Aşırı dolu akvaryumlar


invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 21:13
Benim de kafama yattı lamine cam.Yalnız ben daha önce kullandım.Akvaryumu kurduktan 4-5 sene sonra iki camın arasındaki kimyasal madde bozuluyor mu ne oluyorsa artık iki camın arası puslanmaya başlıyor.

Ayrıca puslanmasa bile lamine camda görüş azalmıyor mu acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aluzilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2006
İl: Bursa
Mesaj: 548
aluzilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 21:37
Puslanma ile ilgili bilgim yok fakat önden bakıldığında camda yosun olduğunda anlıyorsunuz çift cam olduğunu nasıl anlatsam yosunlar sanki 3 boyutlu gibi gözüküyor ve bu arada camın kalınlığını fark ediyorsunuz .
Bunun haricinde ben bir fark göremedim netlik olarak aynı derinlik konusuna gelince yanlardan ve önden baktığınızda sanki akvaryum boyutlarını biraz küçük gibi görüyorsunuz tabiki bu kişiden kişiye değişiyor ben gözlük kullanan biri olduğumdan banada öyle gelmiş olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 09:59
Laminasyon işlemi birçok benzer materyali birbirine yapıştırmak anlamında kullanılır.
İçerisinde bir anlamda yapıştırıcı yüzey/katman eklenerek Isıl işleme tabi tutulur.
Bu sayde cam biribirine lamine olur, ancak aradaki tutkal katmanı zamanla kıyılarından okside olmaya başlar ve uzun vadede mikron boyutlarında kabarcıklar oluşturur. Bunlar genel anlamda ışığın kırılmasıyla puslanmaya dönüşür. Akvaryumlar için ideal olup olmadığı konusunda tamamen kişi görüşüdür. Ancak kimyasal süreci anlattığım şekildedir. Bu kişiden kişiye değişmez. Benim bildiğim kadarıyla herhangi bir kaza/hasar durumunda camın tuz buz olmaması için elverişli ve güvenlidir. Örneğin sert bir cisimle hasar gördüğünde ön kısımdaki cam çatlar ancak aradaki yapıştırıcılı film katmanı bağlayıcı etkisi ile arkadaki camı bütün halde tutmayı başarır. Şahsi görüşüme göre tek katman camlar akvaryum içinde daha görsel ve uzun vadeli camlardır. Yeterli kalınlıkta yapıldığında 20 yıl bile çok rahat dayanır. Lamine cam yaptırcak olursanız bu dekor yaoğunluğu düşünülen bir tanka 6+6 / 4+8  / 6+8 tip camlar kullanmalısınız. 5+5 kurtarmaz... tek parça 10 mm den daha pahalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir