astronotlar gidiyor
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 12:16
Fotoğraf:
Canlıdaki belirtiler:durgunluk dibe çökmeve sonra ölüm şu ana kadar bir tanesi öldü ama bu gün diğer bir tanesinide kaybetmek üzereyim ölürken ağzı sonuna kadar açılıyor ve öyle ölüyor. özkoçak 2008-11-20 16:53:42
Canlıdaki belirtiler:durgunluk dibe çökmeve sonra ölüm şu ana kadar bir tanesi öldü ama bu gün diğer bir tanesinide kaybetmek üzereyim ölürken ağzı sonuna kadar açılıyor ve öyle ölüyor.
Akvaryum kapasitesi (litre):350
Akvaryumdaki diğer canlılar:10 astronot bir vatoz
Bilinen tüm su değerleri (ph, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:dış filtre + iç filtre
İlaç kullandıysanız isimleri ve miktarları:
Diğer genel bilgiler (su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb. ) :en geç iki haftada bir su değişimi yapıyorum yarıya kadar. Geçen hafta mango köklerini çıkardım şu an içinde sadece iki adet mercan ve biraz volkan taşı var. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2008 23:11
balıklarınızın hastalıkları konusunda bir şey söyleyemem ancak 350 LT akvaryumda 10 astronot beslemekle siz zaten onlara işkence ediyorsunuz.
eğer bu kadar balığı 350 Lt'lik akvaryuma eş turtmasını sağlamak için yapmadıysanız bence hemen balık sayınızı azaltın..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2008 23:27
Mango kökleri astronot akvaryumu için en ideal dekordur. Bence yine koyun,suyu da biraz yumuşatır astronotlar için iyidir. Mercanlar ve kaya astronotlar için uygun dekor değildir. Mercanlara çarpıp yaralanabilirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 00:59
teşekkürler.buarada fazla olmasının sebebi eş tutmaları için birde ne zaman eş tutarlar ortalama kaç cm olduğunda gruplaşmalar olur bilgi verirseniz sevinirim saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 22:29
Ek olarak:
Ben 3 sene besledım yarım tonluk tankımda 4 adet olarak
su soğuk olduğu zamanda dibe çöker ve durgunlaşır gerçi öldüğünü hiç görmedim ama, dışkıları ne renk? şafafımsı beyazssa iç parazit var demektir.
Birde bu aralar mesela istanbulda aşırı klor kullanılmaya başlandı şebeke suyunda ankarada durum nasıl bilmiyorum ama su değişimi en son ne zaman yaptınız, siz bir hava motoru yada iç motorunuza hava bağlantısı yapın her ihtimale karşı ve klor giderici atın,
Ben direkt çeşmeden değişim yapardım su yu dinlendirmeden, son bişr kaç seferdir %30a yakın yapıom, her su değişiminden sonra bir durgunluk oldu hayvanlarda, şimdi önce sumpımdaki yedek bölmeleri ve sump ın içini doldurup biraz dinlendirdikten sonra suyu akvaryuma basıyorum.
Arsenik vs iddalarından sonra klor çok aşırı kullanılmay abaşladı bilginize ve eğer ağızlarını açığ suyun uzerıne doğru da tutyorlarsa buyuk ıhtımal klordan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir