Ani ölümler..


SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4823
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2008 18:36

Fotoğraf: Yok.

Canlıdaki Belirtiler: Belirti yok. Ani ölümler. Ölü balıkları inceledim. Karın ve vücut üstünde kanlanmalar.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Canlıdoğuranlar, Melek, Corydoras, SAE, Ramirezi, Rasbora, Neon ve Hayalet karidesler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): pH: 6,8 27 Derece Nitrat,Amonyak ölçüm kitim yok.

Filitrasyon: Atman EF-4

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Bitkili tankım olduğu için sadece sıvı gübre,potassyum ve mayalı co2 sistemi.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişim yapmıyorum. Akvaryumumda bitki yoğunluğu fazla olduğu için. En son yapılan değişiklik yok.

=>Bu bilgilerden mütevellit olup 3-4 günden beri; başta 2 adet melek balığımı, peşinden bir adet SAE, 2 adet corydoras, 1 platy ve son olarak iki adet Ramirezimi kaybettim. Hemen alarma geçip elimdeki ilaçları kontrol ettim. Uzun süreden beri kullanmadığım için elimde  (stokta) aquatan ile bactopur var.

İç parazit şüphem yoğunlukta ve ilaç kullanımına başlayacağım. Fakat balıklarda hiçbir belirti olmaksızın ölümünden sonra ortaya çıkan bu kanlanmayı önceden teşhis edemediğim için ve akvaryumumda bitkili, karideste mevcut olduğundan tecrubeli arkadaşların fikirlerini almak istedim.
 
Görüşlerinizi bekliyorum.
 
Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustang_27Çevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 363
mustang_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2008 11:32
Bactoupur direct tablet.
50 lt. ye 1 adet .

mustang_272008-07-18 11:32:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2008 00:06
Aynı sorun benim başımada gelmişti. Bende çözüm bulamadım. Ama aklıma gelen ilk şeyi denedim ve sorun çözüldü. Bitkili tankımda Karides, Melek, Sae, Ramirezi ve kırmızı burunlu vardı. En çok kırmızı burunlu olmak üzere neredeyse hepsinden birer çift kaybettim. Karideslerin hepsi. Bütün su ölçümleri gayet normaldi, yemlemede. Çözümü bir makalede okuduğum yazıda buldum ( tabi çözüm o ise, tesadüf degilse). Bitkili tank olduğundan, Co2, dip gübresi, sıvı gübre, eser element takviyesi yapıyordum. Havalar sıcak olduğundan suda O2 az çözünüyor, bunun için havalandırma artırılıyor, suya verilen bol miktardaki Demir, havalandırmadaki ve Co2 çözümündeki O2den oksitleniyor suda bol miktarda okside demir toplanıyor ve bunuda sudan uzaklaştıramıyorsunuz. Sudan toplandığı tek yer balıklar. Buda solungaçın hemen alt arkasında bulunan kalp ve hemen onun arkasındaki karaciğerde toplanıyor. Balık soluduğu sudan yeteri kadar O2 alamıyor ve başta solungaçlar sonrada gövdenin çeşitli yerlerinde kanlanma ve ölüm.
 
Ben bitkilere verdiğim gübreleri inceledim ve yüksek demir içerenleri ayıkladım oranını azalttım. Hala bikaç Melekte solungaçlarda kızarıklık kalsada ölümler bitti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazımmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1383
kazımmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2008 19:43
Süleyman bey su değişimi yapmıyorum demişsiniz.Bence probleminiz burdan kaynaklanıyor.Eskiyen su mineral açısından zenginliğini kaybeder ayrıca balıklarınızın dışkısı olsun yem artıkları olsun zamanla dipte birikmeye başlar ve akvaryumda nitrat patlamasına neden olur.Bir an önce akvaryumunuzdan dip çekimi yaparak taze ve dinlenmiş su ekleyin....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir