Balığımın kuyruguna neler oluyor (Resimli)
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 20:44
Selamlar arkadaşlar balığımın kuyrugunda yaklaşık 10 gündür yara benzeribir enfeksiyon oluştu geçer düzelir diye bekliyorum ancak herhangi bir düzelme yok aksine dahada büyümeye başladı ne yapmam gerek balıgımı kaybetmek istemiyorum saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 20:46
Geçmiş olsun. İlk defa gördüm. İnşallah kurtarırsınız. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 21:20
Akvarumunuza biraz tuz ve meliten mavisi varsa sera aquatan oyun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 22:25
Oğuzhan kardeşim balıktaki yara gibi duruyor tuz önermesek sanki daha iyi olur ne drsin.
Metilen mavisi ve bakteriyel bir ilaç koyarak önlem alıp vitamin takviyesi yap bir dene bakalım. Gövde de olsa bir hastalık sunabilirdim ama kuyrukda ülser filanda olur mu bilmiyorum ülserli bir yara gibi kenarları beyazlaşmış.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 22:44
Buna benzer bir yara benim tankımdaki ranchuda da bulunmakta.Mangrowe köküne sıkısmaktan kaynaklanan küçük bir yara idi fakat zamanla buyudu buyudukuyrugun yarısını kopardı maalesef.Bu sure zarfında seranın ılaclarından kullandım ısmını yazamayacagım su anda vitamin katkısında bulundum ama hıc cevap vermedı.Balık oldukca saglıklı bır sekılde yuzuyor yem yıyor fakat kuyruktakı yarayı bır turlu kapatamadım.Su an yıne seranın bactopur ısımlı ılacını kullanıyorum 2-3 gun yara etrafındakı beyazlamalar gecıyor tam duzelecek derken tekrar nuksedıyor.Bu durumdan bende muzdarıbım suana kadar bır ıyılesme goremedım maalesef.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 23:42
O yaralı bölgenin kapanmamasına iki şey sebep oluyor, birincisi yaralı bölgeye, diğer balıkların yemek için hamle yapmaları, özellikle çöpçü balığı besliyorsanız, onlar oranın peşini bırakmayacaklardır. Tırtıklamaya çalışacaktır çünkü oradan kan kokusu sızıyor suya. İkinci sebep akvaryumda her an bulunan bir şekilde zayıf düşen yada yaralı bölgeye yerleşen et yiyici bazı dış parazitlerin yerleşmesi, yaranın büyümemesini istiyorsanız, yapmanız gereken o balığı ayıracaksınız ayrı bir tanka, sonra tanka koyduğunuz su miktarını bileceksiniz. Kendi akvaryumundan 20 litre su alıp, üzerinede 10 litre taze su eklediniz diyelim karantina tankınız, eder 30 litre. Karantina tankına hava motoru takacaksınız, havataşıyla havalandıracaksınız tedavi süresince, iç filtre falan kullanmayacaksınız. İlk gün her yirmi litre su için 30 damla serabacktapur sıvı (50ml lik satılan dan alsanız yeter 20 Tl civarı) damlatacaksınız, ve varsa 2 damla Contra metilen mavisi, varsa 3 damla Sera Mycopur (mantar ilacı) ve 5 damla sıvı vitamin buda balığın tedavi boyunca ciğerlerini koruyacak ve yıpranan dokuları onaracak. ikinci gün dinlenme ilaç kullanmayacaksınız, 3. gün Sadece 30 damla sera backtapur ve bir 3 gün daha böyle o suda dinlenecek tedavi görecek, böylece balığın üzerindeki et yiyen parazitler 6 gün sonunda ölmüş olacak. 6 gün sonunda suyun yüzde 50 lisini taze suyla değiştirin, balık o akvaryumda dinlenmeye devam etsin. Böylece balığın üzerindeki parazitler öldü. Sonra, Et yiyen parazitler yoksa, balığın o yarası kapanana kadar kabuk bağlayana kadar, kan sızması durana kadar o tankta yaşamaya devam edecek yara kapanında diğer akvaryuma ana tanka salabilirsiniz. Tedavinin ilk 3. gününde balığı yemlerken bir kereye mahsus, birtane pond yeme bir damla vitamin damlatın elinizde tutun pond yem vitamini iyice emsin, sonra atın suya yesin balık. Tedavi sırasındada aşırı yemlemeden kaçının dipte yemler birikip kalmasın, yediğini yesin 3 dakikada yemediğini bir şekilde suyundan uzaklaştırın. Geçmiş olsun.
mesutok 2011-03-24 23:47:20
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 23:50
Hakan merhaba,konu japon olunca bilgi birikimini paylaştığın için tüm japon besleyen arkadaşlar adına sana teşekkür ederim,hep buralarda ol üstad.
knifefish 2011-03-24 23:51:08
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 23:55
Ne demek Recep abi ben teşekkür ederim, işte karşılaştığım sorunlarda, uyguladığım başarı alabildiğim tedavi şeklini metodları, birebir ilacın damlasına kadar uyguladığım herşeyi yazmaya çalışıyorum. Uygulamadığım bilgilerimi kesin çözüm alamadıklarımıda yazmıyorum. Umarım faydası olur arkadaşlara.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 14:21
Arkadaşım nemli bir havluya yatır balığı ve oksijenli suyu pamuğa dök pansuman et sonra akvaryuma koy balığı ancak ayırırsan iyi olur hasta tankı yoksa 10 l bidonun üstünü kes akvaryumdan içine su doldur kum koyma bol oksijen verki ölmesi 3 günde bir kez 1.5 l su al kovadan metilen takviyesini unutma
kubilay-28 2011-03-26 14:22:07
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 18:29
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim balığımı kurtardım
Saygılar
Mesutbey
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 22:14
Rica ederim ne demek, senin adına ve balığını kurtarman adına çok sevindim ve mutlu oldum, uzun sağlıklı yıllar dilerim balığınla birlikte sana.
mesutok 2011-04-02 22:15:46
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir