Bacto Fish Ne İşe Yarar? Mantar/kanlanma Çözümmü?


KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2017 10:36
Ranchu japon balığım kara benek hastalığına yakalanmıştı sonradan fark ettimki solungacı ve ağız çevresi ile yüzgeçleride kanlanmış. Su değişimi düzenli 3 günde 3/1 oranında yapıyorum amonyak artışından şüphelenmiyordum ama acaba eklediğim su klorlumu diye düşünüyorum çünkü damacananın ağzı hem küçük hemde su durgun oluyor hava motoru şuanda alamam Mikofish'te bütçemi zorlar. Ichıtyo vardı bende banyo uyguladım ama işe yaramayan bir ilaç. Kanlanma heralde enfeksiyon gibi birşey kaptı beyazlaşmış. Bu sebeble acaba bacto fishmi alsam? Sanırım hem su düzenliyici hemde ilaç. Yoksa bunun yerine normal su düzenliyicimi alayım? Bacto fish yada su düzenliyici 5 lira ama mikofish 15 lira hava motoru 10 lira sizin tavsiyeniz nedir? Hangisi balığımı sağlığına kavuşturur? Söylemeyi unutmuşum Akvaryum 60cm 40 litre ama cam kalınlığı ve su boşluğu ile kumuda hesaplarsak 30-35L düşüyor. İçinde bir tane 8cm comet japon, bir tanede 4cm ranchu var. Önceden Sera pul yem, ahm gold pellet, gammarus ve pond yem kullanıyordum. Bunları bir süre sonra eskimiştir diye yerine 2 liraya aquadine yem aldım. Buda kalitesiz olabilir diye düşündüm yerine ahm gönderdiği goldfish yemini kullanıyorum. Kum silis kum, sıcaklık sabit 24°C, tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Buraya kadar okuyup yardımcı olanlara çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2017 10:51
Bacto fish kullanmadım ama yakın zamanda forumda bunu kullanıp netice alamayan birine şahit olmuştum. Beyazlaşma varsa mantarlaşma başlamış demek.. Mikofish alamazsan Of Pro External Bacteria&Fungus Away diye bir ürün var, bir sor istersen. Ben kuyruk kararmalarını bununla gidermiştim.

Ben de suyu damacanada bekletiyorum, birçok kişi de bu şekilde yapıyor. Klor dediğimiz şey hemen uçar gider zaten, diğer kısmen daha ağır bileşikleri uçurmak zor. Bazıları bunu su düzenleyici ile destekliyor. Ama ben damacanadan olduğunu sanmıyorum. Sen yine bol su değişimini aksatma. Dediğim ilaca da bir bak istersen. Mantarlaşmada ne kadar etkilidir kesin bir şey diyemem, bir mikofish kadar olmayabilir..

Görüntü de paylaşır mısın?

Beğenenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T][T]195071,Can Kurtul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2017 11:36
[QUOTE=Emyy]Bacto fish kullanmadım ama yakın zamanda forumda bunu kullanıp netice alamayan birine şahit olmuştum. Beyazlaşma varsa mantarlaşma başlamış demek.. Mikofish alamazsan Of Pro External Bacteria&Fungus Away diye bir ürün var, bir sor istersen. Ben kuyruk kararmalarını bununla gidermiştim.

Ben de suyu damacanada bekletiyorum, birçok kişi de bu şekilde yapıyor. Klor dediğimiz şey hemen uçar gider zaten, diğer kısmen daha ağır bileşikleri uçurmak zor. Bazıları bunu su düzenleyici ile destekliyor. Ama ben damacanadan olduğunu sanmıyorum. Sen yine bol su değişimini aksatma. Dediğim ilaca da bir bak istersen. Mantarlaşmada ne kadar etkilidir kesin bir şey diyemem, bir mikofish kadar olmayabilir..

Görüntü de paylaşır mısın?[/QUOTE]
İlk konudan beri yardım ettiğin için çok teşekkürler Emine abla. Balığın hali epey kötü hatta çok kötü. Sanırım en son Anubias için az miktarda sıvı gübre dökmüştüm haliyle anubiasın sıvı gübreyi kısa sürede kullanamıyacağını düşünememiştim. Sıvı gübre sanırım ağır bir metale dönüştü ama emin değilim. Bu sabah kalktığımda hem kararma artmış hemde beyazlaşma başlamıştı ayrıca kızarık daha belli oluyordu. Kararma varken korkmuyordum su değişimiyle geçer diyordum ama iimdi ölcek diye korkuyorum. Dün Akvaryumun yerini değiştirmek zorunda kaldım çünkü Akvaryum yerde duruyordu dün anca altına masa gibi birşey koyabildim. İnternette kara benek, eğer akvaryum ışık almayan karanlık bir yerde duruyorsa oluşabileceği yazıyordu. Akvaryumu değiştirdiğim yer sabah güneş alıyor ve nispeten karanlık olmuyor. Ayriyeten akvaryumun yerini değiştirirken camı puslanmıştı bende camlarını silmiştim bu sabah kalktığımda camda asalak canlılar gördüm küçük küçük kurtçuk gibi bunlar zararlımı hiç bir fikrim yok ama pamuk ile hepsini toplamaya çalıştım yinede tekrardan oluşmuşlar sanırım zararı olmayan tek hücreli canlılar.

Balığı ilk aldığımda karnı çok şişti sanırım bu yüzden ucuza satılıyordu dayanamayıp aldım hiç olmassa elim den birşey gelir dedim ama sanırım iyileşmiyecek ve balığın hava kesesinin çok şiş olduğunu görüyorum çünkü sürekli karnı yukarı tarafa doğru çıkmaya çalışıyor balık zorla aşağıya iniyor özellikle geceleri bu olay oluyor. İnternette yavru japon balıkları hava kesesi oluşurken ani sıcaklığa maruz kalınca böyle olucağını okumuştum. Şimdi gidip konserverve bezelye alıcağım. Acaba başka ne yapabilirim? Balık sanki aylarca işkence çekmiş kalitesiz yemlerle beslenmiş gibi duruyor. Ama ben elimden geldiğince düzenli besliyorum su değişiminede çok önem veriyorum. Bilmem neden böyle oldu. Dün Akvaryumun yerini değiştirirken metilen mavisi dolu kovada balıkları beklettim. Bir makalede metilen mavisi Amonyak-Nitritin kan dolaşımını engellemesi durumunda kullanılabileceği yazıyordu belki faydası olur diye kullandım.

Aslında akvaryumun yerini değiştirmem gerekliydi ama mecburen değiştirdim akvaryumun ayak hizasında olması aile tarafından hoş karşılanmıyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189569/290320171125491.jpg[/IMG]
Burdaki resimdeki gibi sürekli karnı yukarı doğru çıkıyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189569/290320171126441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189569/290320171127101.jpg[/IMG]
Bu arada diğer balığım gayet sağlıklı ve renkleri ile pulları parlıyor onun herhangi bir sorunu yok. Mantar olsa bile ona geçiceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Arada sırada yavru ranchuyuda kovalıyor ama bunu engelleyemiyorum. Bu arada iki tane boş akvaryumum var ama içinde kum mevcut. Şelale filitremi bir ara iç filitreye destek olsun diye japon akvaryumumda kullanmıştım yine kullansam faydası olurmu?

Yukardaki petshopa gidiceğim eğer 10 liraya mikofishi verirse alıcağım diğer ilaçlar ne yazıkki yok saten burda balıkla ilgilenende yok petshop küçük bir dükkan, sınırlı sayıda malzeme var.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2017 12:04
Balığın dış yapısında ciddi bir deformasyon var. Dediğin gibi kötü bakıma maruz kalmış. Kullandığın gübrenin aşırıya kaçırmadıysan su değerlerini bozacağını pek sanmıyorum, diğer balığım sağlıklı diyorsun, su değişimlerin de iyi.. Anubias için aslında gübreye falan da gerek yok, hiç risk alma kendi haline bırak. Bu balıkta almadan önce bir şeyler varmış, belli. Akvaryumunda sonradan ortaya çıkan canlılar kullandığın yemlerden de kaynaklanabilir. Şu an için zararı olmasa bile çoğalmaları iyi olmayabilir; neyden kaynaklandıklarını bulmak gerek önce.

Akvaryumun karanlık yerde durmasına bağlı bir rahatsızlık değil, koridor aralarındaki loş yerlerde bile çok uzun süre sağlıklı yaşayan balıklar biliyorum. Kaldı ki benim ilk balığım gayet ışık alan bir yerde olmasına karşın renk kaybı yaşadık :) Tankı yüksek bir yere taşıman iyi olmuş. Kararmalar için kötü ve oksijensiz su koşulları, kullanılan yemler, belki zamanla oluşan hava kesesi sorunu vs hepsi etkili olmuş olabilir. Balığı ayrı bir yerde bakıma almakta fayda var. Bir de ucuz (20 liraya da var) pilli hava motorlarından edinebilirsen karantinada çok işini görür.

Sana bir de Sera Bakto Tabs yemini öneririm, iç parazitsel hastalıklara birebir ilaç-yem. Ben de forum sayesinde yeni keşfettim ve bana göre her balık besleyenin elinin altında bulunması gereken bir ürün. Balıkta olası paraziter bir durum varsa işe yarar. Sağlıklı olana da yedirirsin. Piyasada bulunması bira zor ama internetten bulabilirsin daha sonra.

Gelişmeleri paylaş bizimle yine, takip edeceğim. İnşallah geçer..[EDIT]Emyy,2017-03-29 12:16:06[/EDIT]

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
+1: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2017 13:06
Abdullah kardeşim, merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Balığın zayıf kalmış. Olabildiğince kaliteli yemlerle beslemeni öneririm. Örneğin Hikari Goldfish gibi. Ayrıca New Life Spectrum Thera A+ bitkisel içeriğiyle balığının sindirim sorunlarına yardımcı olacaktır. Balığının kondüsyon kazanması için dondurulmuş Artemia haftada bir verebilirsen çok faydalı olur.
Çok güzel bir yavru Ranchu. Ümitsiz bir vaka değil. Gördüğüm kadarı ile kalitesiz yemlerle beslenme ve aldığın yerdeki su şartları nedeniyle güçsüz düşmüş bir balık. Yapabileceğin en iyi uygulama, bol su değişimi (Günlük 1/4 oranında da yapabilirsin) ve kaliteli yemleme. İlaca ayıracağın bütçeyi kaliteli marka bir yem için kullanabilirsin.
Bildiğin gibi Japon balıkları, dayanıklı balıklardır ve bünyeleri toparlanınca, hastalıkları yenerler.
Benim hastalık durumunda uygulamam, günlük 1/4 su değişimi, bir öğün New Life Spectrum Thera A+, bir öğün dondurulmuş Artemia diyetidir. İlaç kullanmam. Hastalık ilerlemeden bu uygulamaya başlarım. Çok büyük bir oranda balıklarım iyileşir.
Kara benek hastalığı ile geçmişte beslediğim japon balıklarım dahil hiç karşılaşmadım. Bu konuda deneyimim yok. Fakat balığın üzerindeki siyahlıklar, genetik ya da stres kaynaklı siyah pigment te olabilir.
Mümkün olduğunca akvaryuma su değişimi dışında müdahale etme (Cam silme, yer değiştirme, vb... uygulamaları, balık iyileşene kadar yapma). Balık kendisini toparlayana kadar, stresten uzak kalmalı.
Bildiğin gibi japon balıkları, çok atık üreten canlılardır. Bitkiler için japon balıklarının atıkları, yeterlidir. Gübre kullanman gereksiz. Hele ki Anubias gibi metabolizması yavaş bir bitki için japon balıklarının atıkları, yeterlidir.
Zaten akvaryum için üretilmiş kimyasallardan hiç hoşlanmadım (İlaç, su düzenkeyici, vitamin, gübre, bakteri kültürü, vs...). Her kimyasal gibi faydasından çok zararları olduğu kanısındayım. Akvaryumlarım bitkili olduğu halde hiçbirini kullanmam. Bu şahsi fikrimdir. Kullanmış, iyi sonuçlar almış dostlarımız vardır. Deneyimlerine saygı duyarım. Ama Benim kişisel tercihim kimyasal kullanmamaktır. 30L. gibi küçük bir hacimde bitkinin kullanamadığı herhangi bir gübre içeriğinin (Demir, fosfat, nitrat, vb...) sudaki konsantrasyonunun artması, balıklar için stres faktörüdür.
Balığının hava kesesindeki problem için kabuğu soyulmuş, haşlanmış bezelyeyi balığın ağız büyüklüğünde (Yutabileceği boyutta) keserek çok az miktarda verebilirsin. Sindirimini rahatlatarak hava kesesi üzerindeki baskıyı kaldırabilirsin. Hava kesesi hastalığı, ölümcül değildir. Balığın bünyesini güçlendirip temiz suda tutmak, en iyi tedavi yöntemidir. Geçmese bile bu şekilde uzun yıllar yaşayan balıklar vardır. Dikkat etmen gereken nokta, yenmemiş bezelyeleri, akvaryumdan uzaklaştırmaktır. Suyu bozarlar.
Su dinlendirme konusunda ideali, ağzı geniş kaplarda suyu en fazla hava teması ile dinlendirmektir. Ancak maalesef ev ortamında bu mümķün değildir. Emine Hanım'ın da belirttiği gibi pek çok kişi, ağzı açık damacanalarda su dinlendirmektedir. Ben de bu topluluğa dahilim. Damacananın ağzı dar bile olsa, açık olduğu takdirde, klor ve uçucu gazlar, sudan ayrılacaktır.
Akvaryumun camlarında gördüğün minik kurtçuklar, büyük ihtimalle detritus worm denilen minik bir planaria türüdür. Balıklara bir zararı yoktur. Suyu ne kadar temiz tutarsan besin bulamayarak yok olacaklardır. Arama motoruna detritus worm yazarak emin olabilirsin.
Şelale filtreyi de akvaryuma ekleyebilirsin. Faydası olur.
Özetle, balığına yapabileceğin en büyük yardım, sık su değişimi, kaliteli yemleme ve en az müdahaledir. Temiz su ve kaliteli yemle desteklenmiş bir japon balığı, tahminlerimizin çok üzerinde bir dayanıklılığa sahiptir.
Balığının acil şifaya kavuşması ve aslanbaş (Ranchu) adına yakışır bir aslan parçasına dönüşmesi dileklerimle.[:)][EDIT]Emre Zaim,2017-03-29 13:22:36[/EDIT]

Beğenenler: [T]186475,Emyy[/T][T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
+1: [T]186475,Emyy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2017 22:24
Abdullah balığın son durumu nedir? Güzel haberler bekliyoruz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2017 22:35
[QUOTE=Emyy]Abdullah balığın son durumu nedir? Güzel haberler bekliyoruz..[/QUOTE]
Bactofish aldım içeriğinde bakır sülfat var umarım yararlı olur. Metilende kullandım günlük su değişimi yapıyorum kaya tuzuda ekledim. Diğer japonu 15lt Akvaryuma ayırdım ranchu 30lt tek başına balığa sadece bezelye veriyorum. Aslında hiç ilaç kullanmıyacaktım ama balık gidiciydi şimdi daha hareketli ama benim umudum çok az sol yüzgeci mantar hala, ama diğer yerdeki beyazlıklar azalmış. Burda kaliteli yem bulmak imkansız eminönüne ise gitmeme müsade yok. İnternetten araştırdığım kadarıyla kimin evinde kuş varsa bu hastalık yakasını bırakmıyor kuşlarımı bir süreliğine arkadaşıma verdim. Daha az önce metilen ve tuz döktüm önceden sadece bactofish vardı tedavinin 2.günü bugun bitiyor. Şimdi bezelyeyede ilgi göstermiyor ama bakalım inşallah hayırlısı olur ne olcak bilmiyorum iyiyemi gidiyor kötüyemi gidiyor anlayamadım. Birde internette genta 80 adlı ecza ürünü tavsiye etmişler 2-3 lira bir fiyatı var kullanayımmı?

[EDIT]Abdullah AYTAN,2017-04-01 22:36:10[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2017 22:49
İnşallah netice alırsın, metilene gerek yok bence. Balığın dış parazitsel bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Birden fazla ilacı karıştırmak bazen balığj yorabiliyor. Dozları düşük tutmakta fayda var.

Genta 80'i bilmiyorum açıkçası. Kuşlar ve balıkları aynı odada tutmamakta fayda var. Arada bemiks emdirilmiş normal yem vermeni de tavsiye ederim, direncini arttırmak için.

İnşallah güzel haberler verirsin bize..

Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
+1: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2017 18:52
Öldü

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2017 18:57
Geçmis olsun Abdullah.. İnşallah bu ilk ve son kaybın olur. Sen elinden geleni yaptın..

Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2017 19:06
[QUOTE=Emyy]Geçmis olsun Abdullah.. İnşallah bu ilk ve son kaybın olur. Sen elinden geleni yaptın..[/QUOTE]
Bir daha balık almayacağım saten bu nedenle bir daha kaybımda olmayacak hem böylece gereksiz yere üzlümemiş olurum her konuda yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler

Teşekkür Edenler: [T]186475,Emyy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmyyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 2656
EmyyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2017 19:12
[QUOTE=Abdullah AYTAN]
Bir daha balık almayacağım saten bu nedenle bir daha kaybımda olmayacak hem böylece gereksiz yere üzlümemiş olurum her konuda yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler
[/QUOTE]

Balığında ilk aldığından beri sorun olduğunu söylediğini hatırlıyorum, yanlışsam düzelt. Senin elinden geleni yaptığına görmesem de eminim. Sen kısa zamanda çok okuyarak abilerinin ablalarının yapamadığı şeyi yapıp hazır bilgi yerine kendi bilgine kendin ulaştın. Başkalarına yeri geldi yardımcı oldun. Bu hobinin en güzel kazanımlarından oldun sen. Yeni balık da alacaksın yeri geldiğinde ve senelerce yaşayacaklar. Talihsizlik en deneyimli akvaristlerde bile oluyor, balıkların kimse röntgenini çekip de alamıyor sonuçta, bilemiyoruz ne hastalık taşıdığını. Üzme kendini yüreği güzel kardeşim..

Beğenenler: [T]213974,tunasoylemis[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
+1: [T]213974,tunasoylemis[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir