var olan türlerin de birlikte yaşamaya uyumlu olmayan türler olduğu. Bu doğrultuda akvaryumumu büyütmek ve var olan türleri/sayıyı azaltmak için ne yapabileceğime bakayım. Tekrar teşekkür ederim aydınlatıcı bilgiler ve yönlendirmeleriniz için.

Son birşey daha sormak istiyorum. Mevcut balık popülasyonunu kaldırabilecek minimum akvaryum hacmi ne olmalıdır? Her balık için mi 25 litre diye düşünmeliyim yoksa sadece Japon balıkları için 25'er litre (yani 7 x 25 = 175 litre; diğer balıklar için 25 litre olsa örneğin 200 litrelik bir akvaryum) diye mi planlamalıyım? Vatozu bir noktada akvaryumdan çıkaracağım. Melek balıklarını çok sevdiğim için onları ne yapacağımı ise hiç bilemiyorum; içimden onlardan ayrılmak hiç gelmiyor ama bakacağım. Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozelturlepistesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 751
ozelturlepistesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 19:56
Merhaba,
 
Japon balıkları için evet 25 litre olarak hesapliyacağız.Her balık için değil.Melek balıkları uzunluktan ziyade boyu yüksek olan akvaryumlarda beslenmelidir.Uyumsuz türleri akvaryumdan çıkarıp balık yükünü azaltıp filtrasyonuda  sağlarsanız.Başka bir probleminiz kalmayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir