Antalya Balık Çiftliği
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2010 19:55
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni başlamayı düşündüğümüz japon balıgi vb üretim ve dağıtım ağında dikkat edilmesi gereken hassat konuların tümüyle ilgili bilgilerinize ihtiyacım var.
Şimdiden Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2010 20:09
Balıkları siirt'temi yoksa antalya'damı üretmeyi düşünüyorsunuz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2010 20:44
Japon balıklarını havuzlarda intansif olarak yetiştirecekseniz, yetiştirme alanının büyüklüğüne göre havuz içine kendir ipi ile bağlanmış yoğun sazlık ve yapraklık ekipman koymalısınız. Yaz aylarında gölgelendirmeye dikkat etmelisiniz.. Eğer renk ve doku canlılığını istiyorsanız, astaksantin ve keratin içeren yemler kullanmalısınız.
Yemlerinize katkı olarak havuç ve tatlı kapia biber katarsanız balıklarınız çok canlı renklere sahip olur. Cyprinidae familyası balıklarının O2 töleransı çok yüksektir ancak yine de üretimi kendi haline terk etmemek gerekir. Havuz zeminlerinin ince toprak yapılması yerinde bir davranıştır. Yoğun üretimlerde fitoplankton ve alg gelişimini desteklemek için havuzların yeşil gübre veya hayvan gübresi ile gübrelenmesi gerekir.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Sazan balığı yetiştiriciliğindeki tüm kuralları uygulayabilirsiniz. Ancak Japon tabir edilen cyprinidae'ler hybrid oldukları için sazan yetiştiriciliğinden biraz daha özenli ve hassas davranmak gerekir. Renk konusunda yukarıdaki önerime uyunuz. Bunun dışındaki tüm parametreler aynıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir