Aquaclay
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 23:03
Yeni bir tank kurdum. Bitkili kum olarak Aquaclay seçtim. Orjinal paketinde geldi ancak kumun bir kısmı dibe çökmüyor, suda yüzüyor. Bilgisi olan biri konuyu aydınlatırsa sevinirim.VUSLAT 2012-02-04 10:11:53
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 00:04
Aquaclay çok hafif bir kumdur. Bu durum genelde kullananların başına gelir. Su üzerindekileri kepçe ile toplayıp ayrı bir kaba alın. Suda bekletin zamanla batacaktır daha sonra akvaryumunuza ilave edersiniz. Aquaclay tek başına kullanıldığında zor bir kumdur. Hafif olduğundan balıklar tarafından yada su sirkülasyonu ile bitkileriniz yerinden çıkabilir. En doğru kullanım şekli kumların birbirine karışmaması için üzerine sineklik serip hagen yada benzeri kum sermektir. Böylece bitkileriniz yerinden çıkmaz ve kökleri aquaclay içinde rahatlıkla ilerler ve beslenir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 10:07
Aslında Aquaclay havuz filtrelemelerinde tercih edilen ama zamanla hafifliğinden dolayı bitki akvaryumlarında kullanılmaya da başlamıştır. Birçok yerde besin içerikli denilse bile aslında nötr bir kumdur. Kil toplarının fırınlanmasıyla elde edilen bir üründür.
Aquaclay!in bir kısmının ilk başta suya batmaması normaldir. Su yüzeyinde gezinen kum taneciklerini toparlayabilirsiniz. Tabanda duran kum ise zamanla su emerek ilk halinden dahada ağırlaşır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 11:11
Fatih beye katılıyorum birkısmı suya batmıyor onları toplayın diğerleri batar gevşek ve iri oldugu için özellikle köklü bitkilerde güzel gelişim gösteriyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 11:45
Ben kendi akvaryumumda aquaclay kullanıyorum. Galiba herkezin şikayet ettiği konu bu . Yüzen parçaları toplayın batanlar ilk başlarda baya bir sorun çıkaracak size bitki dikiminde. Ben hergün çıkan bitkileri dikmekten çıldıracak duruma gelmiştim. Fakat 2 aya kum çok güzel bir hal aldı. Şuan çok memnunum. Yüzen parçalar içlerinde küçük hava kaparcıkları olduğu için yüzüyorlar isterseniz akvaryum içinde bırakabilirsiniz zamanla içlerine su çektikce batacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2012 00:14
Aquaclay bitki köklerinin hareket edebilmesi ve rahatlıkla beslenebilmesi için çok uygun bir zemin olması, 1200°C de fırınlanmış ve yapısı sebebiyle suyun ph değerine etkisi olmaması gibi bir çok güzel yanı olmasının yanında dikkat edilmesi gereken problemleri de beraberinde getirir. Öncelikle bitki ekleme ve çıkarma sırasında suda nitrat patlamasına yol açıp yosun problemlerini tetiklemektedir. Özellikle saç yosunu. Kedi balıklarınız var ise tüm bitkilerinizi ektikten sonra yüzeyde görebilirsiniz. Tankınızdaki bitkiler oturana kadar karides , tetra türleri vb. bitkilerinize zarar vermeyecek türler öneririm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir